Najdi forum

Pozdravljeni.

Imam zelo močno fobijo na zaprte prostore. Zadeva me je začela zelo ovirati v mojem življenju. Stara sem 57 let. Zdravstveno stanje se mi slabša in potrebujem vse več preiskav, med drugim tudi CT in MR, ki pa ga ne morem opraviti.

Zanima me, kako bi ta problem lahko rešila. S pomirjevali, ki mi jih priporočajo pred preiskavo ne deluje. Začnem se tresti po vsem telesu, v grlu se mi naredi cmok in začnejo mi teči solze (nenadzorovano). Slišala sem, da se da MR narediti tudi z anestezijo, vendar do tega mi še ni uspelo priti, ker nastanejo težave, ker moraš po anesteziji odležati še 3-4 ure, to pa ambulantno ne delajo – in do take obravnave ne pridem. Naj omenim, da imam tudi velike težave z dvigali. Če dvigala niso ob vstopu primerna (dovolj osvetljena, velika, čista, tiha, …) v dvigalo sploh ne vstopim.

Rada bi se težave rešila ali vsaj bistveno omilila. Kaj naj naredim, na koga se lahko obrnem, da začnem reševati težavo. Z raznimi zdravili (Helex) se ne bi ukvarjala.

Zakaj in kdaj se mi je začelo to pojavljati vam ne znam odgovoriti, čeprav “brskam” po svojih možganih in  mislih, ne najdem vzroka.

Hvala za odgovor ali vsaj vaše izkušnje.

Mirta

New Report

Close