Feminilen moški
Nekajkrat sem že omenil hormonske motilce.
Sam sicer menim, da je feminizacija moških v veliki meri vezana tudi na način vzgoje, vendar prav tako ne moremo več zanikati vpliva hormonskih motilcev na razvoj otroka v maternici.
Največ sta v zvezi s tem raziskala in napisala dr. Boštjan M. Zupančič in Anton Komat.
Priporočam branje kolumne Pravica do kromosomske istovetnosti Vaš link.
Edina rešitev je vrnitev k naravi in biodinamičnemu kmetovanju brez pesticidov in GSO.
Mislim, da se lahko gospodu priklonimo do tal. Je sicer pravnik, vendar ima tudi veliko psihoanalitičnega znanja, kombinacija je ravno takšna, da si po mojem mnenju ne bi drznil pisati o stvareh, ki so popolnoma nelogične in popolnoma metafizične. Kot vidim je samo povezal stvari in seštel 1+1=2. Sam sem o hormonskih motilcih (vezano na kontracepcijo, plastiko …) bral že davno predno sem naletel na Zupančiča.
Tudi sam se v kakšni stvari ne strinjam z njim, vendar zadev o katerih piše ne moremo (in ne smemo) več ignorirati.
Glede zločinov, ki so jih storili moški pa se strinjam, vendar pa feminizacija ni rešitev (čeprav je morda karmična posledica, če sem sedaj tudi jaz malo metafizičen).
Me pa zanima, ali se s feminizacijo moških, vzporedno opaža tudi vse bolj “moško” obnašanje žensk ali gre izključno za opažanje feminizacije moških?
ponavadi ti dušebrižniki, ki so v skrbeh za pravo moško, pri ženskah ugotavljajo pa ravno obratno. Tako da ne vem, kaj hudiča ženske jedo, da ne postajajo še bolj ženstvene, ampak možačaste.
Torej te bedarije ne držijo.
Tudi ljudje se skozi evolucijo spreminjamo in če se bo šlo v smer zmanjševanja moške zločinskosti, potem smo na pravi poti.
Najbrž bi tudi neandertalci in avstralopitki, če bi danes živeli, menili, da so moški premalo kosmati.
Kolikor sam poznam zadeve je vpliv hormonskih motilcev na moško feminizacijo precej resno dokazan (boste našli na internetu poročila raziskav). Vpliv na maskulinizacijo žensk pa ne. Najti je mogoče sicer zapise (in strokovne sume), ki trdijo, da tudi povezava med hormonskimi motilci in maskulinizacijo žensk obstaja.
Je pa dokazano, da hormonski motilci povzročajo kup drugih zelo resnih težav (neplodnost, rak ipd.).
Zelo je nevarno, da se dokazana stvarnost kot so hormonski motilci pometa pod preprogo zaradi moško-ženskih konfliktov. Mogoče je razumeti, da ljudje nimamo pravega poguma, da bi ustavili norosti, kot so hormonski motilci. Toda mentalna ignoranca problematike in zavestno spreobračanje problematike v »tako je čisto prav« je zgrešena in za družbo zelo nevarna, še posebej ker takšno razmišljanje ni omejeno na nekaj posameznikov.
Dobesedno živimo v strupu, in če ne bomo ukrepali se bodo skuhali kot žaba, ki jo daš v hladno vodo in jo počasi segrevaš.
Našel sem zelo dobro povezavo, kjer je na kratko razloženo kakšen vpliv imajo hormonski motilci na ljudi in kje jih lahko najdemo Vaš link.
Hormonske motilce je mogoče najdi v: pesticidih (torej tudi v hrani in vodi), plastičnih vrečkah in plastenkeh, konzervah, detergentih, kozmetiki, plastičnih igračah itn. Seveda jih lahko najdemo v praktično neizmerljivih količinah (in ne v vseh enako), vendar, ker se v vsem tem praktično utapljamo, vse skupaj ni tako nedolžno in nepomembno, kot bi želeli nekateri prikazati.
Sicer ne vem, a si oddana ali poročena in morda za moškimi niti ne gledaš v smislu, da bi si iskala partnerja, kjer žal to, kako so poženščeni, še kako prihaja do izraza. Tudi ne vem v kateri generaciji si rojena, ampak v naši (20+, 30+) se punce kar za glavo držimo, kakšni so moški. Imam nekaj samskih prijateljic (vključno z mano) in se o tem pogovarjamo. Moški 50+ in naši očetje so še krepko drugačni od teh fantov danes, ko res ne veš več, če imaš opravka z moškim ali žensko. Ampak dejstvo je, da nam tako stari moški vseeno niso všeč, tako ostaja samo še to, da v svoji generaciji iščemo tiste redke primerke Moških, ki še tu in tam obstajajo.
