Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja fantek Bor – kdaj ima god?

fantek Bor – kdaj ima god?

Živjo!
Ali mogoče kdo ve, kdaj praznujejo god fantki z imenom Bor?
Bi morala gledati pod imenom Boris ali Borut? Ne vem, no, meni nekako tadva imena ne “potegneta” na Bora.

Hvala za odgovore.

En (končno) malo bolj ohlajen deževni pozdravček. Enja

Po moje ne bor ne borut nimata goda ker nista krščanski imeni pač pa staroslovenski. Po moje imajo ti ljudje kako drugo krstno ime in takrat praznujejo god.

V Leksikonu imen Janeza Kebra piše, da bi glede na možen izvor imena osebe z imenom Bor lahko godovale takrat kot Borisi, t. j. 2. maja.

Kaj pa Staš?

Jaz sem tud misla, da bo Aleks mel god takrat ko Aleksander, pa mi je župnik napovedal kup datumov pod imenom Aleksej. Taako, da je najboljš kar župnika vprašat.

Borut in Gorazd sta krščanski imeni, kdaj datumsko godujeta, ne vem iz glave. Piše pa na cerkvenem koledarju.

Zakaj pa ti Bor ne potegne na Borisa ali Boruta? Seveda je Bor krajšano iz teh imen.
Tako kot Jan iz Janeza in Tim od Timoteja in Dan od Danijela.

21.april
2.maj
12.julij
14.november

Prepisano iz slovarjev in leksikonov iz zbirke Knjižna polica mislim da od MK

BORUT in GORAZD NISTA KRŠČANSKI IMENI!
Gre za staroslovenska imena, ki so na slovenskih prostorih prisotna že od časov pred pokristjanjevanjem.
Ne spuščam pa se v debato ali je slovenska cerkev ti imeni zapisala na koledar in sedaj tudi ljudje s tem imenom godujejo.
AMPAK KRŠČANSKA IMENA PA TI NISO, SORRY!!!
Tako kot tudi Živa, Bor, Pšena, Črt…

Samo v vednost:

>http://sl.wikipedia.org/wiki/Knez_Gorazd

smo bili ravno pri župniku zaradi krsta, pa smo ga vprašali, kako je s temi imeni – ena so bolj exotična – pa je rekel,da ponavadi dajo poleg še eno ime…

New Report

Close