finančna pomoč-oseba brez prihodkov
Pozdravljeni
Prosim za pomoč oziroma nasvet v naslednjem primeru.
Prijavljena sem na Zavodu za zaposlovanje od meseca januarja.
6 mesecev sem prejemala denarno pomoč iz zavoda za zaposlovanje do vključno meseca julija.
V mesecu avgustu sem oddala vlogo za denarno socialno pomoč in za izredno socialno pomoč. Obe so mi zavrnili. Kaj naj sedaj. V mesecu avgustu sem bila že brez kakršnegakoli prihodka. Sedaj, ob negativni vlogi se mi je svet podrl. Ne morem na rdeči križ ne na karitas, ker hočejo odločbo, nimam osnovnega zavarovanja plačanega, ker hočejo odločbo, nimam dodatnega….
Prosim za nasvet.
Pozdravljena, andreja36,
pa pojdimo lepo po vrsti.
1. na zavodu za zaposlovanje ste prejemali denarno nadomestilo? Po izteku nadomestila ste na CSD zaprosili za DSP in dobili zavrnjeno. Nič niste napisali razloga, zakaj so vam pomoč zavrnili. Imate morda vi ali vaš partner prihodke, prihranke, premoženje?? V odločbi morajo v obrazložitvi napisati, zakaj vam pomoč ni bila dodeljena.
2. Res je, da na RK in Karitasu zahtevajo odločbo o prejemanju DSP, saj želijo s tem doseči, da materialna pomoč pride v prave roke oz. da jo dobi tisti, ki jo res potrebuje.
3. Glede osnovnega zdravstvenega zavarovanja pa si ga lahko uredite kot občan, to pomeni da greste na zavod za zdravstveno zavarovanje in se zmenite, da boste mesečno plačevali cca 15 evrov za zavarovanje. Domov dobite položnico, ki jo plačate. Enako storite za dodatno zdravstveno zavarovanje.
A imate koga, ki vam vsaj trenutno lahko pomaga, da si uredite najosnovnejše, vsaj zavarovanje?
Sicer pa malo več napišite o tem, zakaj so vam zavrnili DSP, da bomo vedeli, kako svetovati in pomagati.
Lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.