Folna kislina
Ker sem dooooolgo planirala nosecnost in se zdravila zaradi neplodnosti sem kaksni 2 leti ‘v prazno’ jemala folno kislino in to brez kakrsnih koli problemov.
Sedaj sem v 19T 5/7 in se vedno jemljem folno kislino ceprav pravijo da zadostuje ce jo jemljes samo prve tri mesece nosecnosti.
Folna kislina se ne kopici v telesu tako da mislim da ne skoduje, po moje kvecjemu koristi.
lp
ada
Pozdravljena!
Jaz sem zanosila nepričakovano, tako da folne kisline nisem jemala pred zanositvijo. Začela sem jo jemati šele pri petih tednih – ko sem zvedela da sem noseča. Tudi jaz sem bila zmedena zaradi tega posveta, pa sem svojo zdravnico vprašala kako je s tem in mi je rekla naj jo čimprej začnem jemati.
LP Tina 9t
Jaz jo prej nisem jedla, ker nisem nameravala zanositi, ko pa sem izvedela sem jo takoj začela in sem jo pri treh mesecih nehala. Potem pa mi je ginekologinja sama dala recept za njo (samo da sem prej jedla tifol on pa mi je dela še za malo močnejše) ker sta dva in imam slabo kri in naj bi bilo dobro da bi jo jedla. Tako da jo jem še vedno v 27 tednu.