fant mi ne pomaga – pomagajte mi vi!
lep pozdrav vsem na forumu!
veliko ljudi sodeluje na teh forumih, radi odgovarjate na vsa vprasanja – bi svetovali tudi meni?
s fantom sva skupaj 5 let, zadnje leto in pol ziviva skupaj – obema se zdi, da je najina veza super. njemu se posebej. jaz pa imam tezavico, ki je ne znam odpraviti. on nima te tezave, ker s z njo ne ukvarja.on je celo bolj navdusen nad tem, da sva si uredila gnezdece in res je stanovanjce vec kot prijetno, ampak k temu pripomorem samo jaz, njegove roke se namrec niso dotaknile umazanega kroznika, kaj sele tal. Imam tudi vse možne alergije (se posebej na prah), po telesu se delajo ogromni fleki, ki srbijo kot sam hudiček. to me seveda dela tudi zelo živčno(zoprna posledica neprestanega srbenja). mojemu srčku sem že velikokrat omenila to, da (četudi odmisliva moje probleme z alergijo) je treba stanovanje pospravljati. Ko je živel doma mu, žal, ni bilo treba s prstom migniti. Dobesedno. In sedaj je enako. Ko sva se vselila sem iz same evforije (ženskih hormončkov) pospravljala vesela vse štiri kote, urejala stanovanjce, da bo res izgledalo najino. Potem sem se naveličala tega, da bom vse sama naredila in sem prosila, da naj še on kaj pospravi. Razdelila sva si delo (po njegovem zelo fer, če ne celo tako, da ima on več dela kot jaz, haha) in sicer: on sesa 1x na teden in pomije kopalnico 1x na mesec in pomije posodo za sabo, ko je sam. Vse ostalo delam jaz. Jaz sem sicer predlaga, naj sesa 2x na teden, zaradi moje alergije, pa se ni strinjal, je pristal, da on sesa za vikende, jaz pa med tednom. REZULTAT? ničesar se ni dotaknil in ostalo je na istem, ni sesanja, ni pomivanja, ničesar. Zopet pogovori, pogovori, pogovori, obnoviva plan – seževa si v roke. od tega je ze pol leta. NICESAR. sploh ne ve, kje imava sesalec spravljen. povem mu, jasno in natancno, kaj sva se zmenila, obljubi da bo jutri posesal, čez dva dni me vse srbi, mu pokažem fleke, obljubi da bo posesal naslednji dan, prosim naj posesa ZDAJ, nima časa ker …, na koncu posesam sama – ker moram zaradi alergije. tako se je zakompliciralo samo pri sesanju, kaj šele, da bi pomil posodo za sabo, ali samo POMISLIL na to, da pomije umivalnik al KARKOLI DRUGEGA. skratka, ne naredi NIČESAR. rad kuha, hodiva na izlete, vse vse vse štima, ampak ko prideva domov gre on spat, zmatran, jaz pa pomijem, ker moram pomit. kdo pa bo. on ne. ne zna likat, nikoli ne pobriše prahu – če kdaj pomije posodo se dela, kot da bi mi naredil slonjo uslugo – takrat si vzamem čas in mu razložim, da ni MENI naredil usluge, ampak da se to mora narediti, da je to meja normalnosti, da ni NIČ POSEBNEGA na njegovem dejanju. tako kot se jaz njemu ne hvalim, da ponoči diham ali da zjutraj jem. posodo včasih tudi pustim po TRI DNI. ne opazi. ima prenatrpan urnik. pa služba. pa šport. potem mi celo pove, da ima rad neurejeno stanovanje – pa mu povem, naj razmeče knjige, naj prevrne stole, naj raztrese CD-je po stanovanju, samo naj bo čisto stanovanje.
KJE DELAM NAPAKO???? jaz sicer nisem bog ve čistunka, nisem nora na čistočo, ampak ali je sesanje 1x na teden, kakor on temu pravi, NORO PRETIRAVANJE??? naj še to povem, da delam redno in še študiram, on pa samo dela, ker je s študijem že zaključil.
