Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? floor essence

floor essence

Ali kaj vesta o čaju Floor essence? Sorodnik ima raka na pljučih, menda se je stanje poslabšalo kljub temu, da je tumor pred časom izginil. Kupili smo ta čaj, pa me zanima ali ima kdo kakšne izkušnje iz prve roke z njim?

Poskušamo mu namreč pomagati na vse načine, pa ne vemo več kako. Vse težje tudi diha, noge mu otekajo; najbolj pa me moti, ker ni dovolj aktiven; zelo malo se giblje, sedaj je dejal, da ne bo šel več nič ven, ker bo premrzlo (zdravniki so dejali, da se mora izogibati vetru, mrzlemu zraku …). Menim, da je to zmotno, saj na tak način postane človek ¨mehkužen¨; če se prav in dovolj obleče in ne pretirava je OK. ALi ne? Svetujte mi, posebej tisti, ki ste že kaj takšnega doživeli. (Ima 51 let)

Hvala za odgovore in čim več zdravja!

Dragi karmu,

o čaju vam bodo več povedali tisti, ki imajo z njim izkušnje. Pravilno ugotavljate, da bi sorodnik moral ohraniti čim večjo zmerno aktivnost. To pomeni dnevne lahke sprehode, manjša hišna opravila. Izogibati se mora vetru, mrzlemu zraku in natrpanim prostorom zaradi možne okužbe, ki bi pomenila precejšnjo obremenitev. Toda nima smisla, da ne bi več prestopil hišnega praga ali celo, da bi okoli hodil pretirano oblečen. Poskusite se pozanimati, kaj se pravzaprav skriva za njegovo neaktivnostjo – je morda depresiven? Ali pa je preprosto – “len”? V vsakem primeru ga skušajte za aktivnost primerno motivirati, mu za sprehode najti družbo ali zanimive sprehajalne cilje. Izbezajte ga na plano, zlasti v lepem, sončnem vremenu.

Lepo vas pozdravljam!

Irena

New Report

Close