Femara tabletke
Spostovani!
Hvala Vam za tako hiter odgovor. Zanima me se ali mi lahko jemanje Femare resno skoduje v tem primeru (glede na to, da je ne rabim)? Pricakujem lahko vecplodno nosecnost (kar me ne bi motilo, tudi ce bi prislo do tega, ceprav vem da je moznost majhna). Bojim pa se ostalih stranskih ucinkov. Sem v precepu ali naj poskusim en cikel s Femaro in naslednjega brez (ce bi bil naslednji potreben). Ali kar oba brez Femare.
Iskreno se Vam zahvaljujem za odgovor, saj na kliniki jih dobimo bolj malo.
sam sem vam lahko pojasnil le logiko uporabe stimulatorjev ovulacije, kako boste ravnali oziroma kako ravnati z vaše strani pa težko narekujem. glede tega se boste morali žal odločiti sami. Kot sem zapisal, indikacije za uporabo teh zdravil ni in če gledamo strogo medicinsko, kar ni indicirano, pač ni indicirano.
Vzemite Femaro kar 1x dnevno, kolikor vam ga je bilo dnevno predpisano. Kdaj niti ni pomembno, da bo le vseh 5 ni približno ob istem času. Z Euthyroxom se Femara ne tepe.
Pozdravljeni,
stara sem 28 let in imam diagnozo pcos, ter neredne menstruacije (28-52 dni). Moja ginekologinja mi je omenila, da ko bom nacrtovala nosecnost, naj bi mi predpisala tablete Femara. S partnerjem ze par mesecov delava na tem in brez uspeha, tako da sem razmisljala, da bi se narocila pri ginekologinji in jo povprasala za Femaro.
Imam pa eno vprasanje in sicer – koliko ciklusov zapored se lahko jemlje Femaro? Se jo lahko jemlje v nedogled, ali obstaja casovna omejitev? Moj partner je sluzbeno odsoten po vec tednov, tako da se zna zgoditi, da je v tujini ravno takrat ko naj bi imela ovulacijo, ce bi zacela jemati Femaro.
Vnaprej hvala in lp
Spoštovani,
hm?… če je vaš partner odsoten po nekaj tednov na mesec, potem ni čudno, da vama ne uspe, ob manj rednih ali razvlečenih ciklusih samo še malo manj kot sicer. Zato se morda res najprej dogovorite, kako to urediti, kajti sicer je brez pomena ne vem kako intenzivno zdravljenje. Ena od rešitev bi sicer lahko bila, da partner shrani seme v banko, od koder bi vas z inseminacijo v idealnem času potem osemenili. Ampak za to je potrebna odobritev komisije na oddelku za zdravljenje neplodnosti.
Pozdravljeni,
zanima me ali lahko poleg Femare (3.-7.dan menstruacije) jemljem tudi Catafertyl, ki vsebuje:
kombinacijo mio-inozitola in D-kiro-inozitola v razmerju 40 : 1. To razmerje je prisotno tudi v krvi zdravih žensk.
aktivno folno kislino Quatrefolic, najnovejšo generacijo folne kisline, ki jo telo lahko izkoristi v celoti ter tako prispeva k razvoju materinega tkiva in zmanjša tveganje okvare nevralne cevi pri dojenčku
vitamine B6, B12, D in E ter
minerala cink in selen?
lahko
Pozdravljeni, zdravim se zaradi neplodnosti. Za mano sta 2 neuspesna postopka IVF, stara sem 39 let. Zdravnica mi je predpisala tablete Femara, da poizkusim še to pred naslednjim IVF. Svoje ovulacije sicer imam (test jih pokaze vsak mesec, tudi cutim jih, ampak zelo pozno – okoli 19.- 20.dne v ciklu). Ta mesec sem jemala Femaro od 3-7.dne, ze 9. dan pa je bil test LH vrha pozitiven, tudi bolecine v jajcnikih so bile mocne kot tik pred ovulacijo. Ker nimam predvidenega UZ za preverjanje ovulacije, me zanima, ali je sploh mogoce, da Femara tako zelo pospesi prihod ovulacije? V postopkih IVF sem do sedaj prejela najmocnejso dozo hormonov, pa nikoli niso folikli zrastli tako hitro, tudi jajcniki me nikoli niso tako spikali kot sedaj po Femari. Je mogoce, da bolj mocno odreagiram na Femaro kot na hormone v IVF postopku? Hvala vam za vsak odgovor.
