fascikulacije
Pozdravljeni,
Že več mesecev imam po celem telesu fascikulacije, včasih več, včasih manj. Bila sem tudi pri nevrologu, ki je rekel, da ni nič posebnega in da je to psihičnega izvora. Drugih pregledov nisem opravila. Zanima me, kako pride do teh težav in kaj narediti?
Pred letom dni vas je o fascikulacijah spraševal študent
g. Stipe. Mogoče bi se javil in povedal, kako je prebrodil to težavo.
Zahvaljujem se za odgovor.
Mateja
Spoštovana Mateja,
zanima me, ali je besedo fascikulacije uporabil nevrolog, ali ste pojav sami prepoznali po kakšnem priročniku.Subjektivo lahko človek doživlja občutke gomazenja tudi brez mišične aktivnosti, kar pa je povsem nekaj drugega( ima predvsem boljšo prognozo.Ali vam je nevrolog opravil EMG in s kakšnim rezultatom?Pišite več!
Mateja, oglašam se vam , ker imava nekako verjetno enake težave.Sam sem bil že okoli 5 krat pri nevrologu, 3 krat so mi opravljali EMG , ki je bil brez posebnosti. Diagnoza se glasi benigne fascikulacije, namreč meni mišice trzajo po celem telesu a vsakič samo nekjkrat in to se vseskozi ponavlja; vsekakor se mi ne dogaja da bi mi ena mišica trzala na primer cel dan; nekako nimam najbolj spodbudnih besed saj sem sam zaradi teh težav v zelo slabem psihičnem počutju saj to vseskozi občutim kot strah pred hujšim razpletom bolezni; zanima me, če lahko morda vi gospod doktor ocenite pogostost teh pojavov in vzroke za njih;
Spoštovani Stipe,
hvala ker ste se oglasili. Tudi jaz imam natančno take težave kot vi. Mogoče bi minile prej, ko ne bi o njih toliko razmišljala in prebirala o tem v raznih knjigah. Mislim, da bi v tako dolgem času (tudi jaz jih imam že 9. mesec) bolezen že napredovala, če ne bi bilo psihičnega izvora. Razmišljajva pozitivno!
Pozdrav,
Mateja