Najdi forum

Spoštovani,

Pred pol leta so mi odstranili septum v maternici. Zdravnica je rekla, da glede zanositve ni več ovir, vendar se to ni zgodilo, kljub temu, da imam sedaj dolžino mesečnega ciklusa urejeno s predpisanimi tableti Bromergon, ki jih moram jemati do zanositve. Zato sva se odločili za inseminacije(stara sem nekaj čez 35 let, doslej še brez otrok). Po jemanju Clomifen tablet hodim na ultra zvok, da se ugotavlja velikost foliklov. Dobila bom tudi Stop injekcijo, za katero me zanima kaj sproži. Vse kaže, da bo v levem ovariju en folikel pojutrišnjem dovolj velik, zato me zanima, ker sem nekje prebrala ali vpliva na otrokov spol, iz katerega ovarija je folikel. Drugače nimam in nisem nikoli imela niti vnetij niti kakršnih koli težav na tem področju. Vprašala bi tudi kolikšna je uspešnost oploditve z inseminacijo v %.

Hvala za odgovore na morebiti za vas trapasta vprašanja, vendar če ne vprašaš, nikoli na izveš!

Olga

Draga Olga,

če mi boste zaupali, kaj je v tisti Stop injekciji, bom morda uganil zakaj jo boste dobili in kaj naj bi ustavila. Predvidevam, da boste dobili HCG s katerim sprožimo ovulacijo v 36 urah po injekciji. Na spol otroka vpliva semenčece in ne jajčece, ker ima jajčece v vsakem primeru spolni X kromosom, ki ga imata tako deklica kot deček. Uspešnost zanositve z inseminacijo, če je s tem “preskočena” siceršnja ovira za oploditev je enaka siceršnji stopnji oploditve pri zdravi ženski na ciklus, to je 20%-30%.

New Report

Close