OJLA,DOBRO JUTrO VSEM.
Že zgodaj zjutraj sem zamesila krhke flancate, da bo stanovanje dišalo pa pustu. Saj so krofi-sparovi in tušovi zelo dobri, ampak kot reče reklama , DOMAČE JE PA LE DOMAČE 🙂
Upam, da jih bom samo gledala, danes je škrobni dan, včeraj na B dan sem se pregrešila. Če pa sem po sankanju s hčero bila taaakoooooo lačna,.Vem , da je to slabo opravičilo.
Bom pa danes vse popravila, važno je da gredo kile dol , pa da se pozna to na meni, saj sem bolše volje. Imam pa problem. Kar naprej me zebe. Zanima me , če je še katero oz jo še. Za mano bo tretji teden z dvema večjema prekrškoma.
Pa še recept za naše ljube domače, če se bo katera pravila k peki.
krhki flancati
25 dag moke
3 dag margarine ali masla
4 rumenjaki
2-3 žlice kisle smetane
3 žlice vina
žlička ruma
sol
olje za cvrenje
Sestavine zmešaš v kepico testa, daš počivati, nato razvaljaš na tanko, razrežeš na pravokotnike, narediš na njih zarezo, prepleteš in jih polagaš v vroče olje. To je to. Meni vedno uspejo, pa nisem noben maestro v kuhi.
Meni vedno uspejo. Nikar ne mislite, da vas s tem receptom zavajam. Jaz bom moje z njimi zvečer presenetila , kose bodo vrnili s smučarije. Midve ss tamalo greva raje na otroško maškarado. Prilagajam se vsem v familiji, pa smo vsi lepo veseli.
Lep dan vsem skupaj.Pri nas na Dolenskem pra lepo sije sonček, samo mrzlo pa je tako, da imajo kure in race trde kljune. Imamo -11 stopinj.
lp, jessica
Hojla Jessica. Tudi pri nas sonček in -11stopinj(Gorenjska).
In tudi jaz bom kar po tvojem receptu zamesila za tele krhe flancate, saj imamo danes še eno zabavo. Krofi, ki sem jih pekla včeraj so že skoraj izpuhteli, pa čeprav jih jih je bilo 38 in še skleda flancatov (kvašenih seveda). Tudi jaz sem si popoldan privoščila en krof z toplim čajem. Kaj čemo, saj pravijo, da je pust širokih ust.
Lepa doživetja na otroški maškaradi.
Zato pa jaz ne bom nič pekla. Moji niso preveč sladkosnedi, tako da mi tega ne bo nihče zameril. V torek bom kupila nekaj krofov za moje fante, pa bo.
Če bi pekla in bi cela hiša dišala po pustnih dobrotah, mmm, adijo trdna volja.
mm flancati , jessica iz kje si doma . pridem na flancate , da ne boš ti preveč grešila :))))
sej drugace je pa OH zame jutri , in si bom privoščil 2 krofa mnjami 🙂
Hojla!
Jaz sem spekla flancate že včeraj, pa še nisem probala, kakšni so. Možek pravi, da zelo dobri. Če bo še kakšen ostal, ga bom jutri (OH) pojedla za večerjo, pa en krof mi tudi ne bo ušel. Sicer pa kar dobro prenašam pustne dišave.
Sva šla za desert raje na Rožnik. Dragi je popil kuhano vino, jaz pa čaj z natrenom, zraven pa sem njegovega vohala, pa je bilo skoraj tako, kot da bi ga sama pila :-))))))))))
Lep dan še naprej!!!!
jaz sem “požrla ” vse OH posladke za vse dneve te diete. Naj gre v r* * , da so me premanili. Kot , da moram vse pojesti in bog ne daj , da bi pozabila na rek , da jni pust mastnih ust. Še sreča, da je v sredo pepelnica in bom se strogo držala posta, ne sama mesnega ampak vsega. Jutri pa bo moj OH , ampaak brez sladice.
Medi, ti kar pridi na Dolenjsko, cela skleda flancatov te čaka..
lp,jessica
Hojla Jessica…
Ne se kregat, se ne splača…
Pač si imela tak dan, tako izkušnjo in ugotovila, da se ni splačalo… ampak to še ne pomeni, da je diete konec!
Ti samo pridno nadaljuj, ni kaj … vsak konj se kdaj spotakne … in vsakemu princu izpade kak zob 🙂
Sonček objame Jessico in ji zaželi mirno noč 🙂
Lp sonček