Najdi forum

Spoštovana!
Zaupam njihovim izdelkom, zato z možem že nekaj časa jemljeva Q10. On zaradi srca, jaz po težki prometni nesreči (11 zlomov,notranje poškodbe). Stara sva 45 let. Včeraj sem pregledala njihovo spletno stran in rada bi vas vprašala za Vezivin in FidiAlin. Za moje poškodovane sklepe bi bil Vezivin po mojem mnenju dober, saj mi je travmatolog napovedal zgodnejšo obrabo sklepov, mož pa ima probleme s hrbtenico in pogosto ga bolijo kolki.
FidiAlin pa bi mogoče jemala zaradi spomina, ki mi peša oz. zaradi pozabljanja. Imela sem pretres možganov in precej narkoz. Jaz občasno jemljem Magnesol, tudi trenutno, zaradi krčev v mečih.
Zanima me Vaše cenjeno mnenje in če je dobro jemati te tri preparate sočasno.
Lepo Vas pozdravljam!
Majda

Spoštovana gospa!
Preparata Vezivin in FidiAlin sodita med prehranska dopolnila. Prvi izdelek vsebuje poleg kalcija še silicij, ki pospešuje mineralizacijo kosti. Drugi izdelek, ki ga jemljete za ohranjanje vitalnosti pa vsebuje poleg česnovega olja in lecitina še vitamin E (antioksidant).
Magnesol, ki ga jemljete zaradi nočnih krčev v mišicah, vsebuje magnezijev citrat.
Te tri izdelke lahko jemljete istočasno, ker se ne prekrivajo. Magnesol bi lahko deloval neugodno v primeru, če bi jemali istočasno preparat, ki vsebuje železo, ali tetraciklinske antibiotike (Clinofug, Vibramycin). V tem primeru bi morali vzeti Magnesol s tri urnim presledkom.
Običajno pa vedno priporočamo, da se v primeru vitaminskih izdelkov ne jemlje dveh preparatov, ki vsebujejo katerega od vitaminov, skupaj, da se ne prekorači priporočen odmerek. Tudi vitamini v prekoračenih odmerkih so škodljivi. V Vašem primeru je to samo Fidialin z vitaminom E.
Obema Vama želim dobro in hitro okrevanje.
Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close