femara
Glej, ti si v lekarno prinesla recept od ginekologa. Če farmacevt misli, da je z receptom kaj narobe, te nima kaj pošiljat nazaj, ampak se mora sam pobrigati pri zdravniku, ki ti je to predpisal, kako je z zadevo. Pa naj kliče na kliniko in vpraša, vraga. Sploh pa v tem primeru, ko gre samo za farmacevtovo zaostalost v času oziroma za nepoznavanje sodobnih metod zdravljenja.
Vzemi recept in pojdi v drugo lekarno, bo zate še najbolj enostavno. Če bodo pa spet komplicirali, se pa odločno postavi zase in zahtevaj, da naj se z ginekologom sami koordinirajo in od njega izobražujejo.
Oj. Jaz sm bila 2 mes. nazaj pri samoplačniški ( Diagnostični center Bled ) pri Dr. Ribičevi in mam isto policistične jajčnike in mi je predpisala tablete Femara. Rekla mi je če mi ne bo pomagalo naj se nazaj pri njej zglasim in da bom šla h njej v Lj. v Klinični center na operacijo
( laparoskopijo ). Sep. 2009 sm zanosila… okt. 2009 sm pa splavla. Od tistega časa naprej nisem več mogla zanosit. Neredne M sm imela, niti ovulacije nisem imela… 🙁
11.6. – 16.6. sm imela M in ponavad 1 teden prej dobim po hrbtu in po obrazu mozolje… danes smo pa že 11.7. pa nimam niti enega mozolja in že par dni me bolijo bradavice in v spodnjem predelu trebuha me špika. Kaj to pomeni? A mislite da so začele tablete učinkovat in da sm mogoče zanosila? Drugač sm pa že danes probala test pa je bil negativen. A naj še malo počakam? Odkar mam te policistične jajčnike me nikol me boli trebuh in nikol me ne bolijo bradavice.
Pozdravljene!
Prvi cikel je že skoraj za mano. Čakamo še par dni in upamo, da se iz dopusta vrnemo trije. Moram rečt, da imam manj stranskih činkov kot pri Klomifenu. Po njem sem se zredila v 2 mesecih za 4kg!! Imela bolečine, bila sem tečka, napihnjena,… Mi je Femara bolj všeč (zaenrat), upam, da je tudi bolj učinkovita. V soboto upam, da ne bo TEČKE!
Držim pesti….. 😉
Oj. Evo 11.7. sm napisala da nimam še menstruacije in naslednji dan zjutraj sm probala test in je bil negativen… čez kakšni 2 urci mi je prišla M. in spet smo bili slabe volje… 🙁
Ampak naslednji mesec ( se pravi ta mesec ) jst čakam, čakam, čakam in še kar čakam…… ni bilo M. ( mogla bi prit okoli 11., 12.8. ) in evo danes je 1 mesec odkar sm zanosila… 🙂 : )
Test sm pa probala 15.8. v ponedeljek in je bil plusek. 🙂
Se pravi da so mi tablete Femara pomagale in sm zelo zelo vesela ker če ne bi mogla zdej septembra it na operacijo ampak mi ni treba. 🙂 🙂
Živjo,
tudi meni so predpisali femaro (3-7 dan ciklusa po 2 tab). Preden pa začnem z jemanjem pa bom naredila še test ovulacije, če jo sploh imam… Zanima me, v primeru, da so ovulacije pozitivne (torej obstajajo) zakaj bi Femaro sploh jemala?
Če sem prav prebrala so jih nekaterim od vas predpisali kljub temu da ste imele svoje ovulacije?!
Ojla, Ana 23 čestitam, da ti je uspelo, tudi jaz sem bila na Bledu pri Dr. Ribičevi in mi je dala orgametril, da me sčisti, ker imam precej zadebeljeno sluznico in cisto na enem jajčniku. Potem pa femaro, zanima pa me ali si ti vzela obe tableti naenkrat ali si jih porazporedila (eno zjutraj in eno zvečer)?
5ra3001 Meni je rekla, da mi bo femara spodbudila ovulacije in pa preprečila, da bi se mi sluznica zadebelila prehitro.
Pregled – ja pri Dr. Ribičevi sem bila samoplačniško. To mi je svetovala moja ginekologinja, ker bi za njo na ginekološki kliniki mogla čakati predolgo. Sem malo že v letih in se vse skupaj lahko zavleče.
Na Bledu pa imajo itak samo samoplačniško ambulanto, čakalna vrsta pa je od 4 – 6 tednov.
Plačala pa sem 50 eur za prvi pregled in 35 eur za UZ.
Lp.
Pozdravljene punce!
Tudi jaz sem dobila femaro. Za mano so že trije neuspeli cikli. Sedaj bom imela pavzo tri mesece. Imam pa tudi jaz svoje redne ovulacije (cikel dolg od 24-27 dni). Ni mi jasno zakaj potem to predpisujejo. Na UZ je bil viden en folikel in ginekologinja je rekla, da odreagiram tako kot je treba.
Ali je katera zanosila s femaro, čeprav je imela redne cikle in svojo ovulacijo.
Ali se je katera zredila? Jaz sem se, vendar ne vem ali je za to kriva Femara.
LP
Meni je rekla gin. večji je folikol večja možnost je zanositve. Meni so 3 tedne vsak drugi dan delal notrani UZ, da vidijo če je z jajčniki vse okej,če imam sploh ovolacijo, kako velika sta folikola,…itd. Po tem je mogel moj partner na spermiogram in ko sma dobila izvide da je vse okej, mi je moja gin. predisala femaro.
Vem, da je nekoliko stara tema, ampak me vseeno zanimajo vaše izkušnje glede Femare. Jaz sem pred dvema dnevoma zaključila s prvim ciklusom jemanja, pa se mi je zdelo, da sem na tablete kr ok odreagirala (nobenih ekstra stranskih učinkov…razen mozoljev) 😀 je pa en stranski učinek, ki mi pa ni najbolj všeč…namreč, izgubila sem željo po spolnih odnosih. Sploh mi več ni do njih. :S ima katera podobne izkušnje? kaj ste naredile? Meni je prav hudo/smešno, ko se partner trudi okoli mene, mene pa sploh nič ne gane. 🙂
lp 🙂