Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Folikulitis na zadnjici (akne na riti)

Folikulitis na zadnjici (akne na riti)

Hej!

Že od 13 leta imam na riti in bedrah male rdece pikice in mozolje, čes ta čas sem se veliko o tem pozanimala in spoznala da se to imenuje folikulitis. Preden mi rečete da morem k zdravniku, vem, sem napisala gmail ta petek. Zakaj sem čakala tako dolgo? (Stara sem 18) zato ker me je bilo sram. Od 13 leta sem na plažo in bazene hodila z kratkimi hlačami v vodo. Nobenemu nisem povedala saj mi je bilo grozno. Ampak sem končno to sprejela in hočem da to več ne ovira moje samopodobe in nasplošno uživanje v življenju brez skrivanja.
da nadaljujem… probala sem že veliko kremic in gelov, itd. Ampak mi do sedaj noben ni pomagal kot bi moral. (Cerave,neutrogena,eucerin,ulla,cbd…) prosila bi za nasvet kako se tega znebit/ kaj mi bo pomagalo se tega znebit. Saj ne nosim oprijetih hlač, hlače so take da dihajo, imam normalno higjeno, zdravo prehrano… sem že skoraj obupala letošnjo poletje ampak nebom dovolila da bo naslednje leto isto! (Naj bi pomagal benziol peroksid ampak ga nikjer nemorem dobit v sloveniji)

no če sem že tukaj, bi prosila še za dva nasveta…

kako se lahko znebim zaraščenih dlak na intimnem predelu? Brijem se. (Nebom se waxirala ali pa z laserskim odstranjevala dlak) imam dobro britvico, ampak vedno imam na intimen delu in na pazduhah zaraščene dlake. (Črne pikice.. saj si znate predstavljat)

pazduhe so tudi temne.. slišala sem da vitamin c pomaga ampak meni ni..

potrebujem resen nasvet, kaj iz lekarne ne iz dm-a ali kakšnih trgovin ko bom samo zapravila denar kot sem ga že..

nevem zakaj je moje telo tako do mene.

prosim in hvala za vse nasvete <333

Pozdrav!

Folikulitis je gnojno vnetje, ki zahteva zdravljenje z antibiotiki, menim, da gre pri tebi za keratosis pilaris, kar pomeni groba koža z drobnimi grobimi pikicami na zunanji strani stegen, nadalakteh, zadnjici…. Zdravljenje je s kremami, ki vsebujejo ureo, salicilno kislino, hidroksi kisline….. zdravljenje je slabo uspešno, oziroma ublaži simptome.

Seveda pa je to le predvidevanje na daljavo.

Vraščene dlake so posledica britja, ker se dlaka odreže globoko in izgubi smer, ter namesto ven, raste v kožo.

Rešitev je odstranitev dlak z laserjem.

Na vsak način pa se boš morala pokazati ali svojemu zdravniku ali pa dermatologu.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor!
čakam na odgovor svoje zdravnice, ampak mogoče znate vi povedat katere antibiotike bi morala jemat? (V vsakem primeru bom se posvetovala z zdravnico)

Res hvala! Zdaj vem malo več, in vedno bližje sem temu da se konča 🙂

New Report

Close