Najdi forum

FASADA IN ATRIJ

Pozdravljeni, prosila bi za odgovor v zvezi s fasado in atrijem za mami. Stanuje v bloku, kjer bodo delali fasado. Ima cca. 4 kvadratne metre atrija, ki si ga je sama, na svoje stroške uredila. Je zidan z dveh strani in z roletami, pleksi streho in na sprednji strani delno odprt. Z balkonskimi vrati in okni je ločen od stanovanja- kot balkon. Letos pa nameravajo delati fasado in so ji izvajalci in upravnik rekli, da mora na svoje stroške ves atrij podreti, zidano, streho…da bodo postavili oder in lahko delali. V prvotno stanje bi ga morala zopet na svoje stroške postaviti sama. Meni se to zdi nesprejemljivo in bi prosila za vašo pomoč. Atrij je v etažni lastnini vpisan pod njeno lastnino in mislim, da ji ni potrebno atrija porušiti. Prebrala sem, da ji ni potrebno rušiti strehe, da bi delavci lahko postavili oder, saj lahko delajo z žerjavom. Da ji ni potrebno dovoliti vstop delavcem, razen, če ji ponudijo odškodnino za uporabo atrija in seveda plačajo tudi rušenje atrija in postavitev v prvotno stanje. Kar pa nima smisla in bi bil žerjav cenejši. Ne gre se za nagajanje ali onemogočanje izvedbe, le ureditev atrija je bila zelo draga in v primeru rušenja bi nastali zanjo nesprejemljivi stroški. Strašijo jo, da bodo drugače nastali problematični pasovi, kar pa ne verjamem, saj bo le na dveh mestih 5×20 cm za 5cm manj izolacije, s tem, da zdaj nimajo problemov z vlago. Prosim za vaše mnenje.
In še eno vprašanje: ali se atrij šteje v kvadraturo stanovanja pri fasadi? Če se, je korekcijski faktor 0,25? Njej ga ne upoštevajo.
Za vse odgovore se že vnaprej lepo zahvaljujem in upam, da sem postavljala jasna vprašanja.
Še enkrat hvala in lep pozdrav, Nataša

Če je atrij zgrajen legalno in tudi vpisan v ZK, izvajalec to mora spoštovati in tudi upoštevati pri izbiri načina za izvedbo del. je pa hecno, da atrij ima streho…..

Najboljše in najbolj natančne podatke pa boste dobili če se obrnete na stanovanjsko inšpekcijo. V vašem primeru lahko naredite prijavo in jih prosite za ukrepanje pri reševanju spora, preden pride do kakršnekoli škode.

Oder se da sigurno postaviti tako, da nebi bilo potrebno rušiti ničesar. Sliši se kot “nagajanje”

[b]Gradbena Hiša Mlakar[/b] Z vami od temelja do strehe! https://www.facebook.com/profile.php?id=100009480340489

Hvala lepa vsem za odgovor

New Report

Close