Femibion 1, Elevit in prehranska dopolnila
Pozdravljeni.
Vem, da ste na podobno temo že pisali, vendar me vseeno nekaj zanima. Zanima me čisto vaše neodvisno mnenje: sem v 6. tednu nosečnosti (stara sem 34 let, 1 nosečnost) in imam na trenutke dokaj nizek pritisk (103/65), čutim rahle vrtoglavice in strašansko sem utrujena. Ginekolog mi je rekel, da naj jem za odtenek bolj slano hrano in da lahko popijem 2 skodelici kave.
Jemljem Femibion 1 za nosečnice, jemala sem ga 1 mesec pred zanositvijo. Ker slednji v primerjavi z Elevitom ne vsebuje toliko vitaminov in mineralov (tudi železa in magnezija ne), me zanima vaše mnenje. Ali bi bilo morda smiselno prekiniti s Femibion 1 in jemati raje Elevit? Namreč, brala sem da Elevit zapira (in nekaterim puncam je bilo tudi slabo po njem), zaradi veliko joda in železa? In jaz imam prebavne težave. Ali naj jemljem Femibon 1 še naprej, ker mi ustreza (me ne zapira, čist OK se počutim ob jemanju) in poleg Femibiona 1 še kakšna prehranska dopolnila oz. morda šumeče tablete, ki vsebujejo železo, magnezij,..??? Kaj in katere preperate priporočate?
Hvala lepa za vaš odgovor,
Deja
Spoštovani,
načeloma zagovarjam mnenje, da nosečnica v našem podnebnem in geografskem področju sploh ne potrebujejo nobenih prehranskih dodatkov razen morda folno kislino in če že, je najboljša različica metafolin, ki je za zdaj le v Femibionu. Potreba po železu in kalciju se poveča šele v 3. tretjini nosečnosti, vse ostale potrebe po vitaminih pa zadovolji ustrezna, mešana prehrana, ki pri nas res ni problem.