Najdi forum

Fibromialgija

dober dan

Prosim, če mi lahko kdo svetuje, namreč imam močne bolečine po celem telesu, tako da me kar peče, tako kot da imam ves čas gripo, in to hudo. Sem zelo utrujen, imam težave mišljenja in spomina, glavobol, vrti se mi, zelo slabo spim, vsak zvok me zbudi, in ko se zjutraj zbudim, sem tak, kot da nisem spal. Imam težave s prebavo, pogosto hodim na wc, imam nekakšne bele razjede po ustih, težko diham, sem nervozen in razdražljiv … in še nekaj drugih težav, ki trajajo že kakih 10 let. Med tem sem bil ža dvakrat operiran na sinusih, ker imam bolečine po celi glavi, kar seveda ni pomagalo, nakar mi je doktor rekel: prepih vam škodi, in se nasmejal. In to traja in traja, vmes razni pregledi, nič ne pokaže, sem šel do zdravnika pred kakega pol leta in rekel, da sem našel podatke, da bi to lahko bila fibromialgija, pa mi je rekel, da kje sem to čul in naj si neham zmišlevati ter mi napisal napotnico za psihiatra. Zdaj jem antidepresive že kakšne štiri mesece, vendar mi ne pomagajo drugega, kot da sem po domače povedano zadet od njih. Ko mu to povem, se mi seveda smeji, zato razmišljam, da bi šel na pregled samoplačniško, ker napotnice ne bom dobil. Takšnih bolečin več ne morem prenašati, ker tudi dva lekadola ne pomagata veliko pri bolečinah. Prosim, če mi lahko kdo svetuje katerega zdravnika in kako pregled izgleda, labaratorijsko ali kako drugače.

Hvala za odgovor in lep dan..

Pozdravleni,

Niti zdravniki niti psihiater točno ne vedo, kaj se z nami dogaja. Stroka se s to mislijo bolj malo ukvarja.

Priporočam, da se lotite branja tega foruma in iščite po internetu. Zanesite se na svoje občutke in bodite prepričani, da z vašim duševnim zdravjem ni nič narobe. Bolj kot boste ljudem razlagali, kaj se z vami dogaja, manj vas bodo razumeli in bolj čudno vas bodo gledali. Če pa nimate diagnoze, je pa to prav gotovo “psihično”.

Neravnovesje hormonov povzroča vse vrste težav. Tudi alergije in intoleranca na hrano vam lahko povzroča težave. Ni nujno, da imate kakšne očitne znake, lahko so manjši, skoraj neopazni. Npr. slabo počutje, utrujenost, srbenje nosu, kašljanje, hripav glas, sluz v grlu, srbenje oči, glavobol, anksioznost, težave s prebavo, bolečine v mišicah in sklepih … Več kot boste brali in raziskovali, prej se boste počutili bolje. Po dieti se večini bolnikov stanje popravi. Nekateri celo menijo, da so alergije krive za nastanek kronične utrujenosti (to sem prebrala na internetu).

Najprej morate ugotoviti, na katero hrano ste občutljivi. Običajno je to moka, mleko, kava, potem so lahko razhudnikovke, oreški, ribe in še kaj … (dieta pri FM/SKU). Za začetek vam bo sprememba prehrane veliko pomagala. Lahko se odločite za enomesečno izločevalno dieto, pa boste ugotovili, kaj vam škoduje.

97 % ljudi ima utrujeno nadledvično žlezo, pa niti oni niti zdraviki tega ne vedo. Ali poznate tisti vic o bolniku z drisko, ki je prišel k zdravniku, pa mu je ta dal apaurin. Čez nekaj časa so ga vprašali, kako se počuti, pa je odgovoril: ” Drisko imam še vedno, sekiram se pa nič več. Z antidepresivi je podobno.

Preberite si o Shine protokolu, pa o adrenalni utrujenosti, pa 7 napak, ki se dogajajo pri zdravljenju adrenalne utrujenoti. Ena izmed njih je tudi, da z antidepresivi prekrijemo znake, ki so vodilo pri zdravljenju. Dr. Lam tudi pravi, da simptomi več povedo o stopnji bolezni kot pa laboratorijski izvidi, ki so običajno netočni. Dr. Wilson in dr. Lam imata na svoji spletni stani tudi vprašalnik, da lahko ugotovite, če imate adrenalno utrujenost.

Breda

Hvala za odgovor, a mogoče kdo ve za kakšnega specialista, ker bi šel rad na pregled. Ker če je že toliko govora o tem, je sigurno kdo moral biti na pregledu, da so mu to potrdili.

Hvala za odgovor

Spoštovani, na osebni e-naslov vam je bil poslan odgovor s konkretnimi nasveti.

Tudi jaz menim, da poleg revmatološkega pregleda potrebujete alergološko obravnavo: za prehranske alergije in nealergijske vzroke pojavov intolerance (!) Priporočam pregled tukaj: , kjer boste opravili še kakšen potreben test (ščitnična protitelesa, ANA …).

Uspešen spopad s težavami!

Tukaj je nekaj o intoeranci na hrano:
http://www.lekarnar.com/articles/alergija-in-intoleranca-na-hrano:

In tukaj lahko kupite Food detective za 79,73 eur in se testirate na 59 najpogostejših živil. Tole bo najhitreje.
Za začetek ni slabo. Morda je že kdo poskusil.
http://www.lekarnar.com/izdelki/food-detective-test-intolerance-na-hrano

Breda

New Report

Close