fkk plaže
Nisem hotela dejati, da je mene kaj motilo, to ne, so pa seveda izjeme. To drži kot pribito, vendar mene tudi te izjeme niso tako motile, da bi ne bile zame sprejeljive, ker sem pač človek, ki je voljan in pripravljen sprejemati drugačnost. Če bi kaj spreminjala, bi spremenila le to, da bi npr. v tgovino ne hodili čisto goli, ker se mi dokaj neprijetno zdi stati v vrsti, ko ti od zadaj nekdo tišči košro v rito. Pa recimo, dekleta in žene bi v času ciklusa le morale malo bolj poskrbeti za svoj zunanji izgled, ne da nespravljeni štrikec opazno zbuja pozornost. Marsikdo na primer je pozabil brisačo in gol sedel na stol pred restavracijo, čeprav je tudi to tako zanj samega kot za tistega pred in za njim neprimerno. Brisačko mora človek vedno in povsod imeti s seboj, zaradi takega ali drugačnega razloga. In nenazadnje, kuhanje: dokaj neokusno je videti golo babico ali mamico, ki se sklanja nad skledami in … no, ne bi o tem. Torej, to so le stvari okusa. Jaz sem bila na plaži gola, sončila sem se gola, sprehajala sem se gola, pod tuš sem seveda šla gola, nisem pa šla v trgovino gola in nisem kuhala gola, to pa drži.
Vendar zaradi vsega tega, kot sem dejala, nisem opustila dopusov na FKK plaži, ne, nikakor, ker ima vsakdo pač pravico biti tak kot je, ker je to le stvar okusa. Če meni ni kaj všeč, sem jaz tista, ki si pač mora poiskati drugo mesto. Zato pa sprejmem ljudi take, kot so, delam pa tako, kot se zdi primerno meni in kot sem jaz naučena, se pa vedno in znova učimo.
marija1
Uf res lepa tema. Nekaj malega ste napisali, kje se kakšne dobre plaže nahajajo.
Upam da bo še kdo kaj povedal, za kakšne dobre pozicije. Kaj pa v Sloveniji, ko nimaš dopusta in skočiš za kakšno urico. Kje bi se dalo kaj najti? Nekaj takega, kot je v Izoli, ki je sicer divja plaža.
Jaz sem na žalost do sedaj bil le na divjih. Zato me zanima malo več pravil, ki veljajo v takšnih kampih. Kaj če se punca slučajno v tistih ženskih dne ne bi hotela sleči. Ali je lahko v kampu s kopalkami ali ne???
Je pa to res zakon! Ko enkrat zaplavaš gol je nemogoče spet oblečt kopalke.
Nekdo je trdil, da se vnetja ne dobi od mokrih kopalk. TO NI RES.Lahko se dobi tudi od tega.
LP in lep dopust vam želim.
Hja, moja izkušnja je, da so redarji, ki so hodili po plaži, oblečene v kopalke vprašali, ali so v kampu, ali so prišli samo tako na obisk in če pač vedo, da so na FKK plaži in da bi bilo primerneje biti brez kopalk. Niso pa zganjali nobenega posebnega kravala, ker se človek pred njimi pač ni slekel. Kar pa se tiče deklet in žena, ki imajo periodo, pa je več možnih načinov poskrbeti za svojo varnost in higieno in ne vem, ali ti res nekdo lahko nekaj prepove, če imaš za obnašanje, kakršnega si se poslužil, utemeljene razloge.
Skratka, vsi, ki boste dopustovali na FKK plažah, užijte in naužijte se sonca, morja in lepot naravne naravnosti, sproščenosti, radosti življenja ……
marija1
ja si me presenetila.
sploh pomislil nisem na to:)))
čisto se strinjam s tabo res. ma zadela si bistvo
ajde to še gre da greš gol po sadje k unemu prodajalcu na stojnici pa še tam je malo nelagodno če ti ga kak tip tišči kam:)))
ma ja se strinjam meni je to čista neumnost da greš gol v trgovino.
pa še estetsko ni bodimo iskreni.vsaj zame čeprav kot ti tega ne obsojam.
še veliko užitkov ti želim
kok pa maš let k tako razmišljaš?
Kar nekaj, fant. Prav zato, ker jih imam kar nekaj, mi tudi estetika sama nekaj pomeni. In lepo je videti lepo mlado telo, lepo je videti zdravo mlado porjavelo telo, telesa starejših pa so, recimo temu tako, popustila času in estetika je že zapustila prvo mesto. Zato pa bi malo starejša dekleta morala vedeti, kdaj so estetska in kdaj ne več, mar ne? Zelo uživam, če pogledam lepo zdravo mlado telo, res je užitek gledati gracioznost, gibčnost, brhkost, ni pa prevelikega užitka gledati premočnega celulita in tako dalje in tako naprej … bog pomagaj, vendar se je možno tudi temu na nek način malce izogniti in prihraniti boleč pogled drugim naključnim opazovalcem. Fant, če hodiš na FKK plaže, kot sem že spodaj napisala, užij čas, ki ti je dan, v polni meri!