Spoštovani,
zelo težko se je takole pogovarjati (razpravljati) o temi zgolj na podlagi občutkov in relativno (ne)zanesljivih testih za LH vrh. Lahko, da se meniva povsem mimo resničnih dejstev. Femara pač deluje kot antiestrogen tako, da prelisiči center (hipofizo), ki se obnaša, kot da jajčnik ne izloča estrogenov in zato sama zviša spodbudo z gonadotropini. Zakaj bi na lastne gonadotropine reagirali bolje kot na zunanje, ne bi vedel, je pa mnogo vmesnih dejavnikov, ki lahko spreminjajo situacijo od tega, da zdravilo ni tako aktivno kot piše na embalaži (napaka pri proizvodnji?), da ni bilo optimalno injicirano (neoptimalno mesto odmerjanja, preplitko odmerjanje?), itd. itd…. zato se sam zavzemam za to, da se situacija preverja objektivno, to pa je le z UZ folikulometrijo.
Hvala vam za odgovor. Prosila bi vas samo še za informacijo, ali je ultrazvok 2 dni po pozitivnem vrhu LH sploh še smiseln? Predvidevam, da je ocenjevanje odziva na zdravilo s folikulometrijo smiselno samo pred ovulacijo? Lahko na ultrazvoku zdravnik vidi, da je do ovulacije prišlo tudi po ovulaciji – torej ko folikli že popokajo?
tudi 2 dni po LH vrhu oziroma raje recimo pozitivnem testu na LH vrh je lahko smiseln, saj lahko pokaže, da je okrog maternice prisotna prosta tekočina, v jajčniku pa hematomček na mestu nastanka rumenega telesca, če je ovulacija res bila oziroma, lahko pokaže, da ni ničesar od tega in da je še vedno pristen Graafov folikel in nenazadnje lahko tudi pokaže, da ni nič od prej naštetega in da je vse skupaj zabloda ter bo treba morebiti razmišljati drugače.
femara neposredno ne vpliva na M, lahko pa posredno, preko ureditve ciklusa.
Pozdravljeni,
že drugi cikel jemljem Femaro 3.-7. dan ciklusa 1tbl. Ovulacijski test je pokazal + 12. dan cikla, 14.dan cikla pa sem rahlo zakrvavela. Je to ovulacijska krvavitev in ali je to značilno za Femaro? Zanima me zato, ker sem tudi brez Femare kak cikel zakrvavela v času ovulacije in me zanima ali je možno da ovuliram samo tisti cikel kadar zakrvavim ostale pa ne?
Spoštovani,
krvavitev v času ovulacije je možna (estrus), ni pa obvezna in tudi nič konkretnega ne pomeni, niti ni vezana za Femaro.
Spoštovani,
lahko si glavobol lajšate z Analginom.
Pozdravljeni, se opravičujem za morda butasto vprašanje. Jemljem Femaro od 3. do 7. dne M. Ginekolog mi je rekel naj štejem 1. dan menstruacije takrat, ko se zares “ornk” vlije. Tu pa nastane moja dilema. Včeraj sem imela krče in bolj blago krvavitev, proti večeru že malo močnejšo pa vseeno vse skupaj nič (prej bi to štela kot 1.dan M). Danes zjutraj pa se je vlilo. Potem štejem šele danes prvi dan, če prav razumem? Ali lahko pride do kakšnih neljubih posledic, če se s Femaro “zamudi” ali prehiti en dan, ali se pač samo O prestavi?
ker je vseeno ali začnete pri 3. ali 4. ali 5. dnevu in jemljete Femaro do 7., 8. ali 9. dneva (jemlje se pač 5 dni), je vaša dilema brezpredmetna.