Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Folikulitis in temni madeži

Folikulitis in temni madeži

Pozdravljeni!

V preteklih mesecih sem se spopadala s kar hudim folikulitisom na spodnjem delu nog. Ker veliko športam, je bil verjetno posledica zelo pogostega britja, oprijetih oblačil in prekomernega potenja. Težavo mi je uspelo deloma umiriti z IALUXID gelom, a se je pojavila nova težava. Na mestih, kjer se mi je prej pojavilo vnetje, so ostali temno rjavi madeži (sklepam, da neke vrste hiperpigmentacija), ki so zelo moteči. Nekaj tednov jih sicer mažem z Eucerinovim serumom proti hiperpigmentaciji, a za zdaj še ni opaznega učinka. Zanima me, ali mi lahko svetujete kakšno kremo, ki jo lahko dobim brez recepta?

Za odgovor se vam že v naprej najlepše zahvaljujem

Pozdrav!

prvo je pogosto problem vnetje ob dlakah, ko se brijemo, sploh če je britje ali pa depilacija na način, ko se dlake odrežejo ali odtrgajo globoko, potem vraščajo in se vnamejo.

Drugi problem pa je, da vnetje pušča dejansko obarvanost.

Sčasoma sicer pobledi, seveda če se ne sončimo, kreme za depigmentacijo potrebujejo kar nekaj časa , da pokažejo učinek, seveda le če ni bilo vnetje in posledično obarvanost zelo globoko.

Obstajajo še metode peelinga, laserja, kar pa je včasih težko izvesti če so spremembe drobne.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close