Feritin
Mojemu možu (51) so ugotovili močno povelano vrednost feritina v krvi. Danes je vrednost presegla 1000 enot, hkrati se mu je drastično zmanjšala vrednost hemoglobina. Pravkar so ga klicali iz bolnice, kjer bo jutri hospitaliziran. Priporočajo magnetno resonanco in punkcijo jeter. Mož občasno občuti napihnjenost v trebuhu, je kadilec, alkohol pije le redko. Kaj lahko pričakujemo v nadaljevanju zdravljenja in kako lahko sami uplivamo na krvno sliko. Hvala.
Spoštovani!
Ne bi vam vedel odgovoriti, kaj bi bil vzrok temu. Sporočite, ko boste vedeli več.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Izšla je zbirka treh priročnikov z navodili za bolnike. Vprašajte vašega zdravnika, če jo že ima, da vam lahko natisne navodilo za vaše zdravstvene težave [www.drmed.org].
Lepo pozdravljeni! Danes sem uspela tako jaz, kot moj mož in zdravniki izvedeti nekaj več o bolezni. Po opravljeni gastroskopiji in UZ trebušne votline zaradi suma na notranjo krvavitev, so podali sum na avtoimuno bolezen. Danes vrednost hemoglobina ni padla, mož se bolje počuti, podan je sum na hemolizo.Danes so opravili še magnetno resonanco. V ponedeljek bo po vsej verjetnosti premeščen na KC na hematološki oddelek. Pričakujem vaše mnenje.
Spoštovani! Pravkar se vračam iz obiska pri možu, kjer mi je uspelo govoriti z zdravnikom. Pri možu gre za hemolizo zaradi avtoimune motnje. Kje je do motnje prišlo žal niso odkrili. Na rengenu pljuč so odkrili rahlo zasenčenje na levi strani. Opravili so tudi CT pljuč. Izvid pričakujejo v torek. Zanima me če so taka osenčenja nujno maligna? Hvala in lep pozdrav
Spoštovani!
Ne – senca pomeni le, da tisti del ni tako predihan, kot okolica.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Izšla je zbirka treh priročnikov z navodili za bolnike. Vprašajte vašega zdravnika, če jo že ima, da vam lahko natisne navodilo za vaše zdravstvene težave http://www.drmed.org/index.php?k=4&n=551.
Spoštovani! Mož je končno odpuščen iz bolnice. Diagnoza atipična avtoimuna hemoliza. Prejema Medrol in insulin. Na kaj moramo biti posebej previdni? Osenčenje pljuč, je bilo po VT sicer označeno kot metastaza, vendar smo na podlagi starejših posnetkov ugotovili, da se vsaj tri leta ni spremenilo. Domnevajo da gre za nenevarno tvorbo. Punkcijo so zaenkrat izključili, predvsem zaradi niske vsebnosti hemoglobina. Hemoglobin se sicer počasi povečuje.
Spoštovani!
Želim mu čim hitrejše okrevanje.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Izšla je zbirka treh priročnikov z navodili za bolnike. Vprašajte vašega zdravnika, če jo že ima, da vam lahko natisne navodilo za vaše zdravstvene težave http://www.drmed.org/index.php?k=4&n=551.