Že to kako se ti fantje gibljejo, kakšne nežne ročice imajo, dlake tudi nekaterim niso zrastle, poleg pride še tista neodločnost ter zavedanje, da se tak fant prav nikoli ne bo postavil za svojo žensko, ker je niti ni zmožen obraniti, ipd.
Mislim, da je ženska maskulinizacija samo posledica tega, da so moški postali takšne lutke. Seveda moramo me stopiti v ospredje in reševati težave, če imamo opravka s cagavimi tipi, ki se ne znajo odločat niti zase, ne znajo več poprijet za bolj fizična dela, nas ne zmorejo več braniti, če bi nas kdo napadel, da o tem, kako sploh ni več čutiti neke seksualne energije z njihove strani, ne govorim. Kolegice, ki so oddane, tudi povedo, da morajo tipe že silit v seks, ker je njihov libido na nuli.
Ženske, ki so skupaj s takšnimi tipi, hočejo ali nočejo, morajo vse vajeti v svoje roke prijet. Ni se potem za čuditi, če postanejo možačaste.
sem že tolk stara, da imam otroke, ki se počasi parčkajo in nič posebnega ne zaznavam. Moram reči celo, da se mi zdi, da imajo danes mladi bolj kvalitetne odnose kot jih je imela naša generacija, da o generaciji naših staršev raje ne govorim.
Res da namesto, da bi imeli črno za nohtom od šmira, večina hodi v fitnes, ampak očitno je to dekletom tudi všeč. Dosti bolje se da z njimi pogovarjat, včasih nisi iz moškega spravil nič, če ni bil že ornk nasekan (pijan). Večina ima tudi dosti realno zastavljene cilje v življenju. Koliko se postavijo za svoje partnerke sicer ne vem, vem pa tudi, da se včasih kaj dosti niso. Večina je prvo oplodila, ki je bila voljna in potem so se s taščo gledali odvisno od sreče.
Sicer ne vem, a si oddana ali poročena in morda za moškimi niti ne gledaš v smislu, da bi si iskala partnerja, kjer žal to, kako so poženščeni, še kako prihaja do izraza. Tudi ne vem v kateri generaciji si rojena, ampak v naši (20+, 30+) se punce kar za glavo držimo, kakšni so moški. Imam nekaj samskih prijateljic (vključno z mano) in se o tem pogovarjamo. Moški 50+ in naši očetje so še krepko drugačni od teh fantov danes, ko res ne veš več, če imaš opravka z moškim ali žensko. Ampak dejstvo je, da nam tako stari moški vseeno niso všeč, tako ostaja samo še to, da v svoji generaciji iščemo tiste redke primerke Moških, ki še tu in tam obstajajo.
Že to kako se ti fantje gibljejo, kakšne nežne ročice imajo, dlake tudi nekaterim niso zrastle, poleg pride še tista neodločnost ter zavedanje, da se tak fant prav nikoli ne bo postavil za svojo žensko, ker je niti ni zmožen obraniti, ipd.
Mislim, da je ženska maskulinizacija samo posledica tega, da so moški postali takšne lutke. Seveda moramo me stopiti v ospredje in reševati težave, če imamo opravka s cagavimi tipi, ki se ne znajo odločat niti zase, ne znajo več poprijet za bolj fizična dela, nas ne zmorejo več braniti, če bi nas kdo napadel, da o tem, kako sploh ni več čutiti neke seksualne energije z njihove strani, ne govorim. Kolegice, ki so oddane, tudi povedo, da morajo tipe že silit v seks, ker je njihov libido na nuli.
Ženske, ki so skupaj s takšnimi tipi, hočejo ali nočejo, morajo vse vajeti v svoje roke prijet. Ni se potem za čuditi, če postanejo možačaste.[/quote]
Ja. sem ena generacija “nazaj” , vendar imam precej opravka tudi z mladimi in tega
ne opazim. Vsaj fizične razlike ne opazim, cagavost je pa bolj odraz razvajenosti in
pomanjkanja življenskih izzivov (rač. igrice ne štejejo) ki je bolj odraz cele generacije,
ne samo moških. Oboji, fantje in punce dlje živijo pri starših, nekateri so kot jaz temu
pravim “opravilno nesposobni”, ker si pri 25tih ne znajo plačati položnice, kupiti avta,
skrbeti zase. To je posledica zavijanja v vato cele generacije, izrazito v mestih, čim greš
na deželo, ta pojav izgine, oziroma je bistveno manj izrazit. Verjetno tudi ekonomska
situacija (ni rednih zaposlitev, ni ekonomske varnosti) pripomore k zakasnelemu
dozorevanju. Brez denarja ni samozavesti.