PROSIM PROSIM PROSIM, pomagajte mi.
če rabite še kakšen podatek, vam sporočim še naknadno, za zdaj pa se mi zdi, da sem se že toliko razpisala, da nihče ne bo do konca prebral.
Lep večer vam želim, A
Anja,
tukaj ni popolnega partnerstva, ampak je zelo nepopolno. Ena stran noče ničesar narediti, da bi bilo drugi lepše in boljše, to pa pomeni, da ni ljubezni, ampak je samo navada na ugodno in zadovoljno življenje.
ne skuhaj mu, pojdi jest ven, ne peri mu in ko bo zmanjkalo čistih oblek in hrane in ko bo vprašal kje je, reci, pojdi si oprat in kupit ter skuhat.
če je tako kot je pri vama, naj povem, da bi moralo biti povsod razmerje 50 : 50 in ne enkrat na teden, 3 krat eden, trikrat drug, 1 krat pa skupaj.
primož
Dobro te razumem. Jaz sem bil isti kot tvoj ljubi. Nekega dne je odsla. Porocena sva bila 4 leta in nisem se zavedal svojih pomanljkljivosti. Na zalost tudi ona mi ni dala vedet da je nekaj narobe. Tako je cas bezal dokler je stvar pocila.
Sedaj si kuham, perem, likam, sesam in vse ostalo SAM. Verjemi da ne obstaja hujsa kazen, vsaj zame. Danes se zavedam preteklih napak, cas pa se ne vrne nazaj, niti popravnih izpitov ni….
Preden pride tudi pri vas do tega, mu se enkrat zagrozi, kar z grda (kot bi mogla to storiti moja!), da bos odsla po svoji poti. Ce tudi takrat ne bo razumel, pomeni da lahko gres. Jokal bo vsakic ko bo sesal ali likal srajco, prav tako kot jocem jaz…..
Srecno!
Zdaj prosim, če se javijo vse tiste, ki imajo doma delo razdeljeno 50: 50, Primož to je iluzija, tista, ki ima tako rešeno je izjema!! Moški ste preveč ležerni in navajeni lagodnosti, da bi se sploh potrudili za kaj takšenga!
Če to pomeni, da ni ljubezni, se mora 95% žensk ločit!
Anja, prav bi bilo, da bi ti več pomagal in kako, ga pripraviti, do tega je verjetno res najboljše s metodo – da tudi ti pozabiš na perilo in greš ven na kosilo, če mu bo dalo mislit, bodo rezultati tu (ampak ne pričakuj 50:50), če ne resno razmisli o tem kar ti je povedal Marjan in mu to tudi povej!!
lp zarja
zarja,
če tako govoriš prd moškim, ni čudno da te ne marajo. .)
ne moreš soditi samo po svoji izkušnji. Rekel sem tako bi moralo biti, ampak ti kot ženska vidš vse samo belo in samo črno, pa ne, so tudi odtenki. Saj nisem rekel 100 % 3 dni eden 3 dni drugi, ampak 50 % 50 %, to pa pomeni, da eden okopava vrt, drugi pegla, eden beli drugi pomiva posodo, eden kuha drugi gre na sprehod z otroci…….
deljenje posla je v mnogih oblikah in tudi zadovoljstvo je v mnogih oblikah.
primož
Je že v redu Primož!:))
Res gledam po žensko, kar pa ni samo črno in belo, verjemi! Nisem rekla, da ne razumem kaj pomeni 50:50 % razdelitev dela, rekla sem, da je to težko dosečt! In tako je, pa lahko ti po moško razmišljajoči rečeš tudi drugače!
