Najdi forum

najbrž je tale fitnes že prezvizgan stokrat po dolgem in pocez. pa imam vseeno vprasanje. sicer mi je vadba v fitnesu ze dobro znana, zdaj pa se vracam med naprave po nekaj mesecih, ker sem imela prometno nesreco. nic hujsega, samo kriz in vrat sta se malo nezanesljiva.

v glavnem:
– kaksno naj bi bilo razmerje med aerobnim delom vaj in delom za moc.
– koliko minut aerobnih vaj je priporocljivo v “enem kosu”
– kako naj bi slo zaporedje (obicajno sem se najprej do konca namucila na steperju in potem sla na ostale naprave)

mogoce manjka se podatek, da pretirano ne bi zelela shujsati,mogoce 3 kilce, bi pa rada oblikovala najbolj tiste tipicno zenske predele (ritka, stegna, trebuscek), ostalo telo pa samo malo bolj napela.

hvala za odgovore

No, pa da povem kaj se je meni zgodilo s fitnesomm. Najprej čist navdušena, sem pač hodila dve leti in nisem dajala pozornosti temu. Sem pač imela npr. 20-25 min kolesa ali pa stepperja, pa pač pol z gvihti. Ja in ker sem vedno hodila, sem dvigovala vedno večje kile. Shujšala ravno nisem (ni bil niti namen, a ne bi imela nič proti), malo špeheca je šlo dol, kaj dosti ne, celulit je ostal, sem si pa fejst nagvihtala roke in predvsem stegna. In zdaj sem postala malo pozorna. Očitno zlahkoto pridomi mišično maso, pa čeprav sem ženska. In so mišice na stegnih prav izrazite, da izgleda že grdo, obseg beder tudi večji, roke pa tudi od prej suhcenih, se zdaj vidijo tisti bicepsi (ne tako kot na nogah) in mi ni lepo. Čeprav kg nimam nič več.In zato sem preklopila na tek in aerobiko. Pa doma delam ostale vaje, pa se mi zdi, da so zdaj že malo rezultati. Ker po fitnessu mi ni šel samo špeh dol (kot sem želela), ampak sem se bolj kot da bi izgubljala špehec, nabildala.

Tako da moj predlog je, da delaj čim več aerobnih (steper, kolo, tekač), ipd., pa pol z velikim številom ponovitev z malimi kilami. Ali pa fitness kombiniraj z aerobiko. Ker če delaš premalo aerobnih (kot sem jih jaz), pa prevelike kile, pol boš samo nabita.

ja,to pa ni ravno moj cilj. mislim nabildat se prevec. rada bi vitko telo z definiranimi misicami. aerobiko sem ze preizkusila,pa mi ni ravno pisana na kozo. nisem prevec rada vezana na uro, pa se tezko se vezem na kak urnik, zaradi moje sluzbe. ni druge, kot da poskusim, pa bo, a ne:)

razmerje je odvisno od tvoje zelje,kaj zelis narediti.tudi vaje za moc,se lahko dela v aerobnem obmocju.preded zacnes dobro trenirat pozdravi kriz,vrat s preventivnim treningom,vajami,da ne bo kasneje zaradi vecjih obremenitev tezav.

verjetno bo najbolje, da se dogovorim s kakim od trenerjev oziroma fitneserjev, ki zadevo obvladajo, da z mano v kaki uri sestavi primeren program. sicer sem se hotela ze doma sama malo kondicijsko pripravit na fitnes, ampak me po kar nekaj vrstah telovadbe boli vrat. najbolj pa po trebusnjakih.

hvala vseeno za nasvete:)))

Ja, pa če imaš probleme s križem in vratom, sploh ne vem, če je dobro, da greš na fitness. Zato, ker pri večini vaj trpi križ. Mene je križ bolel po polpočepih, po tisti napravi za stranske trebušne mišice, pa še kakšna se najde. Tako da delaj te vaje z minimalno težo ali pa jih izpusti.
Pa pojdi v tak fitness, kjer se tisti inštruktor tam spozna. Ker na našem fitu smo itak vse ženske dobile praktično isti program, svetoval pa je bore malo oz. se mu je fučkalo. Pač veliko aerobnega, pa ogromno ponovitev z malimi kilažami, pa bo.

Pa veliko uspeha.

hvala najprej vsem za nasvete. naj povem, da je za mano prvi vikend fitnesiranja, da me vse boli, ampak je bolečina tista ta fina, saj je dober obcutek, da sem nekaj naredila zase. instruktor si je 2 dni cajta zame vzel in mi oblikoval program, ki mislim, da bo deloval. skratka, mam dober obcutek, zdaj pa je treba samo voljo met zelezno.

puzdrvck

nena

New Report

Close