Najdi forum

flat-coated retriever

Pozdravljeni!

Odločila sem se za nakup tega kužka, pa me zanima če ga kdo od vas ima in mi lahko kaj napiše o njihovem značaju in ali so z to pasmo zadovoljni. Na netu sem sicer veliko prebrala o njih, ampak vseeno bi raje slišala iz prve roke.

Najlepša hvala!

Sicer nimam te pasme doma, jih pa precej dobro poznam, saj jo imajo kolegi.
Torej flat-coated je pasma, ki ima se zelo veliko naravnega nagona prinasanja, veliko bolj kot pa recimo zlati prinasalci. Tudi voh je izjemno razvit.

So zelo hitro ucljivi, vendar malo “trdoglavi” in je potrebno veliko vztrajnosti in doslednosti pri vsakdanjem zivljenju. Imajo tudi zelo prijetno lastnost, da, ce si kaj vbijejo v glavo, to tudi skusajo narediti za vsako ceno. To zna biti vcasih zoprno. Nikakor niso nezni in obcutljivi psi, vsekakor pa uzivajo v cloveski druzbi in niso ravno primerni za zivljenje zunaj.
So tudi cuvaji, opozorijo na “vsiljivca” vendar ne bodo napadli ali celo ugriznili cloveka, ceprav bi se to verjetno zgodilo, ce bi se pocutil izjemno ogrozen ali bi bila ogrozena njegova druzina. Samci znajo biti vcasih malo agresivnejsi do drugih samcev, posebno ce so dominantni.

Pravzaprav so fleti primerni za tiste ljudi, ki si zelijo izziva pri solanju oziroma zivljenju s psom, a istocasno nocejo imeti kakih posebnih problemov in zapletov.
So pa fleti izraziti klovni. Jih je zelo zabavno opazovati recimo, ce jim je dolgcas ali pa ce skusajo zbuditi pozornost drugih.

naš naj pes je te pasme in je star devet let. Je prijazen bister živahen. vse kar poleg normalnih pogojev pripada pesu on zahteva le malo prijaznosti. Dvakrat je bil v življenski nevarnosti (zastrupitev in ureznina) in tudi takrat je bil enkraten . ne bi ga zamenjala za nobenega drugega.
pa veliko veselja in lep pozdrav

New Report

Close