Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Fluomizin in možnost zanositve med zdravljenjem

Fluomizin in možnost zanositve med zdravljenjem

Pozdravljeni,

na ginekološkem pregledu sem zaradi rahlega bežkasto/rumenega izcedka brez vonja, brez srbenja in drugih težav (takrat sem bila tudi prehlajena) dobila predpisan Fluomizin.

Ko sem zdravnico vprašala, ali to vpliva na možnosti za nosečnost, mi je odgovorila, da ne. Nisem pa povsem prepričana, ali je razumela, da me zanima vpliv na možnost zanositve (in ne le na že obstoječo nosečnost). Rekla je še: »Vi kar zanosite,« saj je na pregledu videla, da se mi jajčnik pripravlja na ovulacijo. Kasneje sem delala še ovulacijske teste, pri katerih se je čas LH-peak-a in ovulacije prekrival z uporabo teh tablet.

Na internetu sem zasledila različne informacije in zato bi rada preverila še tukaj.

Spolne odnose sva imela vsak dan 3 dni pred ovulacijo (običajno zvečer, preden sem vstavila novo tabletko), na dan ovulacije pa še zjutraj in popoldne. En dan sem tabletko izpustila, ker nisem bila prepričana, ali ovulacija poteka še isti dan.

Zanima me: ali lahko uporaba Fluomizina zmanjša možnosti za zanositev v tem ciklusu oziroma ali sem si s tem »uničila« možnosti za ta mesec?

Hvala za iskrene in realne odgovore.

Spoštovani,

odnose ste imeli preden ste si vstavili vaginaleto. Semenčice takoj po ejakulaciji odplavajo preko materničnega vratu v maternico in jajcevode, zato uporaba Fluomizina ni vplivala na možnosti za zanositev.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

New Report

Close