Da bi pa punce prevzemale vajeti? Ne vem. So res neskončno bolj samozavestne, kot
generacije pred njimi, ampak jaz ne vidim, da bi bile zaradi teha “možačaste”, mogoče
zato, ker si pod “možačo” predstavljam nekaj drugega.
Tudi jaz sem bil dolgo mnenja, da vedno bolj očitni feminilni znaki pri moških izhajajo predvsem iz vzgoje. Vendar je na voljo vedno več dokazov, da smo človeštvo resno zastrupili z nenaravnimi snovmi, na katere se telo odzove tako kot se pač odzove. Še posebej občutljiv je čas nosečnosti.
To kar opisuje 09ii90 žal še kako drži. Stopnja seksualnega libida pri fantih 20+ je naravnost katastrofalna. Seveda je tudi to stvar vzgojnih pristopov, ampak težko verjamem, da se je znotraj ene oz. dveh generacij ustvarila takšna razlika samo z vzgojo.
Seveda še vedno obstajajo moški, ki jim ne moremo pripisati feminilnih znakov. Ni še vse prepozno. Govorimo samo o trendu, ki se pojavlja in skušamo najti vzroke.
Sam nisem biolog, da bi razumel vse v zvezi s hormonskimi motilci, vendar me ta premik skrbi, in če je res kaj na temu, potem se dela zločin nad človeštvom najhujše vrste.
Ženske, ki so skupaj s takšnimi tipi, hočejo ali nočejo, morajo vse vajeti v svoje roke prijet. Ni se potem za čuditi, če postanejo možačaste.[/quote]
Dobro tako hudo ni. Marsikateri tole razlagam pa bom še tebi. Takih moških ki jih ti opisuješ ni iz enega razloga, ker niso cenjeni. Zakaj bi bil kavalir ko pa vidiš kako ti največji prasec spelje žensko. Zakaj bi se postavil zanjo če pa jih potem sliši zaradi tega. Vem da imate beden občutek, ampak tako je. Moški so se zelo feminizirali, vendar so postali tudi precej pragmatični. Glede prevzemanja stvari v svoje roke je pa tako, da moški najprej poskusi, potem nikoli nič ne naredi prav in pusti da dela ženska. Ne boste priznale,ampak na žalost je tako. To spada pod pragmatičnost. ZAdnje čase sem namenoma več časa posvetil mladim in prav vsi mi rečejo podobne stvari. Zakaj bi seksal če pa nikoli ne upošteva mojih želja? jaz pa moram vedno njene itd.
Zato, ker praviš, da se posvečaš mladim:
Niso si vsi moški enaki, niti si niso enake ženske. S posploševanjem se ne da prave možnosti, da bi vsak od njih pokazal, da ni del ‘črede’, ki je začela verjeti, da nisi ‘normalen’, če se ji ne prilagodiš. Če nisi (če uporabim tvoje izrazoslovje) ‘prasec’, bo ženska, ki je ob tebi, šla z drugim? Da se to zgodi, enostavno marsikaj ni ‘štimalo’ že prej oz. pač nista kompatibilna drug drugemu.
Glede upoštevanja želja pa je tako: dokler se primerja, dela črtice, koliko uslug si nekomu storil in kupčka, koliko naj bi jih v zameno on storil zate, se bo lahko vedno našlo (in napihovalo) malenkosti, ki naj bi izražale zapostavljenost. In s takim človekom se pač ne da živeti na dolgi rok.
Ker: v odnosu nisi ti in tvoje želje, niti jaz in moje. Sva midva. Ker se dopolnjujeva. Ker mi je tudi zato v veselje, da naredim nekaj, za kar vem, da imaš rad. V fazi spoznavanja pa včasih ne zadošča le, da mi to pokažeš (ker tega morda ne bom ‘ujela’ tako, kot bi želel), temveč boš morda o tem moral celo spregovoriti. Brez bojazni, da bi se s tem pretirano razgalil in postal zato kaj manj moški.
Mislim, da se lahko gospodu priklonimo do tal. Je sicer pravnik, vendar ima tudi veliko psihoanalitičnega znanja, kombinacija je ravno takšna, da si po mojem mnenju ne bi drznil pisati o stvareh, ki so popolnoma nelogične in popolnoma metafizične. Kot vidim je samo povezal stvari in seštel 1+1=2. Sam sem o hormonskih motilcih (vezano na kontracepcijo, plastiko …) bral že davno predno sem naletel na Zupančiča.
Tudi sam se v kakšni stvari ne strinjam z njim, vendar zadev o katerih piše ne moremo (in ne smemo) več ignorirati.
Glede zločinov, ki so jih storili moški pa se strinjam, vendar pa feminizacija ni rešitev (čeprav je morda karmična posledica, če sem sedaj tudi jaz malo metafizičen).[/quote]
…………………….. Točno bejž no!