Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Finančno zavarovanje za pokojnino

Finančno zavarovanje za pokojnino

Z ženo sva stara 50 let. Jaz(on) zaposlen žena pa ne. Žal so pokojnine iz leta v leto slabše. In niti pomisliti si ne upam kaj bo čez 10 – 12 let ko bom šel v pokoj. Nisem prepričan če bo sploh ostalo za kruh in mleko. Predpostavljam, da boljše sigurno ne bo. Ne kaže drugače kot da bova nekako morala poskrbeti za sebe in vir pokojnine črpati iz nekih drugih finančnih virov. Ker pač nismo vsi strokovnjaki za tovrstne naložbe se mi zdi pametno o tem povprašati strokovnjake, da se nenazadnje ne opečeš in namesto, da bi koristi sadove vlaganja si ponovno v “dreku”.
Morda kdo pozna kakšnega res korektnega (??????) svetovalca v tej smeri. Eno podjetje je INDIVIDA. Je vredna zaupanja? Je morda še kakšna? Kakšne imate izkušnje s temi svetovanji?
Hvala in lep dan.

Pozdravljeni

Zelo težko bi vam tako preko foruma odgovoril ali svetoval kaj bi bilo za vas najbolje. Vsekakor vam priporočam, da se obrnete na nekoga, ki je strokovno podkovan z znanjem tega področja.
Eno od takšnik podjetji je tudi Individa. Svetoval bi vam, da se obrnete na nekoga, ki vam bo izdelal finančni načrt, ki ga boste sicer plačali vendar dobili nevtralno mnenje. Pazite, da vas ne bodo posiljevali z določenimi produkti določenih bank, zavarovalnic ali vzajemnih skladov. Dober svetovalec vam bo priporočil tip naložbe, ne pa kokretno imena produkta. Po moji oceni nudijo zelo dobro stroritev na BTP Indegra, kjer izdelajo eno boljših analiz vašega stanja in vas usmerijo. Prav tako je OK Individa, če vzamete plačljivo opcijo.
Upam, da sem kaj pomagal z mnenjem

Lep pozdrav
Zastopnik

Zastopnik hvala za nasvet. Vsekakor se bom obrnil na eno izmed teh svetovalnih hiš ali pa kar na obe, da vidim katera hiša mi lahko pripravi najboljši načrt. Pa bi kljub temu rad še mnenje ostalih forumašov kakšne imajo izkušnje s tema dvema svetovalnima hišama.
Hvala.

New Report

Close