
Pozdravljeni,
Plesni na živilih, ki niso namensko dodane (sir s plemenito plesnijo ali določeni mesni izdelki) so škodljive in takih živil ne uživamo.
Živila, ki so onesnažena s plesnijo zavržemo. Vedeti namreč morate, da s kuhanjem uničimo samo žive mikroorganizme, ne pa tudi njihovih strupov, ki jih proizvajajo ali pa se sprostijo, ko se celica razgradi.
Zato vam priporočam, da tako živilo raje zavržete.

Pozdravljeni,
Verjetno sprašujete, če plesen povzroča raka na jetrih?
Različne plesni proizvajajo različne strupe, ki seveda tudi različno vplivajo na telo.
So pa nekateri organi vedno bolj izpostavljeni, kot so naprimer jetra ali ledvica, saj vemo da se skozi njih izloča največ presnovnih odpadkov.
Vsa živila, kjer plesen predstavlja kvar je potrebno zavreči. Če zaužijete tega v mali količini in enkratno potem to škodo telo lahko popravi, ob večjih količinah in pogosteje pa so učinki lahko zelo škodljivi.