Kar se pa osebnih izkušenj tiče, jih pa nisem omenjala, ker ne sodim po sebi, jaz imam doma urejeno tako ali pa si sproti urejam, da pravzaprav (ali pa hvala bogu) zaenkrat ne potrebujem tvojih nasvetov Primož!
lp zarja
Me veseli zate 🙂
lkaj čmo, samo sklepati ne smemo po nekaj primerih, zato anketa vsebuje vedno več ljudi naenkrat, da lahko dobimo pravi vzorec.
le tako naprej
primož
:)))))
Kakor se kgo zagrebe 🙂
spet je od tebe odvisno :))
primož
Žal je tole, kar bom napisal za nekatere že prepozno …
Nikoli se ne zaljubi v človeka, ki je “MAMIN SINČEK”. Največje sranje, kar je možno dobit. Že res, da je lep, pa postaven, pa fitness in podobno, pa zabaven … bla, bla, bla … same lepe reči, ko si še doma.
Življenje v dvoje pa ni več to, kar je bilo doma. Če niso domača opravila od začetka porazdeljena, še bolje je, da se istočasno počnejo stvari (oba kuhata hkrati, oba pospravljata hkrat – eden posesa, drugi pobriše, eden posodo pomiva, drug jo sproti briše), bistvo je, da se dela v timu … to je skupnost.
Če se moški “če temu lahko tako rečemo” ko pride iz službe uleže pred televizijo, po možnosti s pivom v roki, mu “PIVO IN DALJINEC ZAMENJAŠ S SESALCEM” in to mislim resno. Če bo njegova reakcija nenormalna – dretje, puljenje piva ali odpiranje drugega, potem nadaljuješ z antenskim kablom, če je dosegljiv, enostavno ga odstraniš in ga skriješ pod sesalec. Nič več lepih besed … naj dela “BEBEC”. Če pa mu še ne bo kej jasno, mu pa tale post pokaž, kaj si določeni “MOŠKI”, ki kuhamo in pospravljamo, pa tudi s športom se ukvarjamo in to skoraj vsak dan, pa tudi službo imamo in ne lahko, mislemo o takih “MAMINIH GNOJIH”.
To je to, skupnost pomeni delati skupaj, pa naj bo to delo ali počitek …
P.S. Ostanejo pa tudi stvari, ki jih počne vedno samo en partner, naj bo to šport ali pa kakšen drug hobi, je zdravo za živčke včasih spočit, da se ne rabiš znašat nad partnerjem, če ti kej ne gre tko, kot bi hotu.
Anja,
pri meni je bilo podobno. Vse sem delala sama. On je hodil v službo, doma pa počival, gledal tv in govoril po mbt. Bil je popolnoma razvajen. Ko se je slekel, je pustil obleko na mestu, kamor ja padla, ko se je stuširal je brisača obstala na tleh, ko se je najedel, je pustil vse na mizi, čeprav je jedel sam, kaj šele, da bi kdaj posesal, pomil, zlikal…
Spoznavala sem, da ga ne morem premaknit. Požulila sem in vse delala sama. Ko bi le garažo pospravil, žarnico zamenjal ali wc kotliček popravil… Ne tudi to sem se morala lotit sama po kakšnem mesecu dni prosjačenja. Potem sem delala in delala. Ko sem v drugi nosečnosti prišla na idejo, da bi si dobila čistilko, ni imel nič proti, plačat pa bi jo morala sama, ker nisva imela skupnega denarja. Iz slednjega razloga, sem se ji odpovedala.
Kaj se je zgodilo? Jaz noseča, polna dela ob njem in še dveletniku… Bila sem utrujena in nezadovoljna. Preveč je bilo. On pa ni prenašal tega mojega nezadovoljstva in je seveda “bil v službi” cele dni. Za šankom in drugje, najprej s prijatelji, potem pa z ljubicami. Dva tedna po porodu pa je šel in pride le gledat otroke.
Zato premisli. Želim ti veliko uspeha pri “preobračanju” moških.
Pri prvem možu sem delala vse sama, hodila v službo, študirala… Pa nisem bila kaj dosti vredna.
Pri sedanjem moram priznati, da on naredi več…
Torej je možno in taki tudi obstajajo. Res pa je, da se po vseh letih drugačnega razmerja kakšen dan kar slabo počutim, ker mi naredi popolnoma vse. Z njim se počutim kot princeska.
Stavim, da moj prvi ni imel problemov s slabo vestjo, ko je svoje cunje metal po celi hiši.