Se vidi , da nisi poučen o tematiki. Napisal sem, da je najprej potrebna dijeta in vadba in da je to kot tretji faktor, ki bistveno pomaga. Terapevtska doza je 50 mg efedrina – ki se nahaja v fatburnerjih , torej govorimo o dnevnem odmerku za normalno-zdravo osebo ( in ne za osebo staro 70 let z prisotno aritmijo srca in visokim pritiskom….hahah ).
Ti govoriš o STRUPU, kje si to prebral , mogoče v Mikijevem zabavniku.Jaz trdim, da ni NOBENIH negativnih posledic za zdravje, ravno nasprotno, z bistvenim zmanjšanjem % telesne maščobe lahko bistveno izboljšamo tudi zdravstveno stanje. Verjetno spadaš v skupino ljudi, ki je alergična na tablete-kapsule…itd, ampak predno karkoli napišeš, se pozanimaj več o substancah, ki tvorijo fatburnerje.
TOREJ FATBURNERJI ? ČE STE ZDRAVI IN ŽELITE SHUJŠATI, STE ŽE NA DIJETI IN REDNI VADBI, ZAKAJ NE.Z ENAKIM DELOM IN TRUDOM BOSTE PORABILI TUDI DO 50% VEČ KALORIJ IZ VAŠIH MAŠČOBNIH REZERV NA TELESU. KAR PA JE BISTVENA RAZLIKA……, A NE.
Pa imamo še enega pametnega PRODAJALCA!
Očitno nimaš pojma kako in iz katerih energetskih virov se porablja energija. A ti verjameš takšnem reklamnem triku, da se s uporabo fatburnerjev porablja 50% več maščobe?
Na račun česa?
Katerih energejskih virov porabiš 50% manj, če jih porabiš iz maščob 50% več?
Oh, joj…
Kolesar, malo pretiravaš- če bi bilo vse tako strupeno in škodljivo, bi bila jaz že davno mrtva, vključno z vsemi v mojem fitnesu.
Osebno uporabljam Thermo Drine, ki je kot prvo- piten in kot drugo- prava energijska injekcija, ki jo pri vadbi še kako rabiš. Vsakomur ga in ga bom vedno toplo priporočala.
Seveda je potrebno vedeti, da sicer pomaga pri topljenju maščob, ampak to NISO rezultati, ki se pokažejo čez noč.
In ja, efedrin je prepovedan, čisto tako btw. Da ne bi komu prišlo na misel segati po njem, ker naredi več slabega kot dobrega. Govorim spet iz lastnih izkušenj!
Pri izgubljanju maščobe je prehrana 90% uspeha- če ta ni poštimana, ti nobena vadba, noben fat burner itd. ne pomaga. Ko se boš poučil o tem in boš vedel o čem govorim- si pa le omisli Thermo Drine.
Na tvojo žalost se na te stvari zelo dobro spoznam. Občasno tudi sam uporabljam kakšen L’Carnitine pa ne samo zaradi boljše presnove maščob. Nakladanje o 50% ali celo višji višji porabi maščobe pa je res pravljica za otroke.
Prosim razloži nam laikom, na račun katerih energetskih virov in pod kakšnimi pogoji je mogoča 50% višja poraba energije iz maščobe?
Če je pri nizki do srednje intenzivni vadbi poraba energije po energetskih virih približno takšna: 50% M : 45% OH : 5%B. Kaj naredi “topilec maščobe”? Razmerje : 75%M : 20%OH : 5%B ?
Sedaj mi prosim naj nekdo razloži to magično moč, ki ni tako magična kot piše v vseh navodilih. Tiste % je potrebno zelo dobro razumeti, da bi vedeli na kaj se nanaša tistih 50%. Če to razumemo hitro ugotovimo, da je tistih 50% zamka na katero lovijo “reveže”, ki želijo shujšati, ker v njih vidijo dobre kupce/potrošnike njihovih izdelkov.
