Fluomizin/suha sluznica
Spoštovani,
v ponedeljek sem zaradi bakterijskega vnetja dobila predpisane vaginalne tablete Fluomizin, 6tbl. Zaradi nosečnosti (27. teden) imam izredno suho nožnično sluznico, zato imam tudi težave pri vstavljanju teh tablet. Eno sem ponesreči že zdrobila, ker sem jo preveč navalažila z vodo, v pričakovanju, da jo bom tako lažje vstavila. Tudi tekom dneva se izloči ne ravno preveč stopljena. Obstaja kakšno drugo zdravilo za katerega lahko prosim, da bi ga lažje vstavila ali pa morda kakšna zadeva za navlažitev sluznice preden vstavim tableto? Bo problem, če bo zdravljenje trajalo 5 dni namesto 6, glede na eno zdrobljeno tableto ali naj prosim za še eno škatlico?
Težave z vstavljanjem imam prvih nekaj cm, potem že gre, sem pa imela v začetku nosečnosti težave s krvavitvami, zato me je še toliko bolj strah, da bi s tiščanjem tablete ‘na silo’ kaj ranila.
spoštovani,
namesto Fluomizi tabletk za vaginalno uporabo vam ginekolog lahko predpiše povsem običajni glicerin Boraks svečke. Sicer pa tudi 5 dnevna kura fluomizina ne bo nič manj uspešna kot 6 dnevna. Pred vstavitvijo lahko poskusite z običajnim lubrikantom za večjo drsnost nožnice, po možnosti na vodni osnovi.
Pozdravljeni še enkrat.
Hvala za vaš odgovor. Glicerin boraks svečke lahko kupim tudi sama v lekarani, gre za isto zadevo? Dva dni zapored sem uspela z vstavitvijo fluomizin tabletke, včeraj zvečer, ko sem želela vstaviti že tretjo, pa sem zatipala v nožnici še popolnoma nestopljeno od prejšnjega dne, tako da nove niti nisem vstavljala. Izgleda mi s temi tabletami zdravljenje ne bo uspelo. Če kupim boraks glicerin ne bo nič narobe v kolikor je v nožnici še kakšen košček fluomizina?
Že vnaprej hvala in lepe praznike vam želim!
samo ne preveč komplicirat. Vse, kar se vstavi v nožnico mora po isti poti tudi iz nje in če kombiniramo različne reči, še zlasti, kadar delujejo na podoben način, ni nič narobe.