Fasada “malo drugače” – ampak kako…
Pozdravljeni,
pri zaključevanju gradnje se ne morem se več izogibati izbiri fasade, ki me muči že od začetka gradnje. Hiša je v “alpskem” stilu (strma streha, ki sega precej nizko, mansarda vsa pod streho), zadnja vrstna. Celo naselje enakih “enojajčnih” hiš. Meni pa diši kaj posebnega, novega, saj so bili osnovni načrti narejeni že pred 20 leti in je seveda za današnje čase “iz mode”.
Jaz pa si želim glede fasade nekaj posebnega, nekaj, kar bo našo hišo naredilo samo našo in ne le “zadnjo v vrsti”. Celo naselje je seveda polno belih fasad, pa kakšna marelična ali rumena vmes in to je vse. Vem, da na takšen tip hiše ne paše ultramoderna fasada, ampak vseeno sem prepričana, da bi se kaj več od barv (ki mi mimogrede res ne ležijo – potem imam še vedno najraje minimalistično belo) dalo naredit.
Morda s kombiniranjem “navadne” fasade s kakimi drugimi fasadnimi elementi, drugimi materiali, kaj drugega za cokl kot kamen…
IMA KDO KAKRŠNOKOLI IDEJO GLEDE alternativnih fasadnih materialov (in tistih za cokl), pozna kdo kakšnega arhitekta, ki bi lahko imel dobre ideje…
Za vsak nasvet ali link bom zelo hvaležna, fasada mora bit na hiši pred zimo in čas teče…
Maxi
Poskusi si narisati tvojo fasado in na njej zgornji del preobleči v poloblice (krajniki debel) Nato si to poskusi predstavljat.
Na tak način imam jaz izvedeno fasado vikenda na Pohorju. Strehe nimam sicer v tako strmem kotu kot ti, je pa moja tudi zelo dolga in glede kota nesimetrična. Sem pa zadovoljna z njenim zgledom.
Predvidevam, da si odprta za inovativne ideje, zato ti svetujem obisk strani http://www.3delavnica.com, poišči forum arhitektura in potem vprašaj – sem prepričana, da boš našla vsaj kakšno idejo.
Druga možnost pa je, da neseš oglas na faks – se bo tud našel kdo, ki ti bo pomagal.
Lahko pa pogledaš tudi revije Hiše – revija je zelo na nivoju, v njej pa je tudi precej dobrih in inovativnih idej.
Dobro fasado ti želim!