Slišal sem celo sledečo razlago enega naivneža: lahko jem kar hočem, tudi na mastno hrano ne moram preveč paziti, saj po “pojedini” popijem par tabletk “topilca maščobe” in odvečno maščobo poščijem.
Prej ko se zavemo, da maščobo lahko porabimo samo kot gorivo/energijo in da povprečni smrtnik porabi okoli 300-600 kcal na uro vadbe ali 5-10 kcal/min, prej bomo vedeli,da je uporaba “topilca maščobe” samo majhen pomagač na poti večje porabe maščobe.
Pri zmerno intenzivni vadbi je v najboljšem primeru okoli 50-60% od porabljene energije, energija iz maščobe. Ker ima 1 gram maščobe 9 kcal, če upoštevamo prej napisano , potrebujemo okoli 1-2 min vadbe, da porabimo 1 gram maščobe ali okoli 10-20 min vadbe za 1dkg maščobe. Koliko morate vaditi, da izgubite 1 kg si lahko izračunate sami. Ta pomagala vam bodo pri tem pomagala za nekaj %. Tudi to nekaj šteje, da si nalijemo čistega vina.
Cena je lahko zelo visoka, odvisno kakšne komplikacije si ustvariš. Drugače pa se popolnoma strinjam s kolesarjem. Različnih nategov glede fatburnerjev je ogromno. Očitno je to najmanj kritična populacija.
vsaka stvar, s katero pretiravaš je škodljiva, tud pretirana debelost. se strinjam, da je potrebno najprej poštimati celoten stil življenja, prehranjevanje, šport in tako naprej, ter šele potem pridejo fatburnerji do izraza, sploh ti močnejši kot je npr. efedrin. to se ponavadi uporablja ob koncu diete, ko se z zmanjšanjem količine kalorij in povečano porabo že teško izgublja maščobo, ker se telo na tak način navadi. s tem se pa metabolizem pospeši in se maščoba spet kuri. to je povedano splošno. to je tudi razlog zakaj ni fajn to će na začetku. ja res zgubiš nekaj maščobe na podlagi pospešenega metabolizma tudi brez večjih sprememb v prehranjevanju, ampak tako kot na vse se tudi na to telo navadi in ni več učinka. metabolizem se kljub temu da to še vedno konzumiraš upočasni in če prej nisi vsega ostalega spremenil, potem ti nič več ne koristi in se maščoba nabira, ko pa to nehaš jemat se pa še poslabša. je pa res fajn ker se zmanjša apetit, imaš več energije in začetni rezultati ti dajo motivacijo. vendar zakaj bi najmočnejše orodje uporabil takoj in po tem nimaš ničesar več. če gre za par kil še ok, če gre pa za več presška maščobe pa je bolš kaj drugega. sicer pa, kje se to sploh še dobi. jaz sem poskušala že to dobit, pa je v tem času to skoraj nemogoče…. ča ne poznaš res pravih ljudi. v glavnem da zaključim, kot je bilo že povedano, najprej vse ostalo v nulo poštimat, potem pa šele začet s fatburnerji.
Že samo vprašanje, kje se to sploh lahko dobi pove, da je s tem nekaj narobe.
Zanimivo kako bi eni hoteli iz nezdravega načina preiti na zdravi način prehranjevanja prav s pomočjo prepovedanih in očitno zdravju škodljivih substanc(efedrin+kofein).
Očitmo mislijo, da če v matematiki minus in minus dajo plus, da to velja tudi za prehod na novi način življenja, ki je edina garancija, da bomo izgledali tako kot živimo in jemo…..
Vsak, tisti, ki misli shujšati mora odpraviti vzroke zakaj se zredil in ne iskati pomagala, kako začasno prelisičiti telo.
Kot drugo sploh ne morem verjeti, da je lahko nekdo tako naiven, da ne rečem glup, da kupuje zdravila na črnem trgu, ko ne ve kje je to izdelano, kaj vse to vsebuje. Vsi dobro vemo, da na trgu mrgoli od ponaredkov vseh vrst in jih je težko prepoznati, ker originalni znak ali nalepko v današnjem času lahko ponaredi skoraj vsak. Črna farmacija pa cveti na račun naivnežev, ki služijo kot testni kunci preko katerih gradijo svoje zaslužke.
