Fizio
Pozdravljeni,
pišem vam ker ne vem več kaj, spodaj pa vam na hitro napišem cel potek dogodkov.
Pred cca 7 meseci se mi je pojavila ‘bolečina’ oz draženje na desni strani penisa. Po vseh preiskavah, kri, 2x urin, Dermatolog, testiranje SPO, Urolog, je bil zaključek da je vse v najlepšem redu in ni nič narobe z mano in s tem je medicina zaključila z mano. Ker tako ni šlo več naprej sem šel še enkrat samoplačniško k Dermatologu kateri je predpisal fizioterapijo ter da so krivi živci v hrbtu.
Naj omenim da sem maja meseca popil dozo antibiotikov Sumamed 500, kateri niso nič rešili.
Zadnji dermatolog pa mi je avgusta predpisal antibiotik Doksivibra 100mg kateri je omilil težave in se je stanje izboljšalo za 70%.
Med tem sem bil tudi na pregledu v ambulanti za Fiziatrijo kjer mi je dr. predpisala B-complex, kateri je dodatno izboljšal stanje iz prejšnjih 70% na 90% in s tem sem lahko živel normalno.
Prejšnji teden pa se je bolečina na koži penisa nazaj pojavila (ponovno samo desna stran) s tem da jo sedaj spremlja tudi bolečina v križu, katera je bolj kot ne samo moteča.
Na fizioterapijo bom na žalost čakal še cca 4 mesece, tako da me zanima ali imate kakšno rešitev, ki jo lahko sam izvajam. Trenutno nazaj pijem B complex.
Hvala in LP
Pozdravljeni,
če se pojavlja bolečina v predelu dimelj in morda dela penisa, in naj bi bila iz ledvenega dela, je potem to iz področja L3 in gre za draženje žvčne korenine L3. Sedenje bi vam moralo poslabšati situacijo, sklanjanje in morda tudi obračanje v postelji. Pomagalo bi vam:
– sprehodi, gibanje, ples
– spanje na trebuhu
– zelo pokončna drža pri hoji, stoji in sedenju
– izogibanje določenim vajam.
Lep pozdrav
Barbara Purkart spec.ortop.med, mag.kineziol., dipl.fiziot.
Za več informacij sem dosegljiva na tel: +38641353366
Hvala za hiter odgovor. Bolečina (ne morem govoriti da je to neka močna bolečina, prej ZELO nadležna) je izrazitejša v predelu glavice in desne strani penisa. V dimljah skoraj ni opazna. Ta bolečina pa je enkrat prisotna na enem, kasneje pa na drugem mestu, lahko pa tudi mine. Občasno pa občutim rahlo bolečino-mrtvenje po levi nogi od zadnjice navzdol.
Problem je ker 8 ur na dan sedim in prav tako treniram borilne, katere so intenzivne za celo telo. To slednje je slabo ali dobro za ta problem?
Če mogoče veste, zakaj mi je takrat ta antibiotik Doksivibra olajšal bolečine??
Hvala
Če je bolečina iz križa, potem spremembe oz določeni položaj akriža vplivajo na bolečino. Če nimajo vpliva, potem je vzrok drugje. Navadno pri bolečini iz križa antibiotiki ne pomagajo. Če so prijeli takoj – recimo v eni uri od prvega ali pa drugega antibiotika vsaj 50% učinek, potem je učinek od antibiotika. Drugače je pa lahko bilo samo naključje, da so pomagali.
Značilnost bolečine iz križa je, da je nadležna in jo čustveno težko prenašamo, saj grejo bolečinska vlakna blizu limbičnega sistema v možganih. In druga značilnost je, da se sprehaja – iz enega mesta na drugo in lahko tudi kar naenkrat izveni.
Borilne veščine ne bi smele škodovati, saj je hrbtenica v pravilnem pokončnem položaju. Razen pri dvobojih, ko ni kontrole…. problem je pa sedenje – poskusite jutri vztrajati v res pokončnem položaju med sedenjem, vstanite vsakih 15 min za 10 sekund, pa boste videli ali je kakšna razlika.
Prvi antibiotik (vzel sem en odmerek) ni imel nobenega vpliva na težave, drugi antibiotik pa sem jemal en teden in se je stanje izboljšalo v 14 dneh, ko sem jemal še b complex je stanje postalo lahko rečemo skoraj normalno in tako je bilo cca dva meseca do prejšnjega tedna.
Hvala za informacije, bom poskusil jutri po vašem nasvetu.
Glede na povedano je po mojem mnenju bolj pomagal čas ali pa kaj drugega kot pa sam antibiotik. B vitamini so dobri za regeneracijo živcev (in ne vplivajo na samo bolečino direktno), tako da jih kar jemljite. Ne morejo škoditi. Priporoča se sicer 3 mesečna kura, nato teden do dva pavze in ponovna kura.
Lep večer vam želim in hitro okrevanje!