Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže fizioterapija in nosečnost

fizioterapija in nosečnost

Lep pozdrav !

Zanima me ali je lahko fizioterapija nevarna za plod,sicer še nisem noseča vendar s pertnerjem delava na tem,sem pa danes začela z terapijami in sicer:
TENS-protibol.terapija
interf.in diadin tokovi
IR obsevanje

Hvala in LP

Pozdravljena!

Kje pa vam bodo aplicirali elektrode?

Na spodnjem delu hrbta in v predelu ramen.

Sama imam isti problem kot Petra; elektrode (TENS) pa mi namescajo na predel vratu in okoli lopatic (bolj proti hrbtenici). Je torej to kaj nevarno za plod?
Najlepsa hvala za odgovor!

Ko sem se po koncani specializaciji “vkrcal” na potnisko megaladjo v Miami ju v velikem pricakovanju, me je skoraj kap. V SPA recepciji me caka mlada noseca gospa, moj prvi treatman, posvet s kolegicami, nevtro mandeljevo olje in gremo, ustrezno lego je sama izbrala, masaza je vec kot uspela.
Sedaj to resujem z reflexno masazo stopal, nezno in ucinkovito.
Egon

Pozdravljeni Petra in Stella!

Omenjeni terapevtski tokovi so površinski in ne grejo v globino, da bi kakorkoli lahko ogrožali plod ali vplivali na njegov razvoj.

Če pa vaju vseeno skrbi, da ne bo kaj narobe pa vama svetujem, da terapijo odklonita, saj je psihološki moment – torej vajin strah, lahko zelo pomemben. Nosečnica mora biti vesela, namejana in nič zaskrbljena. To najbolj pripomore k dobremu razvoju ploda.

New Report

Close