Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže fizioterapija po artroskopiji kolena

fizioterapija po artroskopiji kolena

Pozdravljeni,

mene pa zanima kako izgleda fizioterapija po artroskopiji kolena. Imela sem raztrgan meniskus in se ga je 1/4 odstranila. Poškodba je nastala 4mesece nazaj,pred 14.dnevi sem bila operirana. Nogo lahko brez težav in bolečin iztegnem, le pokrčit je ne morem do konca. Pri hoji imam občutek, da mi gre noga po svoje-ni moči in tudi mišična masa mi je upadla za dober 1 cm. Vsak dan redno izvajam vaje za izteg in pokrčenje,(oteklino hladim ) ne morem pa noge obremenjevat, ker me preveč boli. Pri hoji ne čutim bolečine, le ob obremenitvi:npr.potisk z nogo, hoja po stopnicah, dvigovanje in prenašanje predmetov,…
Čez 14 dni začnem s terapijami:
1.TENS/DD-l.koleno
2.MAG -II-
3.IND.VAJE -II-
mi lahko malo bolj podrobno opišete, kako to poteka. Na kartončku piše, da potrebujem 2 brisači in copate. Se razgibavanje izvaja v vodi,kakšna so primerna oblačila, sem v sp.perilu ali oblečena? So potrebne kakšne predhodne priprave iz moje strani ?
Nikoli še nisem bila na fizioterapiji in se mi ne sanja kako to zgleda. Hvala za odgovor

Pozdravljena!

Žal vam zavarovalnica ne bo plačala optimalne terapije. Primerna terapija za vas bi bila tridimenzionalna mobilizacija kolena, manualna terapija kolena in manualna kinematična reedukacija, da se naučite ponovno uporabljati koleno. Glede na vaš napredek bi seveda dobila program vaj, za zadrževanej pridobljene gibljivosti zz goraj naštetimi tehnikami in pa vaje propriocepcije, da začnete nogo uporabljati enako kot pred operacijo. Ko je koleno normalno gibljivo in imate pri stoji na eni nogi zz zprtimi očmi na ravnotežnostni blazini enak občutek, je rehabilitacija končana. Odsvetujem vam hlajenje z ledom.
Pri vas so vam napisali:
– TENS, ki deluje samo proti bolečini, nič ne celi
– Magnet pomaga pri celjenju kosti
INDividualne VAJE – so vedno kombinacija z drugo terapijo – s samimi vajami ne pridemo daleč – to ste do sedaj že sama ugotovila, a ne?

New Report

Close