Fluomizin gynophilus
Pozdravljeni,
noseca sem 12t in 1/2… ze nekaj casa me pesti vaginalno vnetje (obcasni pekoc obcutek, rumen izcedek), pred nosečnostjo ga nisem imela nikoli. Zacela sem upoabljati fluomizin. Vceraj zvecer sem vstavila 4/6 kapsul, danes se mi je iz noznice izlocila raztopljena tableta, kar je zgledalo kot gost kup nekega finega zdroba malo rumeno/orazno obarvanega. Vceraj zjutraj sem vstavila tudi 1.gynophilus kapsulo. Danes nisem upala vstaviti gynophilusa zaradi tega izcedka, ki je bil bolj oraznem s prozornimi koščki kapsule (ponavadi je bol rumen). Sem si pa namesto gynophiliusa poskusala vhod v noznico malo namazati z jogurtom in sem ob tem zacutila da imam v noznici še vec te “nepopolnoma raztopljene tablete oz gostega finega zdroba”… Najverjetneje prav predvidevam, da je ta gosta rahlo zdrobasta snov tableta, kajne? In glede na to da mi iz noznice zleze prav kupček tega (vec kot 18h o vstavitvi fluomizina) verjetno tableta ni dovolj razopljena in tudi učinek v noznici ne more biti idealen?
Načeloma težav s suho nožnico nisem imela tudi nikoli prej, če pa so prisotne sedaj pa ne vem, ker že 1 mesec zaradi vnetja nimam SO… Kako bi lahko izboljšala topljenje tablete v nožnici? Sem poskusila dati tudi kapljico vode na fluomizin ampak se mi potem zdrobi ze pri vstavljanju v noznico…
in ali je normalno, da po 4/6 kapsul se vedno cutim malo pekoce v noznici?
Spoštovani,
takole, na daljavo je res težko ocenjevati situacijo, ampak vaše opažanje mi daje misliti, da bi morda bilo smiselno oditi k ginekologu, da vam najprej dobro izpere nožnico, bodisi s fiziološko raztopino ali z nekim sluzničnim antiseptikom. Potem bo mogoče lažje oceniti, kaj je kaj in zakaj.
Pozdravljeni,
nožnico so mi sprali pred 10 dnevi… 2-3 dni je bilo OK potem pa se je zopet začelo pojavlati to zoprno pekoče občutje… predlagali so mi Efloran, a se ga bojim vzeti vseh 5 tablet v enem odmerku ter druga ginekologinja na nuhalni svetlini mi ga je odsvetovala (v smislu, da ona nikoli ni predpisala Eflorana nosecnici, sploh pa ne v takem viskoem enkratnem odmerku…) Ker kolikor sem uspela izluščiti se vedno najprej poskusi z vaginalnim zdravljenjem ter agresivno naselitvijo laktobacilusov…?
tudi Dalacin je primeren proti Gardnereli. Spiranje nožnice sem pa predlagal, ker ste omenili, da se vam verjetno v nožnici nabirajo ostanki tabletk, kar lahko povzroča izcedek oziroma daje barvo izcedku.
lahko
Kljub fluomizinu in canestenu se mi še vedno pojavlja rumen (vcasih skoraj oranžen) izcedek ter občasen pekoč občutek v podrocju vhodu v nožnico…
Čisto sem že obupana… izcedeki in pekoč občutek me psihičbo zelo obremenjujejo in ne vem več kaj storiti…
Lepo prosim za nasvet kako lahko še poskušam pozdraviti vnetje… Mi lahko G še kaj predpiše? Pregled imam šele čez dober teden dni…
hvala
na pamet oz. na daleč sem težko bolj pameten od vseh ostalih. Ne vem, jaz bi vam verjetno pri obiskih spiral nožnico s sluzničnim razkužilom ali fiziološko raztopino, pa bi videl, kaj se dogaja, zakaj in s čim bi se še dalo kaj doseči.
očitno je pri brisu sečnice prišlo do ranitve povrhnjice sečnice in seveda so simptomi podobni kot pri uretritisu ali po poškodbi. Lahko vam priporočim le obilno pitje tekočine, da se zadeva čim prej zaceli, kar sicer na srečo sluznice so sposobne relativno hitro opravit.
Tako je. Po poškodbi se sluznica sečnice praviloma opomore v 2 do 3 dneh. Od brisa praviloma ne pričakujemo hujših oz. globljih poškodb, razen, če bi bil zdravnik pri jemanju brisa res zelo grob.
Spoštovani, pred enim tednom sem bila pri ginekologom ,ker sem imela kontrolni uz.
Pri pregledu je bilo vse ok. Tudi izcedka ni bilo opaziti, čeprav ga vsakodnevno opažam. Izgleda bolj tekoč zelenkasto rumene barve. Čeprav pri pregledu izcedka ni bilo videti mi je bil predpisan Fluomizin.