Jaz sama tudi uporabljam fat burnerje. Kupila sem jih v spletni trgovini http://www.bestbodyshop.si/. Če pokličeš tja, ti tudi lepo svetuje in vse razloži.
Meni grejo že h koncu. 😉 Bo treba naresti novo naročilo.
takšnih trgovin je po netu še ogromno. Dejstvo pa je da v slo sploh ne moreš uradno kupit kakšnega fatburnerja, ki ima res kakšno omembne vreden učinek. Ampak res placebo dela čuda.
Nič nimam čez slovenske uvoznike, problem je le pri slovenski zakonodaji, ki ima zelo stroga pravila glede učinkovin. Po eni strani je to prav saj bi bilo drugače na trgu če več “čudnih” tabletk po drugi strani pa je to trapasto primer: dolgo časa sem na trgu kupoval zelišča. Včasih je na mešanici v kateri je bila preslica, kamilica, poprova meta itd.. čaz za ledvica in mehur. Danes to ne sme več napisat ker bi drugače imela težave z inšpekcijo. To lahko na iste sestavine napiše le lekarnar.
Tako pri nas težko dobiš C vitamin:
citiram:
“C vitamin v naravi najdemo v sadju in zelenjavi, zato se v sodobni prehrani priporoča več sadnih in zelenjavnih obrokov dnevno. Žal le malo ljudi s prehrano vnaša zadostne količine C vitamina v organizem. Minimalno potreben dnevni odmerek je 60 mg C vitamina, vendar ta količina zadošča le za preprečevanje pojava skorbuta ( bolezen, ki je posledica trajnega izrazitega pomanjkanja C vitamina ), vendar ne zadostuje za normalno funkcioniranje organizma, ter dobro zdravje in počutje.”
cel članek je spodaj na linku
http://vitamini.finechance.com/c-vitamini.htm
če se ukvarjaš s športom, si veliko aktiven, kadiš pa potrebuješ še več vitamina C, odmerek naj bi bil tudi nekje do 1,5g na dan.
Kje dobiti vitamine ki bi imeli vsaj 500mg? V sloveniji težko. Imajo sicer v lekarni tiste plivine ampak je zelo slab izkoristek. poglejmo kaj lahko kupiš v Sloveniji po uradni poti jasno:
http://www.maxximum-shop.com/product_info.php?cPath=48&products_id=894&osCsid=eacbeb25a00888722ed8b51f70b02b7e
Sedaj pa poglejmo malo k sosedom:
http://www.building-body.com/shop/product/vitamin_c/
z lahkoto naročite 1000 mg c vitaminsko tableto. Enako je v Italiji, Avstriji itd…
Podobno je pri vseh ostalih vitaminih ali konec koncev pri fatburnerjih.
Osebno že nekaj mesecev jemljem fatburner FitBurner (Maxximum trgovina) – mešanica L-Carnitina, kofeina in zelenega čaja. Maščobe okoli kritičnih predelov kot so trebuh, zadnjica in stegna se občutno bolj topijo, priporočam :). Res pa je, da je urejena prehrana ključ do uspešnega hujšanja. Takrat tudi prehranska dopolnila služijo svojemu namenu 🙂
Moji punci sem kupil fatburner v obliki cokolade. Ce jo vzame ob 6 zvecer pravi, da do zjutraj ni lacna, tako da deluje. Izdelek je brez sladkorja, brez glutena in veganski produkt, naj nebi vseboval gensko spremenjenih snovi (ima tudi certifikat za to) in naj bi bil res zelo kakovosten. Cena je res zelo ugodna, ce primerjam z ostalimi fat burnerjim, pa se oblika je zelo privlacna. katera punca pa ne mara cokolade 🙂
Ce vas zanima kje narocujem ali pa vec informacij o sestavinah, ki jih vsebuje, me kontaktirajte na mail: [email protected]