Feliway feliaway
Jaz imam informacijo za Feliway, ki se namesti v vtičnico in oddaja nekaj kaj pomirjevalno vpliva na mačke. Jaz sem naročila to zadevo, dobim jo konec tega tedna. Rabim pa za mačko, ki je pod stresom in lula po stanovanju. Spray pa naj bi se uporabljal bolj v namene npr., če pelješ mačko v transporterju k veterinarju, pošpricaš s tem sprejem krpico in jo daš k mački v transporter, da je mačka bolj mirna.
Ko sprobam zadevo bom poročala kakšen bo učinek!
Svetilnik, Feliway vsebuje t.i. mačje obrazne feromone, ki na mačko vplivajo na način, da zmanjšujejo stresna vedenja (kot so npr. praskanje, puljenje dlake, tesnoba v času, ko je mačka sama, stresno uriniranje, agresija zaradi stresa ipd.).
Feliway ne odganja mačke od mesta, po katerem urinira, ampak vpliva na vzrok za stresno uriniranje.
V primeru da sumiš na stresno uriniranje, je najboljše kupiti Feliway, ki se ga namesti v vtičnico. Tisti, ki jih je mogoče razpsršiti pa so primerni npr. za potovanja ali prevoz do veterinarja pri mačkih, ki časa v boksu ne prenašajo dobro (poškropimo boks).
Seveda je potrebno najprej izključiti možnost, da je uriniranje povezano z vnetjem ali katerimi drugimi bolezenskimi vzroki (kamni, kristali). V ta namen veterinar opravi test urina.
Mesta, ki so bila pourinirana, je potrebno dobro očistiti, pomagati gre Urine Off, ki ga poškropimo po pouriniranih površinah in razgradi vonj, tako da mačka mesta ne dojema več kot svojega WCja.
Dobro je preveriti, če imamo dovolj WCjev glede na število mačk in na dostopnih mestih. WCji naj bodo vedno čisti, če je bil pesek pravkar menjan za drugo vrsto peska, je lahko tudi to razlog, da se mačke ogibajo WCju.
Upam, da ti napisano kaj koristi.
jst sm ga kupla na supercombe.si, majo vsake tolko znižano.
No nevem, pravijo da pomaga večini, seveda ne vsem. Naš mačkon je napadal psa v stanovanju – in to v sekundi ko se mu je pes pribižal. Odkar mamo feliway je agresija manjša, seveda je treba še pazit ampak večinoma se maček umakne oziroma daje vsaj opozorilne znake, kar pred feliwayem ni.