femara
Zivjo
Tudi meni je zdravnica dr. Jančar predpisala Femaro. Danes sem 3 dan ciklusa. Tabletke naj bi vzela 3-7 dan pa sem danes pozabila. A bo ok ce jutri zacnem in jem do 8.dne? Ali je boljse da pocakam naslednji ciklus? Trudiva se ze vec kot 2 leti, pa se vedno nic. Vedno pride tecka 😪 kaj priporocate?
ja vzami zdaj saj je še vedno 3 dan, pa kolikor vem naj bi se tablete jemale pred spanjem. ja punce mal si opomnike treba nardit, verjetno jutri tudi ne bo prepozno, ampak najboljš poklicat pa vprašat, jaz bi jih vzela zdaj in jemala potem vsak dan ob istem času. Nared pa tako da si potem ne boš očitala da kaj nisi naridla.
Zdravo!
Čestitke vsem, sem z veseljem prebrala tole temo kjer sem videla da vas je več imelo pozitivne izkušnje s Femaro kot slabe. Pa tudi s stranskimi učinki niste imele pretiranih težav. Danes sem začela s prvim jemanjem femare, tako kot večina 3.-7. dan ciklusa po 2 tableti na dan.
Upam da ne bo trajalo predolgo da bo M zamudila, ker se že dolgo trudiva, to pa zato ker svojih ovulacij nimam, foliklov sicer med UZ ogromno, noben pa ne odraste in se sprosti v jajčnik. Poleg Femare pa imam za 14.-23. dan še Dabroston. Je katera imela podobno kombinacijo?
Pozdravljene,
vidim da se Femara pogosto predpisuje. Jaz jo prvič pričnem jesti jutri. Predpisali so mi po dve tableti na dan (zjutraj in zvečer) od 5 do 9 dne cikla. Trudiva se že več kot dve leti. Me je bilo malo strah stranskih učinkov, pa vidim, da ostalim na srečo niso delali posebnih težav 🙂 Drugi teden imam UZ in IUI. Po mesecih pregledov in dveh histeroskopijah samo upam, da se bo vse odvilo kot se mora. Veliko sreče tudi ostalim!
Zdravo.
Tudi midva ze delava na otroku dve leti. Pa nic,…
Lani sem imela dermoid na levem jajcniku, zarastline, posledicno sem tudi dobila na kg. Ker se v letu dni ni nic spremenilo, sem pritisnila na ginek.,da je treba nekaj ukrenit. Dobila napotnico za neplodno amb., datum cakam ze od oktobra. Vsaki dan je vecja zelja po otroku. Narocila sem se pri ginek., na UZ pregled, in po debatiranju sva se odlocili za femara tbl. Oppzorila me je, da je moznost za dvojcke ali trojcke, sem ji odgovorila: vseeno, sam da bo :)Malo sem brala vase Odgovore in upam, da nama bo ratalo.
Lep pozdravcek 🤗
Pozdravljene.
Mene pa samo zanima, tukaj na formu se piše veliko stranskih učinkov glede ovulacijskih tabletk pa me zanima kaj so pa lahko najhujši učinki pri teh tabletah ? Zanima me zato ker meni je ginekologinja rekla da če ne zanosim do konca poletja kar tudi nisem mi bo dala ovulacijske tablete ker jaz ne opazim ovulacije. Menstruacije imam pa zelo redne imam jih 5 dni. Na pregledih ni bilo nič narobe.
Hvala in lep pozdrav.
Zivjo meni je isto dala Femara tablete v GKLJ dr.Požleb ampak mi ni naredila nobenega UZ rekla da naj to pojem in avgusta se ponovno narocim. Imam dva otroka iz prvega zakona ampak z novim partnerjem si zeliva otroka zav sem dvakrat zanosila in dvakrat imela spontani splav. Pozlebova me noce dati na umetno oploditev saj pravi tudi ce vas dam bo slo naprej. Mislim kako mores vedeti da bo slo ce nisi probala?! Prav sem se razocarala denarja nimam za samoplacnisko tako bi rada najdla nekoga ki je res ginekolog s srcem ki hoce pomagati ljudem. Pojedla sem eno tablico femara nimam ne stranskih ucinkov in se mi zdi da nisem imela niti ovulacije da nisem dobro reagirala. Nevem kaj naj naredim. Moz je obupav noce vec cakati. Jaz pa tudi.