Aha, in moja starost: reciva tako, med 40 in 50. Bo v redu?
marija1
ma dej marija, “prihranit boleč pogled drugim naključnim opazovalcem”? zelo svobodomiselno, ni kej…flancaš, da sprejemaš drugačne in da je vsak pač tak kakršen je al kaj že, po pa eno tako spustiš…pa govoriš pa talaš nasvete kako nej ljudje na fkk-jih uživajo in ne vem kaj, ampak a uni tut lohk, k jim špeh dol visi al pa k majo strije pa celulit? al morjo uni raj najprej mal shujšat, da ne bojo povzročal bolečin takim kt ti? mislm, si me razp…
In še to mislim, da estetika in sprejemanje dručagnosti nista enaka pojma. Niso vsi ljudje estetski, smo taki, kot sva najbrž medve, bolj okrogli, bolj celutni in manj okrogli in manj celulitni in idealni. Lahko si jezna name, tudi te pravice nikomur ne kratim in nikakršnih nasveto ne “talam”, le vsakemu želim, da se v svoji koži dobro počuti, ker se namreč jaz v svoji ne počutim najboljše. Ne vem pa, kako se ti počutiš v svoji in o tem tudi nimam namena razglabljati, to pa je spejemanje tistega, do česar ima vsak pravico, mar ne? Ne vem pa, zaka bi “posiljevala” s svojo pojavo nekoga drugega, če to ni nujno in če se temu izognem. Mislim, da ni človeka, ki ne bi slišal na cesti drugega, ali celo sebe, ko gre mimo starejše gospe, dodobra zdelane od časa, od preobilnosti dobrot in morda tudi od okvare metabolizba besed zgražanja, sarkazma, neprijetnih opazk in še česa. Ko sem o sebi prvič slišala neprijetnosti, sem se ognila temu tako, da ….. se nisem umaknila, ampak samo izognila morebitnim večim takim opazkam! Tako je, pa če si še tako huda, ali pa ne, in temu se pač, glede na to, koliko smo si različni, ni moč izogniti v popolnosti, malo pa lahko. In, ne bodi več huda ….. svojo energijo trošiš v prazno …..
marija1
no, oprost no, lepo od tebe, da se sama umakneš, da ne bi druge kej bolel. ne vem, kje pa potem ti uživaš na morju? za štirimi stenami? ne štekam čist dobr; si okrogla, srednja leta in da drugim ne bi povzročala bolečin ob pogledu nate, se umakneš…OK, kam??? a pol ne hodš (več?) na fkk? no, mal razlož. Jst npr. zlo dobr uživam, pa me prou mal boli, če koga kej zašpika ne vem kje, če me vid. a se mormo po tej logiki vsi starejši mal umaknt tamladim prelestnim telescem? ah, dej, dej…a mladi k so še čvrsti pa suhi lohk uživajo in sploh usi uživajo k gledajo to golo krasoto, starejši pa stari pa…kam? ostanejo doma? dolge gate? če tko rada sprejemaš, pa sprejmi še sebe, madona.
Nisi razumela, pa nimam posebne volje še dodatno razlagati. Ne kuham gola, ne hodim v trgovino gola, ne igram badmintona gola, to je to: kopam in sončim se gola, na plažo odidem gola, iz plaže pridem gola, vse to še vseeno smatram za fkk, se pa resnično ne pretegujem po asfaltu z badmintonom gola, če želiš vedeti, kako se “umaknem”. In ne sedim pred šotorom gola, temveč v mikici brez rokavov. Sebe sprejemam pač tako. Morda mi je malce težko, ker nisem več tako gladke kože, priznam, kar pa ne pomeni, da komu drugemu kaj vsiljujem. Mislim, da sem dovolj razločno povedala, da zaradi mene vsi drugi lahko na glavi stojijo, če hočejo, gledam pa tisto, ker je meni dopadljivo.
marija1
marija.
meni pa ni neokusno videti golo babico ali mamico, ki se sklanja nad skledami . oz. mi je ravno toliko okusno, kot če bi imela kopalke na sebi. Ljudi sprejemam take kot so in se ne obremenjujem z njihovo lepoto, ne na FKK plaži in ne v Ljubljani na cesti. Jaz nudizem sprejemam bolj celovito, torej ne samo da se kopaš gol, marveč da tudi igraš banbinton gol, hodiš na sprehod gol, tudi v trgovino sem včasih hodil gol, dokler je bilo to še dovoljeno. Skratka bolj svobodno življenje brez obleke. V restavracijo sem pa vzel brisačo s seboj iz higienskih razlogov. In sem se bolj svobodno počutil kot sedaj, ko se moraš za določene aktivnosti oblečt, če nočeš da si edini tam nag.
Ampak se mi zdi, da se nudizem oddaljuje od zdrave in izvirne ideje in počasi prerašča le v kopanje brez kopalk. Na žalost.
Najbrž zato, ker so začeli v FKK kampe hodit ljudje, ki po srcu niso nudisti ampak hodijo tja zato, ker je to moderno.