Najdi forum

Mene pa zanima ali fižol močno redi. Nmreč zelo mi je ušeč zakisan fižol s čebulo:) Mislim da ima fižol veliko beljakovin. A bejakovine redijo?
hvala

prvo si poglej sestavo fižola.

kot drugo si malo literaturo preberi da ti bo vsaj malo to jasno kaj zadeva hujšanje,..

redi čisto vse-če je v prevelikih količinah. beljakovine imajo tudi kalorije n če je preveč beljakovin-posledično preveš kalorij = povečanje teže!

včasih mislim da taka vprašanja ne obstajajao pa se še vedno kdo najde :=)

pa fižol ima večji del OH!!

fižol je zdrava hrana ampak tako, kot pravi Krpan, vse v mejah normale. Če boš pojedel za kosilo sklečko fižolove solate s kosom polnozrnatega kruha in npr. en paradižnik, je to odlično zdravo kosilo. Če pa bo ta fižolova solata le priloga k mesu in praženemu krompirju, bo pa to prava kalorijska bomba, žal :))))

LP

Krpan,

vprašanja ne obstajajo, ampak jih postavljamo bolj ali manj nevedni ljudje, da bi ne bili več nevedni!
A je prou???

Jaz pa takole trdim : Človek, ki vpraša, je neumen samo v tistem trenutku, človek, ki pa NE vpraša, pa je neumen celo življenje!!!
Zato ljudje na plan s vprašanji, kajti nekateri tukaj so res izredno informirani o zdravi prehrani, vsaka jim čast!

150 g kuhanega,belega fižola ima 205 kalorij

200 g kuhanega,stročjega fižola pa 50 kalorij

ampak, oba se zelo razlikujeta po sestavi oz. vrednosti hranil, zato je potreba obe vrsti konzumirati.
Vsekakor pa ne meso + fižol (zrnati), kajti splošno je znano, da ne gre kombinirati živalskih in rastlinskih beljakovin.

Vendar,to je le moje skromno mnenje.

Lep pozdrav!

Stročji fižol ima (razlike so manjše med sortami) na 100g
31,1 kcal
1,82g beljakovin
0,12g maščob
7,14g ogljikovih hidratov
vsebuje pa še vitamine in minerale

Fižol v zrnju pa ima na 100g
67kcal
6,15g beljakovin
0,7g maščob
13,5g ogljikovih hidratov
ter vitamine in minerale

Če dnevno potrebuješ 1800kcal, lahko poješ stročjega fižola 5,7 kilograma, luščenega pa 2,7 kilograma ( seveda, če bi jedel samo kuhan fižol brez dodatkov in ostale hrane) – samo za primerjavo in občutek, koliko je to energije.

Lep pozdrav, Andreja

Andreja, katero bazo uporabljaš ?

by

Program prehrana 2000

Lep pozdrav, Andreja

Hojla …

Meni pa je bila zanimiva teorija o fižolu iz knjige Zdrava vitkost za vse življenje, ki pravi, da je fižol pol-pol —> kar pomeni, da je sestavljen tako iz OH, kot iz B …. Kar pomeni, da ga lahko ješ z mesom ali s kruhom … ne pa seveda z mesom in kruhom!
To seveda pride v poštev, če se sploh ubadate s kombinacijami 🙂

Lepo se imejte …
Barbara

Naključij ni, vse se zgodi z razlogom! :)

Zanima me, ali je program Prehrana 2000 javno dostopen?

Je in ga lahko naročiš na šoli za Gostinstvo in turizem v Portorožu. Pokličeš tja in ti ga pošljejo. Stane pa 28.000 SIT.
Vsebuje osnovne podatke, ostalo si moraš dopolniti sama.

Upam, da bom dobila kaj provizije za reklamo ;)))

Lep pozdrav, Andreja

Hvala za odgovor in lp.

Tale je zastonj, ampak je v angleščini

in pa tu imajo tudi ene podatke

by

Tommo, tudi tebi hvala. Obe strani sta zanimivi, občasno se mora človek soočiti tudi s konkretnimi podatki o sestavi hrane.

lp

Hej. Mene pa zanima, bi nekaj preizkusil, pa nevem če je to kako vprašljivo.

En do dva tedna bi jedel samo fižolovo solato, tak malo z bučnim oljem, ali pa za spremembo fižolov pire. Koliko fižola bi moral pojesti na dan, da bi shujšal in da bi dobil potrebne snovi za normalno delovanje vsega v dveh tednih.

LP

Taka enostranska prehrana ne more zagotoviti vseh potrebnih hranil (esencialnih aminokislin, maščob, vitaminov, mineralov). Če želimo shujšati, je treba jesti zmerno, a PESTRO.

New Report

Close