femara
Pozdravljene Femarice 😉
Imam PCO že od kar pomnim, torej folikli nikoli ne zrastejo do 22mm, ampak se spremenijo v ciste 🙁 in ni ovulacij. Menstruacije zelo neredne, včasih tudi samo 1krat na leto! PCO so mi zdravili z Aglurabom, dobila menstruacijo na 2-3 mesece in katastrofalno poraščenost. BRADA!!! To si vsak dan pukam po pol ure preden sploh kam krenem.
Zamenjala ginekologa, ki mi je takoj dal napotnico za pregled krvi – vse hormone, ultrazvok itd.
Hormoni so v mejah normale, razen progesteron je zelo nizek. Dal mi je femaro 2 x 1 /dan 5 dni(nisva čakala menstruacije) – pregled čez 1 teden – folikli vodilni 14mm, pa 9mm, pa 7mm. Torej tale 14mm je imel še priložnost da zraste -pregled čez en teden – folikla ni!!!! Torej je počil in je prišlo do ovulacije? Čutim, da se nekaj dogaja v jajčnikih, ni sicer špikanje ampak taka bolečina kot zvijanje pred menstruacijo. SIcer je še prehitro, da bi se lahko kaj videl na ultrazvoku. Pravi tudi, da imam primerno sluznico, da bi lahko bilo..pa kar ne morem verjet, da bi po parih tabletkah kar ratalo!!!! Zdaj čakam do 10. Oktobra…da naredim test!!! 🙂
Naj povem, da sem sedaj drugi cikelj neuspešen. I. IUI se je končal v 9 t 🙁 Ta sedaj žal ni uspel, jaz povezujem, da je to povezano z stopko ker je nisem dobila.
Zanima me nekaj, koliko časa te vlečejo s temi postopki, ki so tako slabo uspešni? Namreč jaz svoje O nimam in se bojim, d aje IUI potrata časa. Ivf pa neradi dajo, saj tko mi je G rekel v Leonišču… sicer potem sem slišala, da je čisto odvisno od G.
Pozdravljene,
že nekaj časa ni bilo pogovorov na to temo pa me zanima kakšne so kaj sedaj vaše izkušnje s femaro?
Jaz sem po 8 mesecih poskušanja pričela s femaro, zanosila v 3 ciklusu, vendaro nato v 7 tednu ss; nato opravila hsg-ok, moj spermiogram-ok; sedaj je že leto dni od ss pa še vedno nič in mi je g ponovno predpisala femaro (tokrat za 6 mesecev!); čakam na m in nato začnem z jemanjem…
Lp,
Vera