Najdi forum

Živjo!
Odločila sem se za fitnes, ker pa še nikoli nisem bila, imam nekaj vprašanj.Lahko bi hodila 2-3x na teden po 1-2 uri. A je to dovolj samo za izvajanje vaj za ojačanje trebušnih mišic? Kdaj bi bili rezulatati vidni? A ti tam kaki strokovnjaki povedo, koliko vaj moraš na obisk izvajat, ker se bojim, da bi v preveliki vnemi in želji po uspehu pretiravala, pa bi si kaj poškodovala,….? Pa še to – Kako se obleči? Nisem več rosno mlada, pa po porodu tudi nimam idealne postave, zato me skušajte razumet. Hvala za odgovore.

Živjo Kaja!

Moje mnenje je sledeče: Trening 3x tedensko do 2 uri bi popolnoma zadostoval, za začetek je to morda kar malo preveč, 1 urica bi bila dovolj. Če človek pridno trenira, kar pomeni, da pravilno izvajaš vaje so rezultati vidni nekje po 3 mesecih. V vseh ‘pravih’ fitnesih imajo ponavadi fitnes inštruktorja, ki te o vsem pouči. Običajno on(a) sestavi program(seznam vaj) treningov glede na tvoje potrebe in želje( v tvojem primeru s poudarkom na trebušnih mišicah).
Obleci se športno. Hlače- trenerka, zgoraj mikica, dobro je , če imaš s seboj še eno mikico za preobleči, v primeru da se precej potiš. V dvorano sodi čista obutev, športne copate pač.
Kar se poškodb tiče se ne boj, vsako vajo ti bo inštruktor nazorno pokazal, če boš delala vaje po njegovih navodilih se nimaš česa bati. Če boš izvajala vaje z napačno te bo že inštruktor na to opozoril, saj je zato tam.

Moj nasvet: Izberi fitnes, kjer se boš dobro počutila – naj ti bo ambient prijeten, poglej v garderobo(čistost).

Veselo miganje, Outsider

Ja,tako je-jaz sem trenerka na fitnesu in iz svojih izkušenj ti lahko povem da dekleta (in žene) preveč pričakujejo od fitnesa.Rezultati so seveda vidni kaj kmalu,a vsak pričakuje da je to takoj v enem mesecu,dveh.Jaz sem na take rezultate kot jih imam čakala več kot eno leto.Da sem shujšala,se je seveda poznalo že po dveh tednih,linija mišic,predvsem trebušnih pa se pozna bolj pozno-po treh mesecih in več.Vedeti pa moraš da samo s fitnesom ne boš preoblikovala svoje postave (trebuščka).Pri tem je zelo pomembna prehrana (80%),nekaj malega tudi geni (če so v tvoji družini trebuščki,potem obstaja velika možnost da se ga boš toliko teže znebila-ni pa nujno!!!),trening samo pripomore k temu da so mišice na trebuhu bolj vidne in tako tudi trebušček bolj prijeten na pogled in čvrst.Zatorej kombinacija obojega (trening+pravilna prehrana) te popeljeta do videza ki si ga želiš.

Kar se pa tiče oblačil:obleci se tako kot se boš sama najbolje počutila.Pri tem se ne oziraj na tiste ki pridejo v telovadnem dresu in se razkazujejo v vsej svoji lepoti.Lahko si v dolgih hlačah od trenirke in čisto običajni T-majici.Tudi jaz sem začela v tem-sedaj sem v kolesarkah in oprijeti majici.Ne misli da te bodo čudno gledali-tam se vsak ubada sam s sabo in se nima časa ubadati še z drugimi.Sicer pa-kdo pravi da se čez pol leta ne boš ti ponašala z oprijetim dresom???

Naj ti povem da je na fitnesu različna struktura ljudi-od najmlajših (16 let) do starejših (trenirala sem 74 let starega moškega ki je bil v odlični formi!!!).Potem so tu še takšni ki imajo idealno postavo pa bi jo radi obdržali,pa takšni ki bi radi učvrstili samo rit,največ imam trenutno takih ki bi se po porodu radi znebili odvečnega trebuha,pa tudi do takšnih ki bi se radi znebili 40 kilogramov in več.Takim seveda prilagodimo program in jih opozarjamo na prehrano,a z veliko volje se da doseči tudi to.

Ne boj se-vsi smo bili na fitnesu enkrat prvič.Bilo nas je strah,a ko vzpostaviš prvi stik s trenerjem ali trenerko in ti vse lepo razloži,se pomiriš in na koncu ugotoviš da je fitnes pravzaprav zanimiv prostor kjer se sklepajo nova poznanstva,se izmenjujejo izkušnje in se razvije morda tudi kakšna ljubezen.Jaz naprimer nikoli nisem imela toliko prijateljic in prijateljev kot jih imam odkar treniram.Na začetku je težko ko nikogar ne poznaš,potem pa ti je vse laže in laže ko navežeš stik s sotrpini.Boš videla,to res ni tako grozno kot se sliši-razen če prehitro ne obupaš.Seveda bo prve dni “musklfiber” a ga ne smeš zdraviti s počitkom temveč s treningom.Boš videla-na koncu ti bo hoditi na fitnes v velik užitek.

Je pa seveda velika ovira razdalja.V primeru da imaš fitnes blizu svojega doma ti bo veliko lažje kot pa če se boš morala za uro treninga vsesti v avto.Jaz imam hvalabogu to srečo da ga imam praktično pred nosom,kar pa je velik plus.

Obilo užitka ob treniranju in-nikoli ne veš-mogoče te treniram celo jaz???

Zivjo Bodybuilderka!
Tudi jaz se ze kaksen mesec odpravljam v fitnes pa imam vedno polno neumnih izgovorov! Z veseljem sem prebrala tvoje sporocilo v katerem si odgovorila tudi na moje “zadrege” in se zatrdno odlocila , da res grem. Hvala

No, da se jaz pridam piskrcek: nisem sicer niti bodybuilderka, niti trenerka, v fitness hodim zaradi utrjevanja misic in zato, ker mi to predstavlja eno uro aktivnega odklopa (nobenih mobitelov, nobene naglice, nobenega nezelenega tezacenja,… no, kdaj se najde kaksen pametnjakovic, pa hitro vkljucim funkcijo *freeze on* :))…

Punce, nic se bat fitnessov. Prvic, ne boste tako z lahkoto postale vse misicaste in nezenske, drugic, nihce vas ne bo pojedel, temvec vam bodo obicajno svetovali, kako stvari delati prav, tretjic, vas videz totalno ni pomemben – steje samo to, da imate voljo do dela in da prihajate redno, ne obupate. S povecanjem misicne mase se boste pocutile boljse, bolj napete, poskocne, predvsem pa boste, ce to pocnete, lazje hujsale.

Le se nekaj napotkov: prinesite si brisaco, dovolj vode, predvsem pa 2-3 ure pred obiskom fitnessa ne jejte vecjih obrokov. Po drugi strani tudi ne prihajajte lacne, ker boste tezko delale in vam bo zato morda padla motivacija, po fitnessu pa boste napadle hladilnik,kot da so vas ravno resili iz puscave.

Res najlepša hvala za odgovore in vzpodbudo. Mogoče se pa res srečamo?!
Le večer vsem

New Report

Close