Najdi forum

Fizično delo

Po vsakem fizičnem delu in obremenitvi telesa imam neznosne bolečine, za katere vedno pri zdravniški komisiji naletim na gluha ušesa, saj mi je imenovani zdravnik pri ponovnem predlogu za bolniški stalež dejal, da moram premagati bolečino in bo kasneje vse v redu. Dejal je še, da FM ni bolezen za katero bi se dal stalež več kot tri dni. Ker ne zmorem opravljati že osnovnih gospodinjskih opravil, sem zelo zaskrbljena in naprošam vse s podobnimi težavami, da se oglasite in napišete kakšen nasvet.

Zanima me tudi ali imate ostali s to diagnozo probleme pri opravljanju fizičnega dela in kako ga rešujete. Ali ste resnično lahko premagali bolečino kot mi je dejal zdravnik, saj je meni ne uspe.

Lep pozdrav!

Pozdravljena!

Tudi jaz očitno že leta trpim za to boleznijo. Diagnozo sem dobila pred kratkim potrjeno. Stara sem 30 let in imam dva otroka (9 in 5 let).
V vseh letih se mi je stanje slabšalo iz meseca v mesec, pa sem nekako mislila, da je to pač tako obdobje (majhni otroci) in da je normalno, da sem utrujena, čeprav pretirano. Sedaj pa sem se odločila, da naredim “redni servis”. Jasno, RTG slike in ultrazvok niso pokazale ničesar. Odziv okolice na moje bolečine in hudo utrujenost je bil približno tak: ” preveč si živčna, pod stresom, ne bodi tako natančna pri pospravljanju, ne bodi tak perfekcionist, to je samo v tvoji glavi…” itd. Naj še povem, da sem bila kot dekle aktivna športnica, sedaj pa 100 metrov ne morem preteči brez bolečin.
Kadar kuham in sem pred štedilnikom cca. 1 uro, sem tako utrujena in križ me boli, da se postavim na tla, na vse štiri, da mi malce odleže. Sicer pa tudi, ko ležim pred TV-jem kakšno uro, sem tako trda, da nekaj minut hodim kot invalid. Ravno tako sem vsak dan po 13. uri zelo izčrpana od ničesar. Bolečine so resnično hude, pa si žal ne morem pomagati. Drugim sploh nočem več razlagati, da me kaj boli, saj imam občutek, da mi ne verjamejo, jasno, ko pa pravzaprav zelo dobro in zdravo izgledam. Skratka, moj prvi korak bo, da bom pričela z jemanjem Cipramila, morda bo pomagalo pri proizvajanju seratonina in s tem posledično pripomoglo k manjšim bolečinam.
Na žalost si v današnjem času ne moremo privoščiti, da bi si vzeli čas zase, sprehodi v naravi, različne kopeli, sprostitve, masaže.
Poskušala bom korak za korakom, koliko pa bo uspeha, bom pa videla.
Kar se tiče bolniškega staleža, pa menim, da če je zdravnik na mestu, lahko napiše stalež za kakšno drugo zadevo, če že nočejo sprejeti te bolezni kot uradne. Verjetno bi že v enem tednu človek napolnil telo z energijo in se takrat posvetil le sebi. Za nekaj časa bi že bilo. Potem pa spet znova…
Prosila bi, če ima kdo izkušnje z nekim napitkom Free radicals in pa komoro za sprostitev, da mi opiše svoje izkušnje.

Že vnaprej hvala

Irena, res sem vesela, da ste se oglasili na moje sporočilo in bi vam rada povedala, da sem poskusila že vrsto vitaminov a brez večjega uspeha. Bolečina morda ni bila tako intenzivna kakšen dan, ampak ne vem če je to zaradi vitaminov ali je tu morda tudi povezava vremena. Meni se vglavnem stanje po vsaki obremenitvi bistveno poslabša.

Lep pozdrav in oglasite se še kaj!

Izkušnje z energetsko komoro tukaj :

Izkušnje s Free radical stop tukaj :

Lep pozdrav ! Držite se !

Veronika

Draga Dušanka, to, da kar molčimo, ima svojo sporočilnost. Molk veliko pove …

Veronika

New Report

Close