femara, utrogestan 200
Pozdravljeni,
za sproženje ovulacije mi je dr. predpisal Femaro 2x 1 tbl in Utrogestan 200 1x zvečer.
Ker sem bila zmedena si nisem točno zapomnila kako moram jesti Femaro, torej 1 tbl zjutraj in eno zvečer ali 2 tbl na enkrat zvečer oz. zjutraj ?
Utrogestan mi je bil predpisan zvečer 1 kapsula per os. Se vam to zdi dovolj, glede na to, da sem brala, da se predpisujejo večji odmerki.
Imam pcos.
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
Femaro jemljite 2×1 tbl (1 zjutraj, 1 zvečer) od 3. do 7. dne ciklusa, Utrogestan pa 1 kapsulo zvečer od 17. do 26. dne ciklusa. Če ste dobili 200 mg kapsule Utrogestana, je odmerek zadosten. Sicer vzemite 2 kapsuli.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
zaradi videza policističnih jajčnikov na UZ-ju in nezmožnosti zanositve mi je ginekologinja predpisala Femaro. Sedaj sem že tretji cikel jemanja Femare. 13. dan cikla sem imela pozitivni test ovulacije. Zanima me, ali naj vzamem tudi Utrogestan v drugi polovici ciklusa in kateri dan naj z njim pričnem ter koliko časa ga naj jemljem. Cikluse imam dolge 29.-31. dni.
Hvala!
Pozdravljeni, tudi meni je zdravnica predpisala femaro in utrogestan. Ker nimam menstruacije ze dva meseca in mi je zdravnica te zdravila predpisala kar po telefonu, nism dobro razumela, ali zacnem prvo jemati utrogestan, da se sprozi menstruacija in potem femaro? Ali femara tudi sprozi menstruacijo?
je pa zdravnica trenutno na dopustu, tako da res ne vem, katere jemljem prvo.
najlepsa hvala za vas odgovor
Pozdravljeni,
če vam je ginekologinja predpisala Utrogestan, potem ga jemljite 17.-26. dan. Sicer pa ni nujno, da ga jemljete.
Spoštovani,
brez pregleda vam žal ne morem povedati, katero od zdravil pričnite jemati.