FM in depresija
V obvestilih, ki sem jih dobila od Fibromyalgija network, med drugim piše, da so pri bolnikih z FM v serumu odkrili povišan nivo rastnega hormona. Pri depresivnih bolnikih je ta znižan. Ta hormon prenaša bolečinske signale. Povišan je tudi pri bolečinah ob vnetju trebušne slinavke.
…ko vas bodo naslednjič spet prepričevali, da je samo depresija bla bla bla…
Hormon je povišan tudi ob jemanju antidepresivov, ki naj bi odpravili bolečine.
Pozdravljeni !
Poskusila sem različne antidepresive , enkrat celo po priporočilu nevrologa
dva hkrati. Stanje se ni izboljšalo , bilo je celo slabše.
V članku dr. Logarja pa sem zasledila AMYZOL – osnovna substanca
amitriptylin – kot najučinkovitejši antidepresiv pri FM.
Jemljem ga že tretje leto in od prvotne doze 75mg dnevno sem sedaj
že pol leta na 10mg in to dokaj uspešno.
Amyzol spada med starejše antidepresive in je posebej učinkovit pri
tenzijskih glavobolih.
Poskusite , vso srečo !
Pozdravljen!
Pred kratkim sem “naletela” na čudovito knjigo, ki vama lahko marsikaj razjasni. Verjamem, da je knjiga našla mene, saj imam že 8 mesecev probleme z išijasom, ki kljub terapijam ni ponehal. V tej knjigi avtor omenja tudi fibromialgijo, zato vama jo toplo priporočam, preden se navadita na antidepresive – odločitev je seveda vajina.
naslov knjige:
Ozdravimo bolečine hrbta, avtor je John, E. Sarno
lep pozdrav in čimprej iz težav!
Andreja
Jaz nisem več na antidepresivih, že 4 mesece. Včeraj sem spet malo brala stare izvide. Dr. Furlanova je izjavila, da depresija lahko izvira iz alergije na hrano, s čemer se 100 % strinjam. Dogajalo se mi je celo, da sem po popitega 1/2 l jogurta postala zelo žalostna.
Bom pogledala v knjižnici za to knjigo. Hvala za nasvet. Sedaj imam spet obdobje, ko me boli križ, kolk in tudi malo išijasa imam. Ampak brez bolečin bi bila že kar malo zgubljena ;).