Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? femara

femara

Pozdravljeni!

Lani sem bila operirana za rak dojke, ki se je izkazal za visoko hormonsko odvisen. Zaradi pretekle globoke venske tromboze so mi predpisali 5 letno hormonsko terapijo z zaviralci aromataze. Jemala sem Aromasin, zatem Arimidex, ki pa sem ga vedno težje prenašala (glavoboli, slabosti, bruhanje, driske, bolečine v kosteh, izpuščaji…zelo slabo počutje). Zdravnica mi je tako tablete zamenjala in predpisala Femaro. Prosim vas, tiste, ki ste jo jemale, za vaše izkušnje…vem, da je vsak organizem drugačen in tablete na vsakega drugače vplivajo, pa vendar me zanima, kaj naj pričakujem iz izskušenj iz prve roke…malo sem že obupala in se sprašujem, ali je smiselno 5 let zelo slabo živeti, ali pa je bolje opustiti tablete in razmišljati, ali se bo rak spet pojavil…

Pozdravljena, jaz jo jemljem od decembra 2017 in nič posebnega ne opažam. Vročinski valovi so, vendar sem se na njih navadila ali so se zmanjšali, bolečine v kosteh so se umirile, zelo mi pomaga gibanje, hoja in se da. Je pa res da je odvisno od organizma. Stara sem 46 let. Srečno.

Hvala za odgovor 🙂

Mogoče bom pa končno našla tablete, pri katerih ne bom imela cele gore težav…velik zdravja tudi tebi.

Femaro jemljem drugi mesec. Postala sem bleda senca sebe.Sem obupala?Nisem. Trudim se.Je to dovolj? N e vem. A je to pogum ali je predaja?  Vem, da ne živim, temveč životarim dan po dan.Rada bi se spet od srca smejala, vendar se ne, se veselila pa ne vem čemu. Ne čutim ne veselja, ne žalosti. Včasih se zdim sebi kot zombi, zaradi tega imam slabo vest, kar mi ne pomaga preveč.

Je to zaradi hormonske terapije? Še med kemoterapijami nisem bila tako brez volje in utrujena .

ni nujno da so hormonske tablete krive za tako pocutje. Pricni se vec gibati, joga, tek, telovadba morda ti dvigne pocutje.

Tudi jaz sem po kemoterapiji dobila Femaro. Stara sem 62 let. Zdravnica mi je samo povedala, da bom spet v menopavzi, zato sem sla seveda pogledat cim vec o zdravilu in obicajnih stranskih ucinkih. Katastrofa! Ali se nebi dalo zmanjsevati estrogena na kak naraven in za telo manj obremenjujoc nacin ? Vasa mnenja?

Se strinjam! Vsa ta kemija v onkologiji je hujša kot zdravljenje sifilisa z živim srebrom v srednjem veku. Nihče ne razmišlja, zakaj sploh pride do soodvisnosti estrogena z rakom dojke. Bi bil vendar že čas, da se medicina premakne naprej in odmakne od farmacevtskih zaslužkov. Sicer je zelišče za uravnavanje hormonov konopljika, žal še nisem dovolj testirala, da bi lahko napisala kaj več. Vso srečo!

New Report

Close