Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč flash is gone but reality turns on…

flash is gone but reality turns on…

…od kar ne poham več opažam da nimam več flešov. tistih flešov, k sm jih drgač podoživlu ob zaprtih očeh ali zvečer ko sm zadet gledal ozvezdja. ne to še zmer pogrešam čeprav bo že kmalu leto dni od mojega prenehanja z mehko drogo. pogrešam fleše od trave, tiste smešne zadevce, zgodbice in rahle nejasnosti ki so se mi dogajale v zavesti ob rednem pohanju. vendar se mi z večanjem samopodobe večajo občutki ki jih lahko podoživim brez česarkoli, in to so občutki povezanosti z naravo. nekako prihaja ta energija vame, ki jo lahko pridobim s tem da se prepustim užitkom v naravi in se včasih ob tem počutim kot bi bledel. drugače nevem, fleše pa še vedno pogrešam. sam se bom trudil živet brez njih, al pa jih nekako podoživet na resničen način. uporabljal sem občasno tud halucinogene, ekstazi, spid in nekajkrat vleku s folije hors&coke. morm rečt da z osebno rastjo podoživljam občutke k sm jih doživel po gobah v resničnem živlenju. po gobah so mi ful razmišljanja o miru prišla na vest. čutil sem nepopisno povezanost z naravo in ljudmi. z gobami sem tudi potoval po svoji podzavesti kar pa počnem zdaj z osebno rastjo in trezne glave. pa saj vsi nekako pravjo da so halucinogeni povezani z dojemanjem in človekovo podzavestjo. no to zdj z večanjem prej nizke samopodobe doživim, in brez česarkoli. raje se sproščam in sem fizično čimbol altiven, in preživim čas v naravi kjer se stapljam z jesenskih listjem in ob tem doživim mir. notranji mir je tisto kar zdaj iščem, in si prizadevam najt brez česarkoli. še pivo, ki ga pijem na dva tedna se mi včasih zdi odveč.. saj mislim da sem sposoben to kar sem prej doživel ob mehkih drogah doživet zdaj realno, oziroma vsaj nadomestilno tistemu prej. pohal sem veliko in prekomerno. še zdaj mi včas pride na misel da bi kazga prižgal. vendar takoj pomislm: zakaj le ponovna evforija ob jointih in kasnejša odvisnost, če delam na samopodobi in si lahko te občutke nadomestim z sproščenostjo v realnem življenju brez substanc. spoštujem konopljo še vedno, kot rastlino in ni mi žal da sem jo kadil. ni mi žal za noben joint ki sem ga prižgal v 4 letih neprestanega kajenja in zapravljanja denarja za to substanco. ni mi žal zarad flešev ki sem jih doživel. pa vendar.. vem da tega vbistvu ne potrebujem več in da mi je dovolj življenje samo.

Trava mi je v največji meri dala občutek, da sem bila zmožna vživeti se v vsako stvar in to zelo globoko.

…ampak- nekoč s kajenjem, danes tudi brez…

Pomembno je spoznanje in prakticiranje (Z)MOŽNEGA brez nje.

Čestitam!

🙂

Zdiš se mi taprav patron, da bi ti lahka predlagu eno zbirko knjigic Carlosa Castanede, če jih že seveda nisi bral. Odpirajo ti možgane tudi brez substanc, pa naravo in okolico začneš dojemat drugače. Ob krizi gobic trave in tripa je to idealen nadomestek. Prijetno potovanje ob branju!

Bravo!Kako lepo je prebrati kaj takega 🙂 Tudi jaz sem imela obdobje,ko sm veckrat vzela x,spid,koko in obcutek je res dober..trava mi ni pasala,zato je ne kadim in prav tako,kot ti sem ugotovila,da je vec vredna osebna rast in dobra samopodoba,saj s tem dobis voljo,energijo,dobro pocutje,povezanost z naravo….imam pa drug problem…fant kadi travo vsak dan oz ponavadi zvecer preden zaspi in prav tako mu se vedno pase drzba v kateri se ga vsi zadevajo(x,spid,gobice…)njemu to sicer pase samo obcasno,ampak mene je pa popolnoma minilo in skrbi me,da naju bo to zacelo razdvojevati,saj njemu ni do sprehodov v naravi in zaradi teh stari se odtujujeva..v to druzbo me ne vlece vec , njega pa ne morem spremeniti in v bistvu ne morem zahtevati,da se spremeni za mene oz se tudi noce,saj pravi,da mu trava ne skoduje in da nikoli ne bo prenehal..prav tako pravi,da druge substance ne skodujejo,ce se jih jemlje obcasno…jaz pa ne vem vec kaj naj si mislim o vsem skupaj…tezko je ko pomislim,da si v bistvu zelim nekaj drugega…notranji boj je hud..eno minuto mislim,da je vse ok,nato pa mi nek notranji glas pravi,da to ni to in da rabim spremembo,ce zelim ziveti tako,kot mislim jaz in da bom samo tako srecna..
lep pozdrav *

Draga Manca!
Kot prvo naj povem, da si sama veliko bolj zrela, kot je tvoj fant.
Sama praviš, da si želiš nekaj drugega, da ti notranji glas dopoveduje, da stori spremembo. Zakaj ne? Jaz ne vidim ovir, tudi če ga imaš zelo rada. Kot kaže, se on zate ne misli spreminjati, čeprav bi ti zelo rada (“pravi, da mu trava ne skoduje in da nikoli ne bo prenehal.. prav tako pravi, da druge substance ne skodujejo, ce se jih jemlje obcasno”) Halo?! Popolna nezrelost!
In najverjetneje želiš le potrditev oz. spodbudo za to, da narediš nekaj zase, da boš srečna. Torej?

Dagmar,
kaj je bil razlog za prenehanje
-tvoja odločitev
-ali zahteve drugih

razlog za prenehanje..jih je kr nekaj.največji razlog mi je bla pretirana odvisnost.potem psihične težave (anksioznost)katere mi je trava včasih zmanjšala,drugič pa še potencirala.lahko si predstavljaš kako je če si anksioznen pa se ga zadeneš pa gre še na slabš.včasih je pa na bolje obrnil.odvisno.ja no to,pol naslednji vzrok je bil denar.zadnji pa starši,kateri na to niso tok vplival sam so mi začel postavljat teste,s katerimi sm na začetku zavlečeval.lahko pa rečem da sm se sam odloču da preneham,nebi se na podlagi koga drugega to zihr ne.če bi mi bil edini razlog starši bi zihr skrivu to in še naprej kadil.

aha, pol pa neki je zgleda na tem.. men gre pa glih to na živce kr se preveč vživljam v vsako stvar in bi rd to nekolk zmanjšu. preveč premišljujem.

Zelo se uživljaš v vsako stvar, pa brez marihuane? Pa je občutek enako intenziven, kot pod vplivom? Če je, čestitam! Na dobri poti si.. Ne razumem pa, zakaj ti to gre na živce.. Ni lepo, da se popolnoma zatopiš v stvar, skoncentriraš in ne razmišljaš o drugem?
Da preveč razmišljaš.. To pa jaz tudi, še vedno..
Raziskuj sebe, brez nje, marihuane..
Srečno 🙂

Vidiš, tudi to je lepo slišat..
Konec koncev si dovolj star in če bi hotel nadaljevat, te ne bi ustavil nihče.
Če pa si se odločil sam, je to velik korak naprej..
Le zdrži, živeljenje je lepo tako, kot je.. 🙂

New Report

Close