Ko sem si vstavila prvo tabletko sem v nožnici občutila pekoč občutek. Po drugi tabletki le tega ni bilo več tako izrazito. Se je pa po vstavitvi 3 tabletke pojavil tekoč rumenkast izcedek, ki je obilen, tako, da moram zamenjati po 4 vložke dnevo. Danes pa 4 tabletki je izcedek bil svetlo roza obarvan in obilen.
Ne vem kaj se dogaja, po prvi in drugi tabletki je bilo izcedka malo in bil je bel. Ne vem ali je rumen obilen izcedek ,ki je bil danes že roza barve posledica vaginalet. Ali naj nadaljujem z vstavljanje vaginalet, imam še 2? Ali so to stranski učinki?
Ali bi morala do ginekologa na pregled ?
Lp
ne vem zakaj se barva izcedka spreminja. Jaz bi s Fluomizinom nadaljeval vsaj še nekaj dni. Po zaključeni terapiji pa, če bodo težave še prisotne, lahko ponovite pregled.
Pozdravljeni,
zopet bi vas prosila za pomoč/mnenje…
kljub terapiji s fluomizinom, vagiasanom in canestenom imam še vedno občasno skeleč:pekoč občutek v podoročju vhoda v nožnico, medtem ko izcedek pa mislim da je se izboljšal… ni več tako obilen in tudi večino dneva ni več rumeno-zelen, le občasno cez dan zaznam morda malce bolj rumenkasto (ravno toliko da ne morem reči, da je mlečno bel)…
IZanima me sledeče… že 1,5m se s partnerjem izogibava spolnim odnosom, saj sem večkrat prebrala, da jih v takšnem stanju nosečnicam odsvetujete… me pa zanima, ali to pomeni, da je potrebno s spolnimi odnosi popolnoma abstinirati ali bi lahko močno vplivalo, će bi s partnerjem imela spolne odnose zelo redko (recimo max 1x na 14 dni)? Jasno mi je, da je moški izliv alkalen in da poslabša stanje v nožnici-bi zato bilo bolje v takem stanju uporabiti pregradno zaščito ali raje metodo umika?
Lepo se vam zahvaljujem za mnenje…
Spoštovani,
če obstaja kak problem z nožnico, ki bi ga lahko pripisali infekciji ali spremenjeni vaginalni flori, je abstinenca od spolnih odnosov najboljša prevencija pred zapleti. Ne le zaradi izliva ampak tudi zaradi mehanike SO.
Hvala za vas odgovor.
Ali bi v takem primeru (ko vnetje kljub uporabi antiseptikov vztraja v smislu- da se vedno cutim obcasen pekoc obcutek, na brisu je bila izolorana gardnerela lepopoldi/sw., izcedek pa je postal med terapijo z antieptiki manj obilen in manj rumeno-zelen, na vaginalnem pregledu pri G v noznici ni vidnega posebnega izceda oz le ta izgleda normalen) pacientki svetovali antibiotike?
Bi bilo najprej smiselno poskusiti z Dalacin kremo ali takoj z Efloranom?
Dalacin krema bi bila kar v redu.
Spoštovani,
nekaj dni nazaj sem vam pisala, da uporablam vaginalete Fluomizin in da se je pojavil cuden in obilen rumenkasto rozast izcedek.
Kot ste mi svetovali sem vztrajala in porabila vseh 6 vaginalet Fluomizina.
Ker se stanje in obilen tekoc izcedek ni izboljšal, v nožnici čutim vseskozi rahel pekoč občutek, sem se danes zglasila pri ginekologu.
Po pregledu je dejal, da je nožnica zelo prizadeta, vneta, na nekaterih mestih je videti kot bi bila sluznica oddrgnjena . Pri vzemanju brisa na patogene bakterije naj bi sluznica celo rahlo zakrvavela.
Ginekolog ne ve zakaj je prišlo do takšnega stanja, saj spolnih odnosov nisem imela, Pred uporabo Fluomizinina sem občasno imela voden rumenkasto zelen izcedek, ki je bil minimalen. Sklepam ,da so vzrok te svečke ki sem jih vstavljena.
Poleg brisa na patogene bakterije mi je zdravnica predpisala vaginalno kremo Dalacit.
Glede na to, da se mi je vedno po Dalacitu pojavilo glivično vnetje me skrbi ,da bi se tudi tokrat.
Glede na to, da bi bile moje težave lahko tudi alergija na Fluomizin me zanima ali bi lahko uporabila kakšen drug preparat za vstavitev v nožnico, ki bi pozdravil vneto sluznico?
Rada bi najprej počakala na rezultate brisa , da vidim ,ce gre res za bakterije , preden bi uporabila Dalacit kremo. Vendar zaradi vnete sluznice , ki je pekoča in tudi krvavi bi rada uporabila nekaj kar ugodno deluje na obnovitev le te. Torej ali naj pričnem z Dalacitom, ali mi lahko svetujete kaj drugega namesto tega, ki bi zdravilo vnetje vaginalne sluznica?
Lp
.