Feng shui zdravila za: ljubezen, denar, službo, družino …
Feng shui v vsakdanjem življenju
Fs zdravila
Za službo:
1. Diploma
Za ljubezen:
2. Svečnik za dve sveči
Za denar:
3. Tolstica, crassulla ovata, drevo denarja
4. Bambusi
5. Kitajski kovanci
Za ritual energetskega čiščenja:
6. Zvonci
7. Dve kroglici skladnosti
Energija Želve
8. Gora
9. Želva
10. Energija zelenega Zmaja – duhovne lastnosti, modrost uma, daljnovidnost, načrtovanje
Za vizijo:
11. Feniks
Osnovni pogoj za aktiviranje življenjsko koristnih modificiranih či energij, s feng shui zdravili in zavestna okrepitev prihajajočih energij iz osmih smeri neba v stanovanje in/ali poslovni prostor je, časovno pravilno izbran in uspešno izpeljan ritual energetskega čiščenja vseh bivalnih prostorov. Naslednji pogoj je energetsko pravilno in skrbno izbrano feng shui zdravilo.
Feng shui zdravila lahko na splošno razdelimo v šest osnovnih skupin in sicer:
1. Svetloba: svetilke, reflektorji, bakle, sveče, ogledala in odbojne površine,
2. Zvok: vetrnice (mobili), zvonovi, činele, gongi, pojoče posode, pojoči kozarci, tolkala, tekoča voda, trkalo na vhodnih vratih,
3. Barve: stene in tla v bivalnih prostorih, zavese, slike, stanovanjska oprema, oblačila,
4. Življenje: zlate ribice v akvariju, želve, ptiči, rastline,
5. Mir: kipi: Bude, Marije, slona; kamni, skale,
6. Mehanske naprave: tv, hi-fi, pc.
Feng shui zdravila, po svoji energetski pomembnosti, lahko razdelimo v tri skupine, glede na osnovno feng shui orodje, ki je temeljnega značaja za ciklična obdobja, Magični kvadrat (pred kratkim je uvrščen v slovenske učbenike za matematiko!):
1. Fiksna feng shui zdravila; osnova je Magični kvadrat, dolgoročno aktiviranje energij,
2. Leteča letna feng shui zdravila; The Flaying Stars, letno ciklično obdobje, letno aktiviranje energij,
3. Leteča mesečna feng shui zdravila; The Flaying Stars, mesečno ciklično obdobje, mesečno aktiviranje energij.
Izraz Leteče zvezde – The Flaying Stars, je strokoven in ne gre za nobeno resnično letenje kakršnihkoli zvezd v vesolju, temveč gre za posrečen strokoven izraz cikličnega prihajanja in odhajanja različnih večplastnih či energij v okolje, v stanovanje in/ali poslovni prostor ter upoštevanje vpliva časa na prostor. Feng shui je veda o času in prostoru.
Po detajlni analizi perečih problemov za osebo/par/družino, po natančno narejenem sistemu poizvedovanja o načinu življenja osebe, ki se zgodi na delavnici “Osebni feng shui”, se enostavno pride do najbolj problematičnega področja življenja ter drugega, tretjega … itd.
Po mojih deset letnih izkušnjah in povpraševanjih po nasvetih iz feng shui modrosti v Sloveniji, se je pokazala potreba po naslednjem vrstnem redu aktiviranja življenjskih področij, ki ga izvajamo pravilno, redno in do konca svojih dni:
1. Denar, sreča, srečni blagoslovi, blaginja, bogastvo, (Les 4, JV),
2. Ljubezen, čustva, poroka, odnosi, partner, (Prst 2/JZ),
3. Služba, kariera, poklic, življenjska pot, (Voda 1/S),
4. Otroci, projekti, plani, kreativnost, načrti, (Kovina 7/Z),
5. Družina, starši, predniki, učitelji, nadrejeni, mentorji, (Les 3/V)
6. Ugled, napredek, slava, razsvetljenje, iluminacija, (Ogenj 9/J),
7. Duhovnost, Znanje, kontemplacija, zazrtje vase, spoznavanje sebe, (Prst 8/SV) in
8. Prijatelji, pomoč, (Kovina 6/SZ).
Energija sreče, srečnih blagoslovov, blaginje, bogastva in denarja, ki sicer prihaja iz JV smeri neba v naše bivalne prostore, je zelo dominantna za ta mesec, december.
