FEMARA
Pozdravljeni.
Imam problem z zanositvijo in mi je dr. Požlep dala tbl Femara in sem jih jedla 2 zvečer 3-7dan ciklusa. Rekla je naj bi čutila ovulacijo in da če menstruacija spet pride naj postopek ponovim. Stvar je v tem da mi menstruacija zamuja 5dni, test nosečnosti pa je negativen. Ni nikakršnih znakov da bom menstruacijo dobila. Ovulacije sploh nisem čutila (pretekli dve leti sem jo vedno). Ali je možno da sem si s temi tbl samo škodovala in da je jemanje teh tbl moj ciklus (ki je sicer reden na 28-30dni že 10let) postal “zmešan” in da enostavno te tbl niso zame. Pač ne reagiram kot je pričakovano? Koliko časa naj še čakam v primeru, da perila ne bo, da grem h ginekologinji? Ali naj opravim še kak domači test CB?
Zanima me tudi zakaj me ni napotila na UZ, da bi sploh videli kakšni so folikli, če sploh so bili. Berem da je to običajno, da greš na UZ. Bi to sama morala pri osebni ginekologinji opraviti?
Hvala za vaš čas.
LP
Tudi jaz jem Femaro. Jemala sem jo tri cikle, nato sem imela tri cikle pavze, sedaj sem ponovno začela z jemanjem. Jemala jo bom še dva cikla (skupaj bo to 6 ciklov). Na UZ sem bila enkrat in je bil viden en folikel. G. je rekla, da je to OK. Ovulacije pri običajnih cikloh brez spodbude tudi jaz čutim, pri jemanju Femare ni bilo nič drugače. Tudi na dolžino ciklov mi ni vplivalo.
Imam pa pomisleke, če je Femara sploh primerna za nas, ki imamo svoje ovulacije, saj menda redko povzroči več jajčec (za razliko od klomifena). Pri meni tri cikle ni bilo uspeha. Tudi v 4. (ki še traja) mislim, da ne.
Pri tebi je možno, da se M za kakšen dan zamakne. Jaz bi na tvojem mestu naredila še kakšen test, če bi bil negativen in M še kakšen teden ne bi bilo, bi poklicala in se dogovorila za pregled. Mogoče O sploh ni bilo in se ti je res vse zmešalo. Če na Femaro ne odreagirač, nima smisla, da jo jemlješ.
Vsekakor pa ti želim, da čim prej zagledaš +. 🙂
Naj povem da sem jaz imela in klomifen in nato mi je tudi meni dr. Požlep dala femaro. Sem pa hodila vsak mesec k svoji ginekologinji na uz in rezultat je biu po femari manj in tudi manjši folikli kot po klomifenu. Pa tudi stranskih učinkov nisem imela pri femari medtem pa ko po klomifenu kakšen dan sploh nisem mogla stat in napihnjena sem bla kot da sem v petem mesecu. Žau mi ni uspelo zanositi z nobenimi tabletami ker so mi po vseh teh terapijah na lapraskopiji ugotovili neprehodne jajcevode. Želim vam da čimprej zagledate +. Srečno