Najdi forum

Filmsko zivljenje

Pozdravljeni,

Verjetno vsi gledamo TV in verjetno je vsak ze videl kaksno oddajo ali film, kjer ljudje zivijo v izobilju.

Skratka, ker sam se nikoli nisem tega videl, kakorkoli dozivel, me zanima sledece?

Ali je res tako. Imate kaj izkusenj, ste bili kdaj recimo v teh krajih, kjer je denarja na pretek. Je res tako kot je prikazano, avtomobili, hise, jahte, zenske…skratka, kako je ce je res tako kot nam to prikazujejo na TV?

Hvala za debato….

He, he…

Saj ves, kje so destinacije….Amerika, Monaco….kaksni karibi, bliznji vzhod…itd….

If Your dreams don't scare You, they are just not big enugh!

V vsaki drzavi tega sveta imas koga, ki zivi “kot na TV-u”. 🙂

Denarja je na pretek za del polpulacije v vsaki drzavi, tako kot v Sloveniji. In vec kot jih je in vec kot imajo denarja, mora biti zato vec revnih, da se prva skupina lahko iz cesa financira.

Je pa tudi odvisno od tega, kdo je zate bogat

Zivijo pa bogati zelo razlicno. Eni se valjajo v razkosju in si privoscijo vse, tako kot na televiziji, drugi pa zivijo kot povsem obicajni ljudje srednjega razreda, svoj denar pa vlagajo v nepremicnine in delnice… Jaz poznam ali sem jih kake 2 ali 3, ampak oni sodijo med “revne” bogatase, njihova celotna vrednost, v kar se vedno vsteje tudi vrednost nepremicnin, je tam neklje 2 – 5 milijonov, z bruto letnimi dohodki okoli pol milijona ali vec, zato ne vem, ce po tvojih kriterijih sploh sodijo mednje.

Prva druzina zivi zelo obicajno zivljenje, celo tako, kakrsno bi Slovenci doma verjetno imeli za revno. Zelo malo potujejo, ker se morajo po sluzbeni dolznosti obcasno seliti in jim to zadosca za tuje kraje, otrokom kupujejo rabljeno sportno opremo, nobenih dodatnih tecajev. Starsa prav tako zivita zelo povprecno druzinsko zivljenje. Ona celo vrtnari, imajo pa konje za jahat na posestvu kakih 45 ha, hisa sama pa ni kaj res posebnega. Vlagajo v nepremicnine. In on ima eno zelo drago avtomobilsko igracko.

Druga druzina zivi podobno. Hisa je palaca, telovadnica, veliko zemlje, garaza za 6 njegovih igrack, sicer pa zelo povprecno zivljenje. Otroci prav tako nobenih tecajev, ker naj bi raje raziskovali naravo na njihovi posesti (8 hektarjev). Vlagajo v delnice. Navzven mi delujejo kot skrtuhi (glede na njihov dohodek).

Tretje pa poznam kot oddaljene sosede. Druzina naj bi bila vredna okoli 7 – 8 milijonov. Navzven spet povprecno zivljenje, vendar so skorumpirani kot slovenski tajkuni, operirajo le po zvezah, in s pritiski na obcinske moze in zene dosezejo marsikaj, kar drugim ne bi bilo omogoceno, skratka, ti plesejo kot oni ukazejo. Ko je njihov sin pod vplivom substanc povozil eno gospo in je ta koncala kot trajni invalid zaradi hudih poskodb, ni dobila nobene odskodnine, ces da fant ni bil kriv. Cela sirsa familija drzi skupaj in bullies navadne ljudi.

Se enih se spomnim. Nekej milijonov, on je bil predsednik 4-milijonskega dela drzave. Zelo obicajno, ce ne celo dolgocasno zivljenje (cesar ne morem reci za njegovega pedhodnika, ki je zahajal na nas konec na pijanske zabave), posvecajo se poslu, vendar pa potujejo in hodijo na krizarjenja.

Na splosno pa avtomobili so, varanja je toliko kot pri manj bogatih, jahte pa so ali ne, odvisno od hobijev, ki jih ti ljudje imajo. Odvisno je tudi od tega, v kaksnem okolju milijonarji zivijo in iz kaksnega okolja izhajajo.

Tisti, ki jih jaz poznam bolj skrbijo za svoje posle, da mnozijo denar kot za zabave.

Se dveh iz te kategorije se spomnim.

Prvi. Locen, prost, okoli se vozi v svojem avioncku, ves cas pa mnozi denar s svojim biznisom. Rad potuje, se rajsi dela denar.

Drugi. Druzinsko zivljenje, 2 bio otroka + en posvojen, zeno vedno jemlje s seboj, ker dela kot njegova tajnica, ni pa receno, da ni kdaj tudi kam drugam skocil. Na delo na razlicnih lokacija, oddaljenih od njegovega posestva od 80 do 200 km se 3 – 4 krat tedensko vozi s svojim helikopterjem., ki si ga je dal pobarvati zivo rumeno, da ga cel svet opazi. Potujejo kar dosti, jahte, kot vem, pa nimajo.

Za 2 od vseh nastetih se mi zdi cisto mozno, da imata skoke na stran, vendar diskretno.

Vsi zivijo na ogromnih posestvih izven velikega mesta, od katerih je moja noga stopila veckrat le na 2

In ker si postavil tipicno slovensko vprasanje, kako se denar uziva, ne pa tudi, kako se ga naredi, ti vseeno povem se ta del, da bo mogoce kdo v domovini zacel razmisljati tudi v to smer.

Vsi, razen enega, imajo svoje firme (eno ali vec), tisti, ki je pa nima, je pa precej visoko na polozaju v eni multinacionalki.

Delajo pa na teh podrocjih: medicina, zobozdravstvo, izkoriscanje naravnih virov, politika in tovarnisko kmetijstvo (oboje skupaj ena oseba), tovarnisko kmetijstvo in dedovanje (oboje ena oseba), gradnja nepremicnin.

Jaz imam bogato prijateljico. Oblaci se podobno kot jaz (srednji razred), vozi pa 4 WD Mercedeza. Razen nekaj potovanj letno si ne privosci veliko. Zivi v hisi s pogledom na morje. Ne hodi v sluzbo, nekaj denarja ima nalozenega v delnice. Je pa super oseba, se niti priblizno ne duva in ne razkazuje denarja.

Po mojih izkusnjah ima 99.9% Slovencev hudo napacno predstavo o bogatasih. Velika vecina zivi sila podobno kot srednji razred. Zato pa je marsikaj na visjem nivoju, lepse, bolj kakovostno, bolj komot, lagodneje, itd. Odvisno od posameznikovih prioritet, seveda.

Le kot primer…
Za dva tedna dopusta lahko porabis 1000€ ali 10000€ na osebo in to na isti destinaciji, v istem hotelu, in si pogledas iste znamenitost. Imas pa razlicne sobe. Prehranjujes se drugace. Zabavas se drugace. In znamenitosti si ogledas v drugacnem aranzmaju. Pa vzemimo 100000€ na osebo. Fenci destinacija + privatno letalo + bivanje v luksuzni vili + ogledi znamenitosti s helikopterjem in limuzino + 5* hrana in pijaca.

Pa so vsi bili le na dvotedenskem dopustu, lol.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close