Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Fiksni aparat

Fiksni aparat

Imam manjši problem. Nosim fiksni zobni aparat že dobri dve leti. Nanj sem čakala 7 let in trenutno imam 20 let, ker smo z zdravljenjem pričeli pred mojim 18 letom mi je zavarovalnica krila zdravljenje. Letos pa sem ostala brez statusa in si plačijem le obvezno zdravstveno zavarovanje, zaradi tega pa si morem sama kriti 70% stroškov pri ortodontu. Zadnji obisk me je tako stal okoli 75e, ko mi je menjal lok, namestil nosilce in dal dva paketka elastik.

Sestra mi ni znala povedati koliko časa bi zdravljenje tranjalo in kakšne so cene. Ker so moji zobje že v redu, ni pa vredu še ugriz sem razmišjala da bi prekinla zdravljenje in da mi ortodont vzame fiksni aparat dol namesti mi pa notrani lok ki po fiksnem aparatu poskrbi da zobje ostanjejo v tem položaju in se ga nosi še nekaj let.

Na vse vas se obračam z željo če slučajno kdo ve koliko bi me približno stalo v mojem primeru snemanje aparata in namestitev tiste žičke. Hodim pa k splošnem ortodontu v zdravstvenem domu ki ni zasebnik. Na internetu nisem našla željenih podatkov ortodont pa mi tudi ne zna ničesar povedat ker sem baje prva z takim primerom od kar dela.

Naj še omenim da mi pri zadnem obisku ni bilo treba plačati samega dela in me zanima če se potem delo ko snema aparat potem računa?

Hvala vsem vam ki si boste vzeli par minutk in mi pomagali

New Report

Close