Najdi forum

Fizika na fakultetah

Jaz sem se letos vpisal na biotehnično fakulteto, kjer je eden izmed predmetov prvih letnikov tudi fizika. Že v OŠ sem imel srečo/nesrečo, da učitlca za fiziko ni bla glih najbolj resna. Enaka zgodba se mi je ponovila v SŠ, kjer sem imel fiziko 5, ampak od tega nisem odnesel nič….stalno smo gledali neke filme, pol v testu smo imeli pa snov za OŠ, tak da ta ocena glih ni merilo mojega znanja. Ostali naravoslovni predmeti (biologija, kemija, matematika) mi načeloma ne povzročajo večjih težav. Me pa skrbi, da ob začetku študija ne bom zmogel dohajati sošolcev. Zato me zanima, ali je kdo imel podobno izkušnjo – da je torej šel na faks, kjer je bila del faksa tudi fizika z skoraj nič predznanja in če je potem vseeno zdelal? Ali bi bilo pametno, da si že zdaj poiščem kakega inštruktorja ali se profesorji na faksih lotijo stvari od začetka, da jim lahko sledijo tudi popolni ”začetniki”?

Že v naprej hvala vsakemu za nasvet!

Živjo!

Jaz sem bila takšna. Ne zanašaj se na najemanje inštruktorjev, ampak kar srednješolske knjige v roke in samostojno predelaj do začetka oktobra.

Nato pa hodi na faks in če se da, delaj sproti, pa bo šlo.

LP

Spoštovani, jaz menim, da je najbolje, da res vzameš knjige v roke in se odločiš ter “pričneš z delom”. Načrtno, sistematično. Ne da ti to visi ves čas “nad glavo”. V kolikor česa ne razumeš, obvezno poišči pomoč. Potem pa sledi od začetka na faksu in takrat res naredi vse za to, da “not prineseš”. Kjer je volja je tudi pot, verjemi.
Srečno.
NAtaša D

[i][i]mag. Nataša DurjavaGeštalt-izkustvena družinska psihoterapevtka[/i][email protected][/i]www.mojpsihoterapevt.siTudi naša šibka področja nam lahko postanejo izziv, če se soočimo in sprijaznimo z njimi. Verjamem v moč odkritih besed, zato vam želim biti v pomoč pri vprašanjih, kako v hitrem tempu vsakdanjika stabilizirati sebe, kako postati osebnostno močnejši, kako krepiti svoje kompetence in kako poskrbeti tudi zase.

New Report

Close