Najdi forum

Folklora

Dobra vadba je tudi folklora. Mogoče se nepoznavalcem zdi zelo “kmečko”, vendar ko se spoznaš z njo, vidiš, da to nikakor ni. Jaz plešem, po drugi strani pa imam vmes tudi nekaj prstov pri vajah starejših plesalcev – recimo tja od 40, 45 let gor. Najstarejši ima 71 let. Povem vam, da imam fokloro zato tako rada, ker lahk oplešem, lahko pojem, pa še igra je tu zraven. In pa družba.

Povej malo več o tem.
Razmišljala sem že o tem, kam in kako se lahko vključijo ljudje srednjih let. Folklora je lahko dobra rekreacija in prijeten način druženja.
V neko priznano folklorno skupino se je težko vključiti, še posebej če nisi rosno mlad…

Sedaj ne vem, kaj točno te oziroma vas zanima. Niti ne vem, koliko let imaš. Npr. pri Rožanskih Veteranih v Ljubljani plešejo plesalci, stari tam nekje od 45 a do 71 let. Pred sedmimi leti so se zbrali bivši plesalci in začeli plesati . Za sabo imaj že kar nekaj nastopov in turnej po tujini. Sedaj prihaja tudi nekaj tistih, ki se s folkloro niso nikoli ukvarjali. Sicer smo rekli, da sedaj pa res ne bomo več sprejemali novih do drugega leta, vendar če imaš ritem in posluh ter vsaj malo kondicije, bi lahko prišla na vajo, ker se je ravno sedaj začela delati nova koreografija (Bela Krajina). Vaje so ob torkih in četrtkih od 19.30 do 21.30 h. Vendar bodo sedaj v decembru večinoma do devetih, ker je v tem mesecu polno nekih rojstnih dnevov in praznikov, kar vedno proslavimo. Vaja za nove, ki se učijo koroške plese, so iste dni eno uro prej – od 18.3 do 19.30 h. In sicer na Vilharjevi (mislim, da na številki 2, sedaj se ne spomnim). Če te ali vas zanima, javite se, napišite mail. Lahko pridete pogledati že danes, lahko v torek, ko se nadaljuje nova koreografija… Če te še kaj zanima, vprašaj. Aja, ne vem, koliko let imaš, vendar prej je bila spodnja meja 50, sedaj smo jo znižali na 45, kakšnim pa še manjka kakšno leto do 45.

Lep pozdrav,

Janja

Hvala za odgovor!
Dobila sem potrditev, da ni nikoli prepozno…

New Report

Close