Če pogledamo ciklično mesečno Qi energijo za december, je v sredini Magičnega kvadrata modificirana energija elementa velikega Lesa 4.
Zato je v tem mesecu smotrno namestiti fs zdravilo v središče stanovanja/poslovnega prostora, da aktiviramo omenjeno energijo denarja.
Veseli december bo na ta način lahko bogatejši in se bo poznalo v naših denarnicah.
Srečno in uspešno decembrsko prizadevanje zaslužka.
Pozdravljeni,
nekje sem zasledila, da po Feng shuiu (ne vem če sem prav napisala) obstajajo 4 koti stanovanja (eden za denar, eden za zdravje, eden za odnose in…) Če želiš izkoristiti maksimalno pozitivno energijo, naj bi v te kote dal določene stvari – recimo v kot za blaginjo (denar ) eno roži, ki ne vem kako se ji reče in podobno.
ALi mi lahko poveste kaj več o teh kotih, predvsem me zanima ta roža – mislim da mora biti v levem kotu diagonalno od vhodnih vrat.
Živjo Maja!
Lahko vam povem nekaj več o “kotih” in feng shui, še več boste izvedela, če pridete na moja predavanja in delavnice, ki so enkrat mesečno v Ljubljani in potekajo peto leto.
Prav imate, obstajajo štirje “koti” in še štirje “koti”, torej osem, narekovaji, ker jih imenujemo “palače”. V bistvu bi jih lahko imenovali tudi koti, ampak jih raje ne, iz samega dobrega in koristnega namena, da ste usmerjena pravilno v to modrost. To pomeni, da so koti, glede na tako imenovano Bagva mrežo, ki jo feng shui svetovalci ODSVETUJEMO, saj je Bagva mreža, narejena na osnovi Magičnega kvadrata le nekakšna faza do osvajanja končnega, praktično uporabnega znanja z večjimi pozitivnimi rezultati. Imenuje se The Flaying Stars – Leteče zvezde. To metodo uporablja ves razviti Zahodni svet, Vzhodni pa itak že tišočletja, od kar je modrosti na Zemlji.
Nekaj od tega bom razlagal na prvem letošnjem feng shui predavanju, ki bo 10.2.2007, na Mavrični soboti, glejte moj članek in obvestilo o tem. Vabljena in dobrodošla ste s svojimi vprašanji in radovednostjo.
In roža, ki je rastlina (ne cveti) in ima temno zelene trde okrogle liste, se imenuje tolstica, drevo denarja, crassula ovata – krasula. Je eno najboljših feng shui zdravil in je nujna v vsakem stanovanju in poslovnem prostoru, ker aktivira prihajajočo JV (jugovzhodno) Qi – či modificirano energijo. Ta je odgovorna za srečne blagoslove, blaginjo, bogastvo in denar.
Skratka, če imate tolstico v stanovanju in če izpolnjujete določene pogoje, da je nameščena v JV palačo, glede na feng shui center stanovanja, bodo “finance” v vaši hiši v redu, pa še nekaj pogojev je treba urediti.
Potem so še palače za: ljubezen, službo, otroke, starše, prijatelje, duhovnost in ugled. Vse palače že imate v svojem stanovanju ali pa morebit´ kakšno ne, ups!?
Eto, na kratko ter za začetek, s tem se “ukvarja” feng shui in pomaga izboljšati življenje ljudem in odpraviti težave na omenjenih področjih.
Vabljena k branju mojih 13 do sedaj napisanih strokovnih člankov na temo feng shui na tem forumu.
Vabljena k branju mojih 90-tih strokovnih člankov, ki sem jih v zadnjih štirih letih napisal in so objavljeni na: http://www.pozitivke.net, v rubriko, Hitro iskanje – zgoraj desno, vpišite moje ime, Mirza, klik na Najdi!, in se bo odprla stran z vsemi mojimi članki. Prijetno branje in učenje, seveda vse to, če res in od srca želite. Na ta način deluje.
Harmonične energije v vašem “gnezdu”.
Najprej to:
Če ste v časovni stiski, to ni dober feng shui!
Svetujem vam, da pregledate vse ure, ki jih imate v stanovanju. V primeru, da imate kakšno uro, ki ne dela in stoji ter ne kaže več časa, se to lahko odraža na “kronično pomanjkanje časa”, časovno stisko na več načinov, zamudite na dogovorjeni zmenek, med dnevom imate vedno tisti občutek, da boste “nekaj zamudila” in da ne boste DANES vsega postorila, najraje bi videla, da je dan dolg vsaj 25 ur, … itd.
Za branje feng shui literature sem objavil seznam knjig, ki sem jih sam preštudiral ter jih uporabljam še danes. Priporočam vam, da začnete svoje izobraževanje z “draguljem” iz omenjenega seznama št. 11 in 12 in čudovito gospo Karen Kingston – Ustvarjanje svetega prostora ter Feng shui in čiščenje nereda. Potem pa pridejo na vrsto št.: 7, 8, 9, 10 in seveda vrstni red po občutku.
Potem vam priporočam moj feng shui učbenik, ki sem ga izdal v samozaložbi septembra 2006 in je prvi fs učbenik v Sloveniji. Potrebna je moja razlaga, ker je po svoji vsebini precej strokoven in ni knjiga za branje, seveda v primeru da želite izvedeti kaj več ter v detajle in vsakodnevno uporabljati modrost v svojem življenju.
Prijetno branje.
Pozdravljeni!
Slučajno veste, kje bi to rastlino prodajali? Verjetno jo kar v vsakem Baumaxu nimajo. Jo je težko dobiti ali je običajna?
Tudi mi imamo v stanovanju stoječo uro. Je stoječa ura v vsakem primeru slab feng shui? Mi ob stoječi uri nimamo občutka, da čas beži, ampak občutek miru in da čas stoji.
Že dalj časa z veseljem prebiram razne spletne strani o feng shuiju in zelo sem vesela, da delujete kot strokovnjak tukaj in pomagate pregnati tabuje. Zmedena pa sem glede orientacije postavitve stvari/zdravil. Se to gleda po straneh neba ali po straneh hiše oz. prostora glede na njegov vhod? Npr. piše postavite na jugovzhod oz. v desni oddaljeni kot. Vse lepo in prav, ampak jugovzhod in desni oddaljeni kot večinoma ne sovpadata.
Živjo zvezdana!
Hvala za spodbudo in tisto o preganjanju tabujev, všeč mi je, da tako mislite in da uporabljate feng shui/fs modrost.
Vaša zmeda je upravičena in izhaja iz dveh različnih pristopov pri feng shui, prvi je dober in drugi napačen:
1. Leteče zvezde/The Flaying Stars, je pravilen način fs s pozitivnimi rezultati in seveda tudi bolj zahteven, ki prihaja iz Vzhoda ter
2. Bagva mreža, ki je “instant” program, žal “rojen” na Zahodu, za tiste katerim se “nekam mudi” in z manjšimi ali nikakršnimi rezultati ter celo negativnimi. Ta pristop se je nekako vtihotapil, ker je lažji za razumeti, hitreje se ga nauči, ampak …!?
Prav ste ugotovila, da JV/jugovzhod in levi kot (ne desni kot, desni je JZ!) večinoma ne sovpadata.
Levi kot, kjer se v Bagva mreži nahaja JV in modificirana či energija velikega Lesa 4, koristna za bogastvo, blaginjo, srečne blagoslove in denar. Ravno iz tega razloga je metoda po Bagva mreži treh vrat neuporabna, ker JV ni vedno tudi v levem kotu, je pač tam kjer je.
Odgovor: pri postavitvi fs zdravil se gleda izključno glede smeri neba in se jih namesti v odgovarjajoče palače! Nikakršen drugi način ne pride v poštev.
Zato smo v novembru in decembru 2006, imeli v Ljubljani dve delavnici, na katerih smo odkrivali palače in risali na tlorisih stanovanj in poslovnimi prostori, vsak na svojem tlorisu z mojo pomočjo, po metodi Letečih zvezd, torej razdelili smo stanovanje na osem palač izhajajoč iz feng shui centra, kjer se nahaja čudovita petka in upoštevajoč smer neba Sever. Eto.
Vabljena na moja predavanja in delavnico, 10.2.2007, glejte naslov, Mavrična sobota, seveda če želite.
Ali kaj pogosto gledate v zvezde, zvezdana?
Jasen in umirjen pogled.
Živjo LaDY!
Drevo denarja, krasulo ali tolstico lahko dobite, če pokličete gospo Nino: 040 356 819. Ni ravno običajna in jo večkrat v cvetličarnah nimajo, nekje celo sploh niso slišali, kot je rekla zvezdana, podiramo tabuje!
Stoječa ura v stanovanju in vse ostalo, kar ni dobro vzdrževano ali je v okvari, se direktno, kot energetska pomanjkljivost v stanovanju, aplicira na človeško telo, tako funkcionira skriti svet energij. Če ob stoječi uri nimate občutka, da čas beži in imate občutek miru, morda je to prisotno iz nekega drugega naslova in ne stoječe ure!? Kakorkoli že, dobro je, da ura kaže čas, zato jo imamo.
Ampak, morda občutek, da čas stoji … ne vem … kako lahko čas stoji? Če se vse v vesolju giblje, spreminja in je pod vplivom raznih večplastnih energij.
Če želite, lahko opazujete vaše življenje in dogodke in nam sporočite svoja opažanja, detajli so zelo pomembni, kajti kot je rekel veliki mislec in strokovnjak,
Carl Gustav Jung:
“Kitajska podoba trenutka zajema vse, prav do najzahtevnejše nesmiselne nadrobnosti, kajti šele vse sestavine skupaj lahko dajo podobo trenutka, ki ga opazujemo.”
Ubrane energije.
Vzpodbudimo tako, da aktiviramo v stanovanju določeno “palačo” sreče, bogastva, blagoslovov, denarja v stanovanju in v službi, če je le možno!?
Permanentno prihajajoči či energiji denarja “izrazimo dobrodošlico” = s tem pokažemo zavedanje o njenih lastnostih in redno, a simbolično izvajamo določen “program”.
Glavna ovira, ki ni edina, so od nekdaj zaostale stare energije v stanovanju.
Pogoj za aktiviranje energije denarja in vseh drugih področij življenja, ki jih je osem, je energetsko čisto stanovanje, vsi bivalni prostori.
Ravno zato je namenjena aprilska delavnica in predavanje, glejte naslov!
Vabljena.
Potem je ovira tudi manjkajoča palača, kar se ugotovi edino na delavnici in jo je nujno nazaj “pridobiti”, če je le možno.
Potem je ena od mnogih ovir, če na tla odložite torbico v kateri je vaša denarnica. Da je denarnica energetsko usklajena, je lahko samo v treh barvah, ki tudi aktivirajo energijo denarja po določenem postopku!?
Tudi kaktusi, suhe rože, bonsai… v stanovanju in ravno v palači denarja so energetska ovira za naše finance.
Skratka, to pomeni, da je dobro zavedati se ovir in jih odpraviti, kar je osnovni pogoj za uspešno aktiviranje energije denarja.
Ja mani,
če te ni navdušil svečnik za dve sveči iz priložene fotke, ki oddaja veliko energije ognja iz oblike in tistih štrlečih “špic”, potem ga pač ne boš vzela in tisti svečnik, ki te bo pritegnil bo ta pravi. Lepo, da se ravnaš po lastni intuiciji, kar spada v intuitivni feng shui.
Ubrane energije iz bolj umirjenega današnjega, v primerjavi z včerajšnjim “divjim” dnem, saj v moji soseski in celi Lj, ko je pokalo, se bliskalo in lilo kot iz škafa – mati narava je bila na nedeljski sceni zelo dejavna in očiščevalna, super poskrbljeno!
Živjo Mari!
Barve denarnice, ki so usklajene z energijami okolja, da nam le-ta pritegne denar in je v pomoč tudi, da denar ne odteka nekontrolirano, so tri: temno zelena in temno modra ter črna denarnica.
Potem si v denarnico med papirnate bankovce namestite tri kitajske kovance povezane z rdečo vrvico in naredite dvojno mašnico.
Torej, temno rdeča denarnica ni ravno najboljša, kljub vašem milem odnosu do nje. Raje jo zamenjajte.
Glede denarja, je poleg same barve denarnice, še celo poglavje, ki ga moramo obvladati in upoštevati še druge energetsko bolj pomembne in modre nasvete, da ga je dovolj za spodobno življenje. Recimo: tolstica, bambusi ali akvarij z zlatimi ribicami…itd., pravilno nameščeni, v JV “palači”, glede na fs center stanovanja.
Vabljeni na Altermed, sejem v Celju ta vikend.