Najdi forum

Na vrtu mi rastejo feferoni. Kako naj vem, kdaj so zreli in kako se jih uporablja? Ali naj jih posušim? Slišal sem, da jih nekateri namočijo v olivno olje in dodajo česen. Ali kdo ve več o tem?

Jah, kdaj so zreli, tudi jaz ne bi natančno vedela. Jaz jih naberem, ko nekateri postajajo rdeči. Jih enostavno vložim v kis, brez kuhanja in meni so super.
Pekoče feferone sem tudi posušila in zdrobila.

lp

Feferoni so zreli takrat kot paprika. Odvisno kakšne vrste so. Nekateri so rumeni, drugi zeleni, pa rdeči. Po barvi veš kdaj je zrel. Jaz jih uporabljam sveže v paradižnikovi solati, kar tako narezane zraven narezkov, popestrijo okus nekaterim jedem, recimo pasulj ali ričet, pa kakšna omaka tudi odlična, če dodaš feferon. Drugače pa jih jaz vložim prav tako kot paprike. Jemo jih celo zimo in so super.

pri nas jih posušimo in prelijemo z olivnim oljem, koliko je pekoče je odvisno od vrste feferonov in koliko dodaš olivnega olja, ja pa dobro če pokapljaš čez kakšen sir , mozzarelo, pizzo,…

jaz vem iz lastne prakse, da se najbolje obnesejo vloženi in jih lahko porabiš za karkoli, pa po dveh ali treh letih (če jih je pač preveč) so isti
vendar nikoli ne počakam da dozorijo, vedno vlagam zelene

Pri men so feferono dovgi tud že več kot 20 cm pa nevem a so že dobri za u vložit al ne

New Report

Close