Fleki v nožnici,zatrdlina in rana
Pozdravljeni
Zanimajo me tri stvari.
1) Na levi in desni strani imam v nožnici rdeče fleke,kot neke rane obdrgnine..mogoce malo temno rdece do vijolcno in kot se nekako pocene zilice kot pikice..
Sprva sem mislila zaradi kondoma ker me po spolnih odnosih in tudi med tako pece in zge da je grozno,a tudi po 10dneh po prekinitvi s spolnimi odnosi ni izginilo.
Nimam nobenega izcedka nobenega vonja popolnoma nic.
2.)
Imam tudi eno ranico ob presredku tik ob vhodu v noznico zunaj,na levi strani..ginekolog je rekel fisurca ampak mazem ze mesece s cinkovo pasto in se zaceli ta ranica v dveh dneh ,potem me pa zacne ali srbet neznosno in se spraskam do krvi ali pa zacnem krvaveti ze ko se obrisem s papirjem. Najhuje je ko po britju zacnejo spet rast dlake katastrofa od srbecice! Rana je ze tolikokrat bila spraskana da imam ze cisto svetlo roza in kar malo udrto ob presredku od tega.
Zadnje kar pa je in me skrbi upam da boste vedelo kje in kaj..
Zdaj sem kot vsako leto naredila kuro s probioticnimi kapsulami ,in zdaj en dan ko sem si kapsulo porinila s sredincem globoko v noznico sem na levi strani globoko notri zacutila neko zatrdlino.
Globina notri kasne 7cm ,lezi bolj na levo pod necem trdim kar je tudi na desni strani in smatram kot normalno.
Ob dotiku tega me nic ne boli..
Na desni strani tega ni cutiti te zatrdline.
Potem pa me se zanima kje tocno lezijo jajcniki ce gledamo bocno kost koliko cm od nje ali pod njo ker imam v blizini jajcnika videti pod kozo kot nekaksno kepico a ne vem ali je to bezgavka ali jajcnik. Ginekolog je rekel da so jajcniki skoraj pri bocni kosti oziroma v posevnici na dol od bocne kosti kasne 3cm.
Hvala
Spoštovani,
hm?….
ad 1.: kako lahko sami vidite “v nožnico” mi je velika uganka. To namreč lahko naredi le ginekolog s posebnim inštrumentom (spekula) in ne gre drugače. Največ, kar brez tega inštrumenta dosežemo je kak cm za vhodom v nožnico, kar je še vedno le vhod v nožnico.
ad.2.: ranica, fisura, rhagada ali kakorkoli imenujemo razpokico na zunanjem spolovilu ali presredku je nemogoče ocenjevati na daljavo. Ko že omenjate slabšanje po britju se mi samo po sebi vsiljuje odgovor na vprašanje: čemu torej vztrajate pri britju, če to samo poslabšuje stvar? Mogoče pa se samo malo postrizite, če že ne marate dolgih dlak. Vsekakor britje ni zdravo, kot prvo ker lahko že to rani kožo, kot drugo, ker se dlake, ki praviloma niso ravne rade vrastejo in povzročajo neprijetno gnojenje lasnih mešičkov in fibrozo (zatrdlinice).
ad 3.: kaj konkretno ste zatipali v nožnici tudi težko uganem, razen, če gre za najbolj normalno reč na tistem mestu: maternični vrat. Ta povsem ustreza vašemu opisu in ni nujno, da je občutek, kot da je na sredini ampak je tudi lahko malo pomaknjen v eno stran. Kaj več od mojega ugibanja bi lahko preveril le ginekolog s pregledom in otipom.
Jajčniki ležijo ob maternici, malenkost zadaj. Kje od, (ne vem kaj imate v mislih z “bočno kostjo”) so jajčniki se ne da reči. Vsekakor tisto, kar vi vidite ali občutite v koži trebuha z jajčniki nima in ne more imeti nobene zveze. Če vas vse to tako zelo zanima, predlagam, da si ogledate kak anatomski atlas, da dobite vsaj osnovo predstavo o svojih rodilih. Ta so vsaj 8 do 10 cm od katerekoli zunanje točke kože, ki jo lahko otipate v